РИБНИ ФИЛЕТА ПЛЕТЕНИЦА

Go down

РИБНИ ФИЛЕТА ПЛЕТЕНИЦА

Писане  vlado_fidera on Съб 26 Ное 2011 - 16:23

Рибно филе се измива и подсушава с мека домакинска кърпа.Натрива се с рибена подправка и малко олио и престоява на студено 45 минути.Поставя се на дъска за рязане на хляб и с остър нож павим разрези, по дължина с дебелина около един пръст, като от едната страна оставяме ненарязано около 2 см, за да не се отделят нарязаните парчета.
Всяко така нарязано филе изплитаме като плитка на коса и овалваме в смес от царевично и пшенично брашно в съотношение 1:1.Пържим ранвомерно в силно загрято олио.Отцеждаме и оставяме да се охлади.През това време правим палачинки според броя на готовите филета.Напълваме с рибен пастет приготвен от рибни консерви в собствен сос.Слагаме на дъното на чиния за сервиране и върху всяка една палачинка поставяме по парченце рибно филе.
В мазнината от пърженето добавяме чаша сухо бяло вино, нарязан на ситно магданоз/мерудия/, пасирани скилидки чесън,1 кафена лъжичка чили и 1 супена лъжица царевично нишесте.Оставяме на котлона сместа да заври и намаляваме котлона за около 4-5 минути , като бъркаме до сгъстяване на нишестето. С така получения сос заливаме всяко едно филе и пристъпваме към незабавната консумация на това ястие.И не забравяйте за биричката...... наздраве
avatar
vlado_fidera
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 58

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите