СЪХРАНЯВАНЕ И РАЗБИВАНЕ НА ХАЙВЕР
СЪХРАНЯВАНЕ И РАЗБИВАНЕ НА ХАЙВЕР
Опитвал съм много рецепти за съхраняване и разбиване на хайвер, но мисля, че тази която ще ви предложа е най-добрата.
След като се извади хайвера от рибата се измива обилно с вода (за предпочитане е морска), след това хайвера се поставя в буркан , без да се маха ципата и се поръсва обилно със трапезна сол, да се покрие до побеляване.
Поставя се в хладилник. Всеки следващ изваден от рибата хайвер се добавя в буркана и също се поръсва със сол да се покрие до побеляване, така докато се напълни буркана.
Нормално хайвера "узрява" в буркана за около20-30 дни.
Така напълнения буркан се съхранява във хладилника с години без никаква допълнителна операция.
Естествено може да се транспортира от морето до в къщи без никаква опасност да се развали.
...................................................РАЗБИВАНЕ НА ХАЙВЕРА ............................................
Взима се хайвер от буркана, количество около две супени лъжици.
Върху дъска за рязане се маха ципата, това става много лесно, тъй като ципата се е вкоравила от солта.
В дълбока купа на това количество хайвер се слага сок от един лимон.
С пасатор първоначално се разбиват хайвера със сока от лимона.
Предварително се накисва във вода бял хляб нарязан на филии от 3 до 8 филии в зависимост от вашия вкус (аз слагам 8 филии).
Когато хляба набъбне от водата, маха се кората му и се изтисква от водата.
Поставя се в друга купа и върху хляба се рендосва на най-ситното ренде една голяма глава кромид лук. Хляба и лука се разбиват задено.
Добавят се в малки количества, към разбитите вече хайвер и сок от лимон.
Когато всичко се размеси добре започвате да добавяте олио и да разбивате с пасатора.
ВНИМАНИЕ- добавяйте малки количества олио и когато се поеме олиото при разбиването, тогава добавяте новото количество олио. Ако добавяте големи количества олио, хайвера може да се пресече.
Разбиването на хайвера и добавянето на олио продължава, докато при драсване с пасатора върху повърхността на хайвера се образува следа, която не сляга. Не добавяйте сол, в хайвера има достатъчно.
При нормални условия хайвера ще поеме около половин бутилка олио.
Поканете верни приятели и се наслаждавайте!
.............................................................................................
Всяко нещо си има цена, за да го постигнем, трябва да я платим!
След като се извади хайвера от рибата се измива обилно с вода (за предпочитане е морска), след това хайвера се поставя в буркан , без да се маха ципата и се поръсва обилно със трапезна сол, да се покрие до побеляване.
Поставя се в хладилник. Всеки следващ изваден от рибата хайвер се добавя в буркана и също се поръсва със сол да се покрие до побеляване, така докато се напълни буркана.
Нормално хайвера "узрява" в буркана за около20-30 дни.
Така напълнения буркан се съхранява във хладилника с години без никаква допълнителна операция.
Естествено може да се транспортира от морето до в къщи без никаква опасност да се развали.
...................................................РАЗБИВАНЕ НА ХАЙВЕРА ............................................
Взима се хайвер от буркана, количество около две супени лъжици.
Върху дъска за рязане се маха ципата, това става много лесно, тъй като ципата се е вкоравила от солта.
В дълбока купа на това количество хайвер се слага сок от един лимон.
С пасатор първоначално се разбиват хайвера със сока от лимона.
Предварително се накисва във вода бял хляб нарязан на филии от 3 до 8 филии в зависимост от вашия вкус (аз слагам 8 филии).
Когато хляба набъбне от водата, маха се кората му и се изтисква от водата.
Поставя се в друга купа и върху хляба се рендосва на най-ситното ренде една голяма глава кромид лук. Хляба и лука се разбиват задено.
Добавят се в малки количества, към разбитите вече хайвер и сок от лимон.
Когато всичко се размеси добре започвате да добавяте олио и да разбивате с пасатора.
ВНИМАНИЕ- добавяйте малки количества олио и когато се поеме олиото при разбиването, тогава добавяте новото количество олио. Ако добавяте големи количества олио, хайвера може да се пресече.
Разбиването на хайвера и добавянето на олио продължава, докато при драсване с пасатора върху повърхността на хайвера се образува следа, която не сляга. Не добавяйте сол, в хайвера има достатъчно.
При нормални условия хайвера ще поеме около половин бутилка олио.
Поканете верни приятели и се наслаждавайте!
.............................................................................................
Всяко нещо си има цена, за да го постигнем, трябва да я платим!
manuk- ...........................
- Регистриран на : 18.11.2011
Брой мнения : 47 Рожд.дaта : 16.01.1944
Години : 75
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
» Форума , форума!!!!
» Shimano Dialuna S96M
» Продавам SUZUKI DF 15 AS
» GRAPHITELEADER PROTONE GSOPRC - 642 - 5 W
» Лодка с кабина - Англия
» Shimano Stella 8000 SW
» Читаво зарядно за акумулатори.
» !!! ДО ВСИЧКИ С КОЛЕСАРИ ТЕМА !!!
» Плетено влакно Power Pro MAXCUATRO 40lb 300yds
» Макара PENN SPINFISHER V SSV4500 - НОВА
» Нови придобивки - Рибарско оборудване : макари, пръчки, палатки, лодки, мотори и др. такива
» Ново перо в дейността на "Чапара" Е.О.О.Д - рекламни матеряли и индивидуализирани подаръци.
» Iphone SE 64GB ФО + Mophie battery case 1700mAh + Докинг станция
» Подарявам монитор 17", напълно работещ.