Печена риба в морска сол.

Go down

Печена риба в морска сол.

Писане  makari on Пон Мар 15, 2010 9:17 pm

Тази рецепта става за всяка риба с люспи,но според мен с по-тлъста риба няма да е толкова вкусно.В моя случай използвах един краниос 1.7кг и 4кг морска сол.Изчистих рибата от вътрешностите без да махам люспите и я завих цялата със солта.В нагорещена фурна я изпекох за 40мин и след това я излапахме.
Беше направо върхът.

 





Опитайте рецептата в къщи.Не я оставяйте на професионалистите :609c1f728720fb
avatar
makari
...........................
  ...........................

Регистриран на : 25.10.2009
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
Години : 46

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  Мънцата on Пон Мар 15, 2010 9:23 pm

eyeballs_icon :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley
avatar
Мънцата
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12925 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 47

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  Б.Василев on Пон Мар 15, 2010 9:24 pm

makari написа:Изчистих рибата от вътрешностите без да махам люспите и я завих цялата със солта.
Беше направо върхът.


ок колега ама тея люспи какво стана с тях или после се отделя от кожата само месото :217b315cad77fe
avatar
Б.Василев
...........................
  ...........................

Регистриран на : 23.05.2009
Брой мнения : 587 Рожд.дaта : 06.02.1979
Години : 39

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  ???? on Пон Мар 15, 2010 9:31 pm

В един от рибните ресторанти на Варна си хапвам Лаврак и Ципура приготвени по този начин......напълни ми се устата..................... sunglasses2
Кожата не се кунсумира
avatar
????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  makari on Пон Мар 15, 2010 9:47 pm

Кожата не се кунсумира
135d02aa35ad75a2cb71
avatar
makari
...........................
  ...........................

Регистриран на : 25.10.2009
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
Години : 46

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  Б.Василев on Пон Мар 15, 2010 9:48 pm

благодаря за инфото :609c1f728720fb
avatar
Б.Василев
...........................
  ...........................

Регистриран на : 23.05.2009
Брой мнения : 587 Рожд.дaта : 06.02.1979
Години : 39

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  lip4o on Пон Мар 15, 2010 9:56 pm

Древна рецепта=добра рецепта
avatar
lip4o
...........................
  ...........................

Регистриран на : 09.06.2009
Брой мнения : 340 Рожд.дaта : 15.04.1978
Години : 40

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  ninastefanina on Пон Мар 15, 2010 10:59 pm

:dancingHappy_i
avatar
ninastefanina
...........................
  ...........................

Регистриран на : 04.03.2010
Брой мнения : 2237

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  ribaro on Вто Мар 16, 2010 8:01 am

"Бързо, лесно, вкусно" де`т се казва .... ама де са питиетата? 12666
avatar
ribaro
...........................
  ...........................

Регистриран на : 14.07.2009
Брой мнения : 288 Рожд.дaта : 29.06.1969
Години : 49

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  makari on Чет Мар 18, 2010 8:39 pm

problems забравил съм да снимам,но беше бяло вино-купечко.
avatar
makari
...........................
  ...........................

Регистриран на : 25.10.2009
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
Години : 46

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  vlado_fidera on Нед Ное 20, 2011 11:00 pm

Вземаме една по голяма риба за печене и предварително я почистваме от хрилете и вътрешностите.На дъното на тавата за печене разстиламе около 1 пакет морска сол и слагаме рибата предварително овкусена с рибена подправка.От горе намазваме рибата с белтъка на едно яйце и покриваме с лимонови резени.Покриваме с останалата морска сол така че рибата да се скрие в солта.Отгоре напръскваме с шепа водичка и печем на предварително загрята на 200 градуса фурна докато горната част на солената кора почне да придобива светлокафеникав цвят или иначе казано около 45 минути
Преди сервиране разчупваме солената кора и сервираме рибата със задушени в масло и копър картофки
avatar
vlado_fidera
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 59

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  Tiho Todorov on Пон Ное 21, 2011 8:33 am

Рецептата е много сполучлива 135d02aa35ad75a2cb71
Почти винаги , така приготвям лаврак вкъщи .
Аз намазвам рибата с зехтин и бял пипер предварително 65ace96196811c664645 .
avatar
Tiho Todorov
...........................
  ...........................

Регистриран на : 24.12.2010
Брой мнения : 2535 Рожд.дaта : 19.06.1976
Години : 42

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  vlado_fidera on Пон Ное 21, 2011 12:50 pm

Ето че става и така.Браво!
avatar
vlado_fidera
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 59

Върнете се в началото Go down

печена риба в морска сол

Писане  tiho_roev on Вто Окт 30, 2012 8:56 pm

За Никулден винаги приготвям печен толстолоп 6-8 кг във морска сол и пържен шаран като предварително съм ги мариновал 2-3 часа sunglasses2 ето и рецептата
За марината
БЯЛО ВИНО
ЧЕСЪН 4 СКЕЛТКИ
ДАФИНОФ ЛИСТ 2-3 Л
ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ 1 СЛ
МАГДАНОЗ
Шарана се изцежда и се пържи с царевично брашно 2 към 1 пшенично
толстолопа се ицежда и във корема се слага връзка копър и 2 бр лимони нарязани на шайби .Морската сол се разбърква със 4-5 бр яйца (1кг сол 1 яйце ) зависи от големината на рибата .Поставяме един слой сол на дъното на тавата рибата отгоре и я покриваме с останалата сол печем на загрята фурна 200гр за 50 мин За шоу на масата се сервира фламбирана като с два ножа се удря по солта докато се пукне кората след това се сервира те така

гарниран с пържени котешки езичета (филитирана кая)
а забравих предястието пушена скумрия със лук маслини копър настъргано варено яйце и чер пипер sunglasses2 ама това е вече друга тема :609c1f728720fb


Последната промяна е направена от tiho_roev на Сря Окт 31, 2012 7:43 am; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
tiho_roev
...........................
  ...........................

Регистриран на : 03.12.2010
Брой мнения : 763 Рожд.дaта : 06.04.1966
Години : 52

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  Мънцата on Вто Окт 30, 2012 10:17 pm

tiho_roev написа:За Никулден винаги приготвям печен толстолоп 6-8 кг във морска сол и пържен шаран като предварително съм ги мариновал 2-3 часа sunglasses2
eyeballs_icon Знам та де живейш spying
avatar
Мънцата
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12925 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 47

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  tiho_roev on Сря Окт 31, 2012 7:57 am

Мънцата написа:
tiho_roev написа:За Никулден винаги приготвям печен толстолоп 6-8 кг във морска сол и пържен шаран като предварително съм ги мариновал 2-3 часа sunglasses2
eyeballs_icon Знам та де живейш spying

:525707397c05bb Не мойш ма уплашиш :29e6bbd771c7f3

avatar
tiho_roev
...........................
  ...........................

Регистриран на : 03.12.2010
Брой мнения : 763 Рожд.дaта : 06.04.1966
Години : 52

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите