ПЪЛНЕНА ЩУКА

Go down

ПЪЛНЕНА ЩУКА

Писане  vlado_fidera on Съб 26 Ное 2011 - 16:39

Измиваме почистената риба.Правим разрез при шията и от там вадим вътрешностите.С много остър нож изрязваме кожата , като внимаваме дане я скъсаме..Останалото по кожата месо много внимателно се отделя и се начуква в дървено хаванче като се добавя малко прясно мляко.Прибавяме кайма 1 пакет, към сместа добавяме един по едни белтъците на 2 яйца.Ръсим със сол,настъргано индийско орехче/на върха на ножа/.Плънката да бъде лепкава.С мокра ръка и много внимателно пълним кожата докато рибата добие вида преди обработката си.В тавата се поставя главата, напълнената кожа.На дъното се реди предварително изпържен кромид лук, задушени моркови,кервиз.Рибата покриваме с хартия за печене , която сме намазали с олио.Печем 3/4 час на 200 градуса. Заливаме с рибен бульон.Соса отделен при печенето се смесва с малко бульон и се кипва след което се пасира..Опитва се на сол и се поднася отделно в сосиера.
По тази рецепта можем да приготвим едър костур или бяла риба.[left]
avatar
vlado_fidera
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 58

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите