ТУРИСТИЧЕСКИ ОКТОПОД

Go down

ТУРИСТИЧЕСКИ ОКТОПОД

Писане  Дели on Чет 1 Окт 2009 - 16:59

Туристически, защото рецептата е много бърза и спестява време от почивката. Почистените октоподчета , без да са влизали във фризера нарязвам на хапки и запържвам 3-5 минути в зехтин. Когато започне да почервенява заливам обилно с лимон още докато е на огъня. Така остава крехък и си запазва аромата на море.
avatar
Дели
...........................
  ...........................

Регистриран на : 23.05.2009
Брой мнения : 1113 Рожд.дaта : 22.07.1961
Години : 57

http://www.gravirane.net

Върнете се в началото Go down

Re: ТУРИСТИЧЕСКИ ОКТОПОД

Писане  makari on Чет 29 Окт 2009 - 19:22

Ще ви споделя тази рецепта,която я взех от един грък.
1.Изчистваме октопода и го замразяваме за поне 48ч.
2.Слагаме да заври вода с две коркови тапи и потапяме октопода 4–5 пъти за по секунда две(за да не се напука кожата) и после го оставяме за около 30–35минути да поври.
3.След като сме извадили и почистили октопода запечатваме хубаво(не просто да го увиете)всяко пипало по отделно или по две и поръсваме със зехтин и сол.Така направените пакетчета ги слагаме на скарата или на ламарина на огън.Като се надуят ги продупчваме леко и ги изчакваме около 15тина минути да си пуфкат кат локомотиви.
4.Правим дресинг в миксера(олио,сол,лимон,мащерка,ригън).Слагаме го в една тавичка,отгоре пипалата и поставяме в силно нагорещена фурна за 10до15мин.
5.Сервираме с бяло винце,узо или друго по ваш избор и поръсваме с дресинг от зехтин,лимон и магданоз.

Рецептата не е бърза туристическа,но който я направи гарантирам,че няма да съжалява :29e6bbd771c7f3
avatar
makari
...........................
  ...........................

Регистриран на : 25.10.2009
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
Години : 46

Върнете се в началото Go down

Re: ТУРИСТИЧЕСКИ ОКТОПОД

Писане  Nikolov on Чет 29 Окт 2009 - 20:53

Тази вечер във компания си хапнахме един октопод, та реших да драсна и аз.


Октопод на скара!
Варим октопода за около 25 мин,но задължително една водна чаша оцет във водата.След това го нарязваме по дължина на пипалата без да го режим на парчета,осоляваме и на бавен огън за по 20 минутки от всяка страна.След това го режим на големи парчета и ги нареждаме в тава,заливат се обилно със една смес която се разбива или на миксер-олио,сол,лимон и ситно накълцан магданоз.На 4 кг октопод разбихме половин кило от тая смес и ми се стори малко,та ако е по обилно няма лошо. :609c1f728720fb
avatar
Nikolov
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.09.2009
Брой мнения : 388 Рожд.дaта : 24.12.1975
Години : 42

http://www.greekspearfishing.com

Върнете се в началото Go down

Re: ТУРИСТИЧЕСКИ ОКТОПОД

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите