Печена риба в морска сол.

Предишната тема Следващата тема Go down

Печена риба в морска сол.

Писане  makari on Пон 15 Мар 2010 - 21:17

Тази рецепта става за всяка риба с люспи,но според мен с по-тлъста риба няма да е толкова вкусно.В моя случай използвах един краниос 1.7кг и 4кг морска сол.Изчистих рибата от вътрешностите без да махам люспите и я завих цялата със солта.В нагорещена фурна я изпекох за 40мин и след това я излапахме.
Беше направо върхът.

 





Опитайте рецептата в къщи.Не я оставяйте на професионалистите :609c1f728720fb
avatar
makari
...........................
  ...........................

Регистриран на : 25.10.2009
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
Години : 45

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  Мънцата on Пон 15 Мар 2010 - 21:23

eyeballs_icon :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley
avatar
Мънцата
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12813 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 46

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  Б.Василев on Пон 15 Мар 2010 - 21:24

makari написа:Изчистих рибата от вътрешностите без да махам люспите и я завих цялата със солта.
Беше направо върхът.


ок колега ама тея люспи какво стана с тях или после се отделя от кожата само месото :217b315cad77fe
avatar
Б.Василев
...........................
  ...........................

Регистриран на : 23.05.2009
Брой мнения : 587 Рожд.дaта : 06.02.1979
Години : 38

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  ???? on Пон 15 Мар 2010 - 21:31

В един от рибните ресторанти на Варна си хапвам Лаврак и Ципура приготвени по този начин......напълни ми се устата..................... sunglasses2
Кожата не се кунсумира
avatar
????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  makari on Пон 15 Мар 2010 - 21:47

Кожата не се кунсумира
135d02aa35ad75a2cb71
avatar
makari
...........................
  ...........................

Регистриран на : 25.10.2009
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
Години : 45

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  Б.Василев on Пон 15 Мар 2010 - 21:48

благодаря за инфото :609c1f728720fb
avatar
Б.Василев
...........................
  ...........................

Регистриран на : 23.05.2009
Брой мнения : 587 Рожд.дaта : 06.02.1979
Години : 38

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  lip4o on Пон 15 Мар 2010 - 21:56

Древна рецепта=добра рецепта
avatar
lip4o
...........................
  ...........................

Регистриран на : 09.06.2009
Брой мнения : 340 Рожд.дaта : 15.04.1978
Години : 39

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  ninastefanina on Пон 15 Мар 2010 - 22:59

:dancingHappy_i
avatar
ninastefanina
...........................
  ...........................

Регистриран на : 04.03.2010
Брой мнения : 2237

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  ribaro on Вто 16 Мар 2010 - 8:01

"Бързо, лесно, вкусно" де`т се казва .... ама де са питиетата? 12666
avatar
ribaro
...........................
  ...........................

Регистриран на : 14.07.2009
Брой мнения : 288 Рожд.дaта : 29.06.1969
Години : 48

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  makari on Чет 18 Мар 2010 - 20:39

problems забравил съм да снимам,но беше бяло вино-купечко.
avatar
makari
...........................
  ...........................

Регистриран на : 25.10.2009
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
Години : 45

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  vlado_fidera on Нед 20 Ное 2011 - 23:00

Вземаме една по голяма риба за печене и предварително я почистваме от хрилете и вътрешностите.На дъното на тавата за печене разстиламе около 1 пакет морска сол и слагаме рибата предварително овкусена с рибена подправка.От горе намазваме рибата с белтъка на едно яйце и покриваме с лимонови резени.Покриваме с останалата морска сол така че рибата да се скрие в солта.Отгоре напръскваме с шепа водичка и печем на предварително загрята на 200 градуса фурна докато горната част на солената кора почне да придобива светлокафеникав цвят или иначе казано около 45 минути
Преди сервиране разчупваме солената кора и сервираме рибата със задушени в масло и копър картофки
avatar
vlado_fidera
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 58

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  Tiho Todorov on Пон 21 Ное 2011 - 8:33

Рецептата е много сполучлива 135d02aa35ad75a2cb71
Почти винаги , така приготвям лаврак вкъщи .
Аз намазвам рибата с зехтин и бял пипер предварително 65ace96196811c664645 .
avatar
Tiho Todorov
...........................
  ...........................

Регистриран на : 24.12.2010
Брой мнения : 2535 Рожд.дaта : 19.06.1976
Години : 41

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  vlado_fidera on Пон 21 Ное 2011 - 12:50

Ето че става и така.Браво!
avatar
vlado_fidera
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 58

Върнете се в началото Go down

печена риба в морска сол

Писане  tiho_roev on Вто 30 Окт 2012 - 20:56

За Никулден винаги приготвям печен толстолоп 6-8 кг във морска сол и пържен шаран като предварително съм ги мариновал 2-3 часа sunglasses2 ето и рецептата
За марината
БЯЛО ВИНО
ЧЕСЪН 4 СКЕЛТКИ
ДАФИНОФ ЛИСТ 2-3 Л
ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ 1 СЛ
МАГДАНОЗ
Шарана се изцежда и се пържи с царевично брашно 2 към 1 пшенично
толстолопа се ицежда и във корема се слага връзка копър и 2 бр лимони нарязани на шайби .Морската сол се разбърква със 4-5 бр яйца (1кг сол 1 яйце ) зависи от големината на рибата .Поставяме един слой сол на дъното на тавата рибата отгоре и я покриваме с останалата сол печем на загрята фурна 200гр за 50 мин За шоу на масата се сервира фламбирана като с два ножа се удря по солта докато се пукне кората след това се сервира те така

гарниран с пържени котешки езичета (филитирана кая)
а забравих предястието пушена скумрия със лук маслини копър настъргано варено яйце и чер пипер sunglasses2 ама това е вече друга тема :609c1f728720fb


Последната промяна е направена от tiho_roev на Сря 31 Окт 2012 - 7:43; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
tiho_roev
...........................
  ...........................

Регистриран на : 03.12.2010
Брой мнения : 761 Рожд.дaта : 06.04.1966
Години : 51

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  Мънцата on Вто 30 Окт 2012 - 22:17

tiho_roev написа:За Никулден винаги приготвям печен толстолоп 6-8 кг във морска сол и пържен шаран като предварително съм ги мариновал 2-3 часа sunglasses2
eyeballs_icon Знам та де живейш spying
avatar
Мънцата
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12813 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 46

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  tiho_roev on Сря 31 Окт 2012 - 7:57

Мънцата написа:
tiho_roev написа:За Никулден винаги приготвям печен толстолоп 6-8 кг във морска сол и пържен шаран като предварително съм ги мариновал 2-3 часа sunglasses2
eyeballs_icon Знам та де живейш spying

:525707397c05bb Не мойш ма уплашиш :29e6bbd771c7f3

avatar
tiho_roev
...........................
  ...........................

Регистриран на : 03.12.2010
Брой мнения : 761 Рожд.дaта : 06.04.1966
Години : 51

Върнете се в началото Go down

Re: Печена риба в морска сол.

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите