МАРИНОВАНО ФИЛЕ ОТ СЬОМГА + ДОМАШЕН ХУМУС

Go down

МАРИНОВАНО ФИЛЕ ОТ СЬОМГА + ДОМАШЕН ХУМУС

Писане  Sea Creature on Пет 30 Сеп 2011 - 15:24

:c74e58b88a3bc5

Мариновано филе от сьомга

1/2 - 1 кг филе от сьомга
Щипка сол (на вкус)
Щипка захар
Сок от 1-2 лимона
100 мл бяло вино
Зехтин

Филето се нарязва на тънки ивици. Подрежда се в съд. Посолява се и се поръсва със захарта. Полива се с виното, лимоновия сок и се долива зехтин, докато покрие месото. Престоява 24 часа в хладилника преди консумация.


Домашен хумус

1 консерва нахут
Около 50 мл зехтин
1 скилидка чесън
Сокът на 1/2 лимон
Сол на вкус

Всичко се пасира на висока скорост. Получената паста се поръсва с капки лют сос "Табаско".

Добър апетит и наздраве!
avatar
Sea Creature
...........................
  ...........................

Регистриран на : 11.09.2011
Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 11.11.1953
Години : 64

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите