ПАК за ПОПЧЕТО

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Предишната тема Следващата тема Go down

ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  КИРО on Вто 20 Апр 2010 - 18:15

Гледам вече доста колеги го метнаха.
Та докато е сезона,да ви препоръчам една рецепта.
Пържите го с царевично брашно,както си знаете.
Нарязвате малко пресен лук и пресен чесън,да не е много на ситно,
и го запържвате накрая в останалата от рибата мазнина.
Рибата в съда я заливате с това нещо,захлюпете го с капака за 40-50мин.

После докладвайте де.
avatar
КИРО
...........................
  ...........................

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 20649 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 59

Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  ???? on Вто 20 Апр 2010 - 20:45

КИРО написа:Нарязвате малко ..... пресен чесън,да не е много на ситно,
и го запържвате накрая в останалата от рибата мазнина.

Рибата в съда я заливате с това нещо,захлюпете го с капака за 40-50мин.
После докладвайте де.

Плюс 1-2 супени лъжици оцет... 45479
avatar
????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  КИРО on Вто 20 Апр 2010 - 20:47

Лимон ? 017
avatar
КИРО
...........................
  ...........................

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 20649 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 59

Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  ???? on Вто 20 Апр 2010 - 22:09

КИРО написа:Лимон ? 017

Цъ, оцет Наборе; натурален винен оцет- качествен и най-добре домашен! Значи, чесъна както е на скилидки(обелени) го прекарваш през пресичка за чесън, после в малка паничка към него се добавя оцета и се разбърква добре; ако чесъна е повече, оцета може да е е 2-3 супени лъжици! Както е по твоята процедура, след като се извади рибата, олиото се загрява и се сипва паничката с тази "магия"; гледай да не вдишаш при сипването, щото парите ще те метнат на гръб!!! Разбърква сене повече от 5-7 секунди и се залива рибата; после с капака отгоре!!!

п.п. по тази процедура, идентично и квалитетно се правят и пържени патладжани, предни парчета с хрилните дъги и перките на шаран и т.н., разни други работи....

beer
avatar
????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  КИРО on Пон 15 Ное 2010 - 8:26

Днес се зачетох тука,че другата седмица мисля да пробвам това.
Наборе,ша та послушам,после доклада. sunglasses2
avatar
КИРО
...........................
  ...........................

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 20649 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 59

Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  Borkata on Чет 19 Апр 2012 - 10:43

имам много важен въпрос sunglasses2 как най-лесно се вадят филенцата от попчето??колкото може по-детайлно обяснение ще е най-добре,защото схващам от третия път 12666 благодаря предварително!
avatar
Borkata
...........................
  ...........................

Регистриран на : 14.02.2012
Брой мнения : 997 Рожд.дaта : 17.03.1979
Години : 38

http://www.chepare.com

Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  Ribarina on Чет 19 Апр 2012 - 11:35

И аз искам да го схвана това
avatar
Ribarina
...........................
  ...........................

Регистриран на : 09.03.2010
Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 35

Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  Borkata on Чет 19 Апр 2012 - 11:49

Иво,аз на теб се надявах бе братле:) ти беше споменал вчера в една друга тема ако не се лъжа,че жена ти неискала да вади филенца от поповете и респективно аз подразбрах,че ти се заемаш с тази работа sunglasses2
avatar
Borkata
...........................
  ...........................

Регистриран на : 14.02.2012
Брой мнения : 997 Рожд.дaта : 17.03.1979
Години : 38

http://www.chepare.com

Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  roko koko on Чет 19 Апр 2012 - 11:53

Правилният отговор ще ви даде батко ви Недялко от Варна .А сега и аз да дам една рецепта ,не искам отзиви после за нея а само почерпка :525707397c05bb
Така ,предварително се подготвя съдинка някаква ,примерно йенска малка тавичка 3-4 пръста дълбока. В нея се нарязват магданоз ,кервиз(целина),счукан чесън (не на каша ,просто натиснат кораво с ножа),настърган стар лук (червен)цеди се лимон(аз слагам два)ама понеже трябва доста сок ,добавям вода и оцет (щото ще отидат кило две лимони)и така напълнената тавичка се оставя няколко часа 2-3 да се омесят ароматите.После поповете в царевично брашно и галета пържат се и тука е важна част -още като се вади с щипките от тигана и в сместа да изцвърчи ,после се попива и се нареждат където си там ще ги редите ,другото си го знаете ледено бело винце или бира .
Другото важно (но не толкова )най-добре се получава (оргиналната рецепта е такава) със лихнуси ,и с по-дребни стронгили става ама с едра риба си е божествено.
Хора неядящи риба са прояждали,слепи са проглеждали,куци са прохождали........ :525707397c05bb ....ъъъ чакам не отзиви .........почерпка .
Стара Несебърска рецепта е това.
avatar
roko koko
...........................
  ...........................

Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4298 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 42

Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  Ribarina on Чет 19 Апр 2012 - 12:06

Аз се мъча само.Моите филета приличат на дъфкано и изплюто.А един път за малко да се заколя като правих филета от костур
avatar
Ribarina
...........................
  ...........................

Регистриран на : 09.03.2010
Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 35

Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  Мънцата on Чет 19 Апр 2012 - 12:28

roko koko написа:Правилният отговор ще ви даде батко ви Недялко от Варна.
:d5116e0ebf2fc8
avatar
Мънцата
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12813 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 46

Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  КИРО on Чет 19 Апр 2012 - 14:06

Имах добри снимки,ама не мога си пусна стария комп,а галерията в наРиба я затриха.

С остър нож мяташ попа от към главата,покрай коста към опашката.
Така вадиш двете основни филета.
После коремните кости пак с ножа леко се чистят - и филето ти е готово.
Кожата я оставям барабар с "люспите"
avatar
КИРО
...........................
  ...........................

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 20649 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 59

Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  Ribarina on Чет 19 Апр 2012 - 15:34

С остър нож и ГЪВКАВ на Rapala Специално за филетиране се мъчех и не успях.Сега ще си купя нов нож с някаква система evershrap и се надявам да успея с него щото рапалата я затрих.Може би грешката ми е че тръгвам от опашката и натискам с едната ръка отгоре месото.

А Недялко ще го отвлечем да знаете.Всички във Варна с големи шкембета заради него,а ние в Бургас какви мършави си ходим
avatar
Ribarina
...........................
  ...........................

Регистриран на : 09.03.2010
Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 35

Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  tiho_roev on Чет 19 Апр 2012 - 21:12

Здравей Иво изобщо не си в грешка всичко е от инструмента а най вече практика купи си професионален нож за филитиране и ще видиш колко лесно става sunglasses2



пп. внимавай много и не се разсейвай докато филитираш за да не останеш без кожа защото порязаното от остър нож не боли веднага и не осещаш до къде е отишъл
avatar
tiho_roev
...........................
  ...........................

Регистриран на : 03.12.2010
Брой мнения : 761 Рожд.дaта : 06.04.1966
Години : 51

Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  недялко радков on Чет 19 Апр 2012 - 21:29

Мънцата написа:
roko koko написа:Правилният отговор ще ви даде батко ви Недялко от Варна.
:d5116e0ebf2fc8

Ще се опитам да направя едно видео,но като за начало:
1.С остър нож се отстраняват перките-гръбната от опашката до главата,опашната-от опашката до гъза.
2.Отрязва се главата зад хрилните перки и се разпаря корема.
3.Филетата се отделят от главата към опашката плътно по средната кост,след което се отстраняват коремните кокалчета(аз свалям филетата като оставям коремните на гръбнака,но това си е висш пилотаж sunglasses2 )

УСПЕХ!!
avatar
недялко радков
...........................
  ...........................

Регистриран на : 10.10.2011
Брой мнения : 1055 Рожд.дaта : 10.07.1965
Години : 52

Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  вакрил on Пет 20 Апр 2012 - 4:20

Пичове според мен каята каквото и да я правите без кости не можете да я докарате,пюене му е майката и не трябва да ви дразнят малките костици,така де нали нямате цедка на г-за.Аз за по лесно чистене и режа главата ,порвам през корема,потъркам черното , изплаквам и в тигана.Туй е като има болук като няма не режа главите.Тя каята ако нямаше кости щеше да е калкан. Не се опитвайте да направите това дето прави бат Недялко worshippy той е недостижим само ще си образувате нерви,не е за всеки.
avatar
вакрил
вече не е сред нас

Регистриран на : 13.06.2010
Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 49

Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  roko koko on Пет 20 Апр 2012 - 9:25

roko koko написа:Правилният отговор ще ви даде батко ви Недялко от Варна .А сега и аз да дам една рецепта ,не искам отзиви после за нея а само почерпка :525707397c05bb
Така ,предварително се подготвя съдинка някаква ,примерно йенска малка тавичка 3-4 пръста дълбока. В нея се нарязват магданоз ,кервиз(целина),счукан чесън (не на каша ,просто натиснат кораво с ножа),настърган стар лук (червен)цеди се лимон(аз слагам два)ама понеже трябва доста сок ,добавям вода и оцет (щото ще отидат кило две лимони)и така напълнената тавичка се оставя няколко часа 2-3 да се омесят ароматите.После поповете в царевично брашно и галета пържат се и тука е важна част -още като се вади с щипките от тигана и в сместа да изцвърчи ,после се попива и се нареждат където си там ще ги редите ,другото си го знаете ледено бело винце или бира .
Другото важно (но не толкова )най-добре се получава (оргиналната рецепта е такава) със лихнуси ,и с по-дребни стронгили става ама с едра риба си е божествено.
Хора неядящи риба са прояждали,слепи са проглеждали,куци са прохождали........ :525707397c05bb ....ъъъ чакам не отзиви .........почерпка .
Стара Несебърска рецепта е това.

На който му се занимава да опита тая рецепта ,убийство е ,не се базикам :609c1f728720fb
avatar
roko koko
...........................
  ...........................

Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4298 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 42

Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  tiho_roev on Пет 20 Апр 2012 - 12:19

вакрил написа:Пичове според мен каята каквото и да я правите без кости не можете да я докарате,пюене му е майката и не трябва да ви дразнят малките костици,така де нали нямате цедка на г-за.Аз за по лесно чистене и режа главата ,порвам през корема,потъркам черното , изплаквам и в тигана.Туй е като има болук като няма не режа главите.Тя каята ако нямаше кости щеше да е калкан. Не се опитвайте да направите това дето прави бат Недялко worshippy той е недостижим само ще си образувате нерви,не е за всеки.

Не съм съгласен с тебе по една причина и ще ти кажа защо филитирането си е майсторлък ама с подходящ инструмент въобще не е сложно .Аз от както филитирам каята просто не стига като пържените картофи никога не стигат .Преди 3кг кая като я изпържи жената ядеш плюиш и оставаха 2кг сега като я филитира 3кг не стигат и не успявам да се включа от децата просто има огромна разлика и във вкуса
avatar
tiho_roev
...........................
  ...........................

Регистриран на : 03.12.2010
Брой мнения : 761 Рожд.дaта : 06.04.1966
Години : 51

Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  Кирил Калчев on Пет 20 Апр 2012 - 20:38

tiho_roev написа: просто има огромна разлика и във вкуса

имаш предвид че става по вкустна 12666
avatar
Кирил Калчев
...........................
  ...........................

Регистриран на : 09.06.2011
Брой мнения : 1052 Рожд.дaта : 01.07.1978
Години : 39

Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  КИРО on Пет 20 Апр 2012 - 20:44

Кирил Калчев написа:имаш предвид че става по вкустна 12666
Поиграй си поне един път,и панирай филетата.
После пиши - ама и без да ти казвам,ще пишеш с големи букви. sunglasses2
avatar
КИРО
...........................
  ...........................

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 20649 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 59

Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  Кирил Калчев on Пет 20 Апр 2012 - 20:59

КИРО написа:
Кирил Калчев написа:имаш предвид че става по вкустна 12666
Поиграй си поне един път,и панирай филетата.
После пиши - ама и без да ти казвам,ще пишеш с големи букви. sunglasses2
ок ще пробвам ама дай някой рецептичка никога не съм правил sunglasses2
avatar
Кирил Калчев
...........................
  ...........................

Регистриран на : 09.06.2011
Брой мнения : 1052 Рожд.дaта : 01.07.1978
Години : 39

Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  Венци on Нед 22 Апр 2012 - 20:10

Реших днес да се пробвам и аз с филетиране на кая,това е резултата след 1ч.и 40мин.работа

Каята беше около 1кг. ама много дребна,затова повечето филета са като надъвкани от куче,пък и това ми беше първи опит db0cf366d73a8e6219d8.Покрай филенцата отделих и това

Жената много обича хайвер,панира го и така се консумира,предлагах и разни рецепти от форума за хайвер-неще и да чуе.Тука искам да покажа какво се получи и какво остана като отпадък,сигурно не е идеално,ама като за първи път-толкова.

Готови сме за топлинна обработка

Докато чакаме жената наблягаме на

Тука вече ми текат лигите и чакам с нетърпение да седнем на масата

Ето и крайният резултат в завършен вид

Получи се много добре според мен-поне на вкус)малкия омете доста филенца,да ми е жив и здрав.
avatar
Венци
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.06.2009
Брой мнения : 1383 Рожд.дaта : 06.07.1978
Години : 39

Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  недялко радков on Нед 22 Апр 2012 - 21:37

Добре си се справил,с времето ще придобиеш опит и ще увеличиш скоростта.Но иначе си усетил кефа от консумацията!
avatar
недялко радков
...........................
  ...........................

Регистриран на : 10.10.2011
Брой мнения : 1055 Рожд.дaта : 10.07.1965
Години : 52

Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  КИРО on Нед 22 Апр 2012 - 21:41

смях Ееее - сега Венци май ще смени първа буна с другото море. sunglasses2
avatar
КИРО
...........................
  ...........................

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 20649 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 59

Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  Венци on Пон 23 Апр 2012 - 8:03

недялко радков написа:Добре си се справил,с времето ще придобиеш опит и ще увеличиш скоростта.Но иначе си усетил кефа от консумацията!
Много благодаря,а относно вкусовите качества eyeballs_icon
avatar
Венци
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.06.2009
Брой мнения : 1383 Рожд.дaта : 06.07.1978
Години : 39

Върнете се в началото Go down

Re: ПАК за ПОПЧЕТО

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите