МАРИНОВАНА СКУМРИЯ

Go down

важна тема МАРИНОВАНА СКУМРИЯ

Писане  vlado_fidera on Пон 21 Ное 2011 - 13:48

ПРОДУКТИ:
- 1 кг от най едрата скумрия,готварска сол,/още по добре морска/, 2 моркова, 1 глава кромид лук, 2-3 скилидки счукан чесън, магданоз, целина сушена, шепа две мариновани гъбки, зърна черен пипер, зърно бахар, зърна синапено семе но не повече от 10-15, карамфил 2 не повече, олио 1/2 кафена чашка,оцет неразреден 1/2 кафена чашка, ракиена чашка сухо бяло винце, около 1,1/2 кафени чашки вода.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

-нарязваме рибата на порции с дебелина около 2 пръста.Осоляваме с повечко сол и оставяме настрани, за не по малко от 5-6 часа.Отръскваме от излишната сол и пускаме в съд с вода колкото да ги покрие.Бланшираме за 5-6 минути.Охлаждаме и всяко парче начупваме на 4 по малки парченца , като премахваме гръбната кост.В тенджера с добре прилепващ капак на дъното редим парченцата лук, морков, чесън.Отгоре редим парчетата риба,добавяме гъбките, поръсваме с едро счуканите зърна черен пипер, бахар, синапено семе, карамфила, магданоза,целината.Заливаме с олиото, виното, оцета, водата.Разбъркваме добре и включваме котлона на най силната му позиция докато рибата почне да ври.Намаляваме котлона на 2, похлупваме с капака и оставяме тенджерата на котлона за 1 -1,1/2 час.Така приготвената скумрия има трайност от 25-30 дни , ако се съхранява в маринатата от приготвянето и.
avatar
vlado_fidera
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 59

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите