Мариновани рапани

Предишната тема Следващата тема Go down

Мариновани рапани

Писане  vlado_fidera on Нед 20 Ное 2011 - 21:26

Рапаните варим в подсолена вода 4-5 минути.Внимателно изваждаме месото от черупката и отстраняваме червото.Месото нарязваме на парченца и редим в буркани от лютеница , като първоначално го осоляваме за не по малко от 2-3 часа с морска сол.Отръскваме от излишната сол и накисваме за 3-4 часа в силен неразреден 6 градусов оцет.На котлона препържваме олио с подправки по желание олио и оставяме да се охлади.След това в свободни за целта буркани редим месото от рапана, поръсваме с подправки по избор като чесън, копър,зърна черен пипер, зърна бахар.Всеки буркан заливаме с 2 супени лъжици олио и 1 супена лъжица оцет.По желание някои слагат и лютиво.Въпрос на вкус.Оставяме да престои на студено 7 дни като първите три дни обръщаме буркана с капачката надолу, а в следващите три дни обръщае буркана с гърлото нагоре.На 7 ден можем да пробваме това което се е получило.
avatar
vlado_fidera
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 58

Върнете се в началото Go down

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите