Пресносолен карагьоз

Go down

Пресносолен карагьоз

Писане  jorojoy on Пет 4 Мар 2011 - 20:40

Изчиствате добре карагьоза.Махате му главата и с малка четка му се почиства гръбнака.Правите саламура от морска сол и вода(1 пакет сол в 5-6 литра вода).Проба с яйце-да потъне и да се показва върха му колкото голяма монета.Държите 24 часа като рибата е затисната да не плува.След 24 часа изхвърляте тази саламура и го слагате в нова такава.Държите още 24 часа и след това пак изхвърляте саламурата.Накрая го слагате в трета такава саламура като го затискате с баския или нещо друго.След 10-11 дни вадите,измивате,режете на такоси по 0.5 см(може и малко по големи)изцеждате му лимон,нарязвате лук според вкуса взимате бутилка Узо(ПлуМари),печете филийки,мажете ги с масло(задължително Милтекс),обаждате ми се ,аз идвам и започваме да ядем и плачем от кеф и от лук!
avatar
jorojoy
...........................
  ...........................

Регистриран на : 20.06.2009
Брой мнения : 513 Рожд.дaта : 01.11.1968
Години : 49

Върнете се в началото Go down

Re: Пресносолен карагьоз

Писане  Венци on Пет 4 Мар 2011 - 21:28

jorojoy написа:...обаждате ми се ,аз идвам и започваме да ядем и плачем от кеф и от лук!
Ееееееее не,това ме разби смях смях смях.
avatar
Венци
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.06.2009
Брой мнения : 1389 Рожд.дaта : 06.07.1978
Години : 40

Върнете се в началото Go down

Re: Пресносолен карагьоз

Писане  КИРО on Пет 4 Мар 2011 - 22:08

Жоре,понеже не съм правил карагьоз.
След първата саламура,на 24-я час не си ли пада сама на дъното ?
При другите риби си е така де.
Питам,защото миналата година,май бях прекарал 4 карагьоза през първата саламура,
и съм ги хакнал така у фризера.После ги вади мадамата (чети бабата де ),
и айде на скарата.
И понеже мойта бърза много с пробите,пък аз докато не си взема комката,
не почвам с единето - направо се изприщи с първите проби.
И верно много солено си беше де.
Ама други проби с карагьоза не съм правил,че
аз като го имам - след 5-6 часа си е на скарата.
Хич и не му мисля много.

Ама,има и такива дето пък много си го ловят.
Маринованият от колегите на стоянката съм пробвал - поклон им правя.
Но СОЛЕН - интересно ми е наистина.
Жоре,ти подсказваш интересна рецепта - така съм правил скумрия,
ама вътре слагам и подправки - шест е наистина.
avatar
КИРО
...........................
  ...........................

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 20923 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 60

Върнете се в началото Go down

Re: Пресносолен карагьоз

Писане  jorojoy on Съб 5 Мар 2011 - 7:54

Кире и аз не бях правил ама Климо ме накара и вече за втори път го правя и става страхотен.И аз се чудих дали ще се усещат костите ,но се стопяват и само средната остава.Даже си мислех ако след тези 10-12 дена го нарежа на такоси и го сложа в буркан с олио може да стане страхотна лакерда.
avatar
jorojoy
...........................
  ...........................

Регистриран на : 20.06.2009
Брой мнения : 513 Рожд.дaта : 01.11.1968
Години : 49

Върнете се в началото Go down

Re: Пресносолен карагьоз

Писане  КИРО on Съб 5 Мар 2011 - 7:58

ОК - ще се пробва тогава. 135d02aa35ad75a2cb71
avatar
КИРО
...........................
  ...........................

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 20923 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 60

Върнете се в началото Go down

Re: Пресносолен карагьоз

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите