ХАМСИЯ - солена

Предишната тема Следващата тема Go down

ХАМСИЯ - солена

Писане  КИРО on Сря 16 Юни 2010 - 12:01

Брях,ба си хамсията,като я видях
се сетих за 30г назад.
Знам че много от вас знаят за какво иде реч,
ама нека си я има като тема,че тя сега ще почне да папка чепарето.
За сафрида - сами си смятайте.
 
Наистина е едра хамсията,на дъното морска сол
ред хамсия.


Пак малко сол отгоре


пак рибка,ама на напречно тоя път




И така до изчерпване на количеството




Накрая пак сол отгоре.




Малиййй,да минат 3-4 дена,ша ви покажа каква салатка става от това.
avatar
КИРО
...........................
  ...........................

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 20649 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 59

Върнете се в началото Go down

Re: ХАМСИЯ - солена

Писане  Rimohit on Сря 16 Юни 2010 - 12:26

Колкото повече седи става по-вкусна :P
Киро ... пропусна да споменеш , че не се чисти .( или ти я чистиш ?) clap


Последната промяна е направена от tih на Сря 16 Юни 2010 - 12:34; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
Rimohit
...........................
  ...........................

Регистриран на : 25.08.2009
Брой мнения : 602 Рожд.дaта : 24.06.1979
Години : 38

Върнете се в началото Go down

Re: ХАМСИЯ - солена

Писане  КИРО on Сря 16 Юни 2010 - 12:30

Не ве,как ще я чистя ?
Ама то нали затова съм снимал.
avatar
КИРО
...........................
  ...........................

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 20649 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 59

Върнете се в началото Go down

Re: ХАМСИЯ - солена

Писане  ivu on Сря 16 Юни 2010 - 13:27

Когато Хамсията се осолява и се смачкват главите с ръка (не знам защо).
avatar
ivu
...........................
  ...........................

Регистриран на : 25.08.2009
Брой мнения : 298 Рожд.дaта : 06.12.1975
Години : 42

Върнете се в началото Go down

Re: ХАМСИЯ - солена

Писане  Станислав on Пон 21 Юни 2010 - 15:57

Аз знам,че се мачка и на сафрида,ама защо? Ако някой може да ми каже.
avatar
Станислав
...........................
  ...........................

Регистриран на : 28.02.2010
Брой мнения : 224 Рожд.дaта : 07.06.1994
Години : 23

Върнете се в началото Go down

Re: ХАМСИЯ - солена

Писане  КИРО on Пон 21 Юни 2010 - 21:23

За да се спука черепа на сафрида,
иначе замирисва,ама на хамсията не съм чувал да се прави тази операция.
Иначе,след ден-два в хамсията е добре да сипите вода,колкото позволява съда.
Иначе става доета твърда,и трябва да се отсолява.
Това че водата става кървава,не я сменяйте - не пречи.
avatar
КИРО
...........................
  ...........................

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 20649 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 59

Върнете се в началото Go down

Re: ХАМСИЯ - солена

Писане  Румен Ганев on Нед 9 Мар 2014 - 9:37

Капитане , я виж да не съм объркал нещо  spying 
         
avatar
Румен Ганев
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.02.2012
Брой мнения : 620 Рожд.дaта : 18.04.1964
Години : 53

Върнете се в началото Go down

Re: ХАМСИЯ - солена

Писане  КИРО on Вто 11 Мар 2014 - 22:35

Е,сложи и отгоре сол бре. 21188 
avatar
КИРО
...........................
  ...........................

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 20649 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 59

Върнете се в началото Go down

Re: ХАМСИЯ - солена

Писане  Румен Ганев on Сря 12 Мар 2014 - 6:54

КИРО написа:Е,сложи и отгоре сол бре. 21188 
Ами как без сол.Веднага след фотото Турих.
avatar
Румен Ганев
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.02.2012
Брой мнения : 620 Рожд.дaта : 18.04.1964
Години : 53

Върнете се в началото Go down

Re: ХАМСИЯ - солена

Писане  недялко радков on Чет 13 Мар 2014 - 8:58

Аз пък като си купих втория път хамсия(не ми стигна първата да допълня съдината) беше много мешана с трицона-от 3 кг отделих 1 кг цаца.Чудих се какво да я правя и ето какво измислих:
1.Изчистих я от главите и вътрешностите.
2.Измих я добре и я смесих с 1 кг. морска сол и 1 л. вода.
3.След 5-6 часа я извадих в тава и я оставих да се отцеди под лек наклон 4 часа.
4.Пръснах я на масата върху пластмасова мрежа(от тази която слагат на изолациите),отдолу найлон.
5.Включих вентилатора на най-ниска степен да духа върху рибата и го оставих да работи цяла нощ-около 12 часа.На сутринта разполагах с напълно готов и невероятно вкусен чируз от цаца!

avatar
недялко радков
...........................
  ...........................

Регистриран на : 10.10.2011
Брой мнения : 1055 Рожд.дaта : 10.07.1965
Години : 52

Върнете се в началото Go down

Re: ХАМСИЯ - солена

Писане  roko koko on Чет 13 Мар 2014 - 9:18

НИДЯЛКОООООО .......и от цацата мезе извади worshippy 
avatar
roko koko
...........................
  ...........................

Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4298 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 42

Върнете се в началото Go down

Re: ХАМСИЯ - солена

Писане  roko koko on Чет 13 Мар 2014 - 9:22

Всъшност дребен сафрид и граца би трябвало да се получи по този начин.Да се избегне хамалогията с вързването и тн.Да го подуха няколко дни вентилатора и би трябвало да е готов.
avatar
roko koko
...........................
  ...........................

Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4298 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 42

Върнете се в началото Go down

Re: ХАМСИЯ - солена

Писане  str.hadjiev on Чет 13 Мар 2014 - 10:42

недялко радков написа:Аз пък като си купих втория път хамсия(не ми стигна първата да допълня съдината) беше много мешана с трицона-от 3 кг отделих 1 кг цаца.Чудих се какво да я правя и ето какво измислих:............
Как ти ги ражда главата само .... thumbsUp_icon thumbsUp_icon
avatar
str.hadjiev
...........................
  ...........................

Регистриран на : 04.10.2010
Брой мнения : 752 Рожд.дaта : 06.08.1974
Години : 43

http://www.eukanuba.bg

Върнете се в началото Go down

Re: ХАМСИЯ - солена

Писане  недялко радков on Нед 27 Апр 2014 - 20:54

Днес правих 40 дни на хамсията(откакто е в сол).Извадих за проба,една част отделих за Тянката,че е заслужил,а с останалата се случи това:



От кофата,където отлежава,я сложих час и половина във вода да се изкисне и след това я изчистих и филетирах.Почнала е да докарва цвета на аншоата,има достатъчно,за да пробвам какво ще се получи след 6 месеца.Засега е превъзходна на вкус!


avatar
недялко радков
...........................
  ...........................

Регистриран на : 10.10.2011
Брой мнения : 1055 Рожд.дaта : 10.07.1965
Години : 52

Върнете се в началото Go down

Re: ХАМСИЯ - солена

Писане  rap66 on Нед 27 Апр 2014 - 21:19

Сега се сетих че имам една тенекия в мазата, от август миналата година. Дали не се е развалила  12666 
avatar
rap66
...........................
  ...........................

Регистриран на : 11.03.2010
Брой мнения : 667 Рожд.дaта : 04.02.1964
Години : 53

Върнете се в началото Go down

Re: ХАМСИЯ - солена

Писане  roko koko on Пон 28 Апр 2014 - 9:08

Ако ти намирисва или просто те е гнус да я изхвърлиш,да ти пратя на адрес куриери ?Безплатна услуга щи направят 525707397c05bb6a06eb 
avatar
roko koko
...........................
  ...........................

Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4298 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 42

Върнете се в началото Go down

Re: ХАМСИЯ - солена

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите