Кавърма от дробчета на скумрии

Go down

важна тема Кавърма от дробчета на скумрии

Писане  vlado_fidera on Съб 3 Дек 2011 - 17:27

Освен че могат да се сушат и стават идеални за мезе/гарози/ то дробчетата могат да се консумират и по следния начин:
-Дробчетата се измиват и почистват от ципи.Нарязват се на порции.Поръсват се с червен пипер,риган,кимион,лук.На котлона в тиган сгряваме олио.Нарязваме лук на ситно и смесваме с червена чушка и една пиперка.Пържим дробчетата.Добавяме пресен домат.Обръщаме в мазнината.Слагаме черен пипер на вкус и задушаваме на тих огън.Тази рецепта я правеше един мой хазяин от гр.Поморие който живееше до лимонадената фабрика.Обаче името му забравих.Мисля че беше грък.Жена му правеше чудесни бухтички които те напълваха с така приготвената кавърма..Слагаха и краставички за аромат,магданозче/мерудия/, задушен ориз, който служеие като канапе.Ако не разполагаме в момента с такива бухти то може да ги заменим с питките които се пълнят.
avatar
vlado_fidera
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 59

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите