Змиорка по фламандски

Go down

Змиорка по фламандски

Писане  Albena on Съб 8 Яну 2011 - 10:59

Змиорка по фламандски
500г змиорка(някой ги хващат и по големи)30г масло,1 глава лук,200мл бяло вино,3 жътъка,4 лъжици лимонов сок, 3лъжици сметана,1 лъжица брашно, ½ връзка копър,1/2 връзка зелен кук, ½ връзка магданоз, 3-4 листа от коприва, 2-3 листа киселец,2-3 листа целина,1 дафинов лист, естрагон , черен пипер , сол.
Злиорката се почиства , измива и са нарязва на парченча,В маслото се запържват за кратко зелените подправки и лука.Добявя се половината от лимоновия сок и змиорката.Подправя се с дафиновия лист, черен пипер и сол.Залива се с бялото вино и се задушава на тих огън 15мин..
От жълтаъците, сметаната и брашното се разбива сос, слага се върху огъня докато заври и се отнема.С ъс соса се залива змиорката в подход съд.Остава се да се охлади за около 30мин.
avatar
Albena
...........................
  ...........................

Регистриран на : 10.06.2009
Брой мнения : 3907 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 54

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите