ОСОЛЕНА СКУМРИЯ

Go down

ОСОЛЕНА СКУМРИЯ

Писане  vlado_fidera on Пон Ное 21, 2011 7:49 am

Вземаме брой скумрии с тегло по около 300-400 гр и почистваме от вътрешностите и хрилете.Обилно измиваме под течаща вода и отцеждаме.Смесваме една супена лъжица стрита морска сол и една супена лъжица захар .С така получената смес натриваме всяка скумрия отвън и отвътре.Увиваме в парче алуминиево фолио или амбалажна хартия/но в никакъв случей вестник/Увиваме рибата така че да може да диша и от двете страни.Поставяме в хладилника над мястото където ни стоят шкафчетата със зеленчуци.Седем дни просто забравяме че там има риба.След това се осмеляваме да разопаковаме рибата.Поставяме на дъска за рязане и вземаме най острия нож в къщата като преди това се обръщаме гърбом, за да видим дали нямаме някой съгледвачи.....
Нарязаната на тънко риба сервираме с нарязан натънко праз лук и бира на корем.
avatar
vlado_fidera
...........................
  ...........................

Регистриран на : 23.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 59

Върнете се в началото Go down

Re: ОСОЛЕНА СКУМРИЯ

Писане  КИРО on Пон Ное 21, 2011 7:57 am

Хммммм - ще се пробва значи. 017
Много интерсно звучи да го е......
avatar
КИРО
...........................
  ...........................

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 20915 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 60

Върнете се в началото Go down

Re: ОСОЛЕНА СКУМРИЯ

Писане  vlado_fidera on Пон Ное 21, 2011 8:23 am

Колега пробвай и мисля , че ще ти хареса.Получава се нещо като веяна скумрия , но не е така отровно солена и е идеалното мезенце за биричка или винце.
avatar
vlado_fidera
...........................
  ...........................

Регистриран на : 23.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 59

Върнете се в началото Go down

Re: ОСОЛЕНА СКУМРИЯ

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите