Маринован Толстолоб за консумация без стерилизация

Предишната тема Следващата тема Go down

Маринован Толстолоб за консумация без стерилизация

Писане  borislav58 on Чет 9 Сеп 2010 - 19:13

Колеги от един уловен 3 кг - мов толуп като го изчистиш остават към 2 кг филе .
Нарязваш филето на дребни парчета колкото един кибрит при рязането се отстраняват по едрите кости .
Приготвяш 300гр олио и 300гр оцед.
Едно пликче дафинов лист
Едно пликче черен пипер
Готова подправка за риба в ней да има дивисил
Малко магданос
5 бурканчета тип лютеница е може и други
Почистената риба се осолява, и се остава да престои /аз лично го правя вечер и го оставям в хладилника да престои до другия ден на обяд/
Рибата се слага в по голяма тенджера за да се нареди рибата по дъното .
В друг съд се изсипва олиото, и оцеда до като заврят хубаво .Като заври се облива наредената риба в другата тенджера. Поставяш е на огъня само да заври малко или 3 минути докато побелее рибата и се маха от огъня.В тавичка се изсипва рибата докато е топла , и се поръсва с подправката за риба .Маринатата остава в тенджерата.
Започва нареждането в бурканите като се слага отдолу един дафинов лист нареждаш малко черен пипер, пак дафинов лист в бурканче по 4 лисчета.
Малко магданос отгоре се поставя в бурканче
Така докато се нареди всичката риба .
Останалата марината пак се поставя на огъня да заври, и с ней се пълнят бурканчетата до върхът .
Завинтваш капачката, и я оставяш в хладилника докато се желира, и охлади .
На другия ден може да я натискате с ракийка.
Добър апетит и наздраве.



Последната промяна е направена от borislav58 на Вто 21 Юни 2011 - 20:25; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
borislav58
...........................
  ...........................

Регистриран на : 12.01.2010
Брой мнения : 426 Рожд.дaта : 19.10.1958
Години : 59

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован Толстолоб за консумация без стерилизация

Писане  ???? on Чет 9 Сеп 2010 - 20:05

:3f7e6dc87de4b9 sausage
avatar
????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Маринован Толстолоб за консумация без стерилизация

Писане  Божидар Иванов on Съб 11 Сеп 2010 - 8:29

bravo bravo bravo
avatar
Божидар Иванов
вече не е сред нас

Регистриран на : 15.07.2010
Брой мнения : 530 Рожд.дaта : 09.11.1956
Години : 61

http://romania1956@abv.bg     bozko_bg@abv.bg

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован Толстолоб за консумация без стерилизация

Писане  Божидар Иванов on Вто 26 Окт 2010 - 8:36

Част от Толупа на Васко беще направен така .....ами нямам думиииииииииииии c89efc4fcfd1799d5a7d
avatar
Божидар Иванов
вече не е сред нас

Регистриран на : 15.07.2010
Брой мнения : 530 Рожд.дaта : 09.11.1956
Години : 61

http://romania1956@abv.bg     bozko_bg@abv.bg

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован Толстолоб за консумация без стерилизация

Писане  ???? on Вто 26 Окт 2010 - 9:09

Мезето е невероятно,евала Борка :609c1f728720fb
avatar
????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Маринован Толстолоб за консумация без стерилизация

Писане  Кадир on Вто 26 Окт 2010 - 9:17

Ако сте гледали предаването по нешънъл геогр.за инвазията на толстолоба по водоемите на САЩ,ще видите ,че и те са изненадани от добрия вкус на тази риба.Според тях, хората са предубедени спрямо вкусовите качества на ,,голямоглавестия шаран''.Странно е ,защо и в България някои хора се мръщят на тази риба и предпочитат мазния шаран.За мен шарана е великолепна спортна риба,но е мазен.Предпочитам каракудата и толстолоба от чисти водоеми от мирните риби.
avatar
Кадир
...........................
  ...........................

Регистриран на : 21.07.2009
Брой мнения : 451 Рожд.дaта : 29.01.1980
Години : 37

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован Толстолоб за консумация без стерилизация

Писане  Йордан Марков on Вто 26 Окт 2010 - 9:20

Супер е рецептата :3f7e6dc87de4b9
Борка и жената я хареса :thumbsupsmiley
avatar
Йордан Марков
...........................
  ...........................

Регистриран на : 05.01.2010
Брой мнения : 1233 Рожд.дaта : 11.06.1974
Години : 43

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован Толстолоб за консумация без стерилизация

Писане  светльо-toxin34 on Вто 26 Окт 2010 - 11:59

Толупа бил такъв,бил онакъв......е да ама онова толупче 30+ дето кацна на Жребеца и 60+ да беше па щеше да свърши.Мариновано беше супер,а и пръжолките приготвени от Пешко Новозагорски бяха отлични.
avatar
светльо-toxin34
...........................
  ...........................

Регистриран на : 15.01.2010
Брой мнения : 296 Рожд.дaта : 10.04.1973
Години : 44

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован Толстолоб за консумация без стерилизация

Писане  nikgeo on Вто 26 Окт 2010 - 12:36

borislav58 написа:........
Почистената риба се осолява, .......


Какво означава осолява? Яко осоляване ( със шепата - покриване със сол ) или посоляване ( с цел вкусово качество ). Колко сол?

borislav58 написа:
............ Като заври се облива наредената риба в другата тенджера.

Ако се осолява, как премахваш излишната сол. В каква "баня"? Едва ли ще се стопи всичката сол?


avatar
nikgeo
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.03.2010
Брой мнения : 702 Рожд.дaта : 20.07.1956
Години : 61

http://nikgeo.eu/

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован Толстолоб за консумация без стерилизация

Писане  ticho on Вто 26 Окт 2010 - 13:01

Кадир написа:За мен шарана е великолепна спортна риба,но е мазен.Предпочитам каракудата и толстолоба от чисти водоеми от мирните риби.
С две ръце се подписвам под това твърдение! 135d02aa35ad75a2cb71
avatar
ticho
...........................
  ...........................

Регистриран на : 04.06.2010
Брой мнения : 238 Рожд.дaта : 03.10.1972
Години : 45

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован Толстолоб за консумация без стерилизация

Писане  майсторчето страхил on Вто 26 Окт 2010 - 13:13

Дали е толуп или някаква друга риба ,рецептата е добра super ,ама да ти я направи Борката....ммммм ,да си оближеш пръстите
avatar
майсторчето страхил
...........................
  ...........................

Регистриран на : 15.06.2009
Брой мнения : 1594 Рожд.дaта : 01.07.1964
Години : 53

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован Толстолоб за консумация без стерилизация

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите