КОТЛЕТИ ОТ АКУЛА ПЕЧЕНИ НА КЕРЕМИДА ВЪВ ФУРНА

Go down

КОТЛЕТИ ОТ АКУЛА ПЕЧЕНИ НА КЕРЕМИДА ВЪВ ФУРНА

Писане  vlado_fidera on Нед 4 Сеп 2011 - 21:28

ПРОДУКТИ ЗА 2 ПОРЦИИ:
-4 бр котлети от акула, 1 л прясно мляко, подправки по желание/рибена подправка/, олио за пържене, 1 главичка кромид лук, парчета домат, настърган кашкавал 150 гр, ракиена чаша сухо бяло вино, соев сос, горчица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-котлетите накисваме в прясното мляко за 12 часа и отцеждаме.Натриваме с подправки и оставяме да ароматизират 1 ч.В тиган с незалепващо покритие изпържваме котлетите от всички страни 3 мин колкото да се запечатат.Отцеждаме от мазнината и редим в керемида за печене на чието дъно сме поставили парчета лук, парчета домат,котлетите, настръган кашкавал.В керемидата сипваме помалко соев сос,горчица, бяло вино.Печем на умерена температура до готовност.Преди печенето керемидата се поставя в студена фурна
avatar
vlado_fidera
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 59

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите