Скандинавска рецепта за приготвяне на рибник на фурна

Предишната тема Следващата тема Go down

важна тема Скандинавска рецепта за приготвяне на рибник на фурна

Писане  vlado_fidera on Чет 15 Дек 2011 - 10:55

Това е любимата храна на финландци и карелци.
За целта трябва да имаме 650-700 гр ръжено брашно,пшенично брашно 150 гр,600 мл вода,100 гр маргарин за готвене, 2 чаени лъжички сол.
За плънката:
-1 кг риба,3 чаени лъжички сол,200 гр бекон.
Брашното бавно се прибавя във водата,добавя се сол, замесва се и се добавя маргарина.
Разточва се във вид на правоъгълник с диаметър 0,5 см, като краищата му остават по- тънки от средата.Рибата и бекона се слагат върху тестото, а краищата се отрязват, за да няма излишна дебелина на листа.Краищата се намокрят и се загъват покривайки пълнежа първо от дългата страна , а след това и от късата.С вода и нож краищата се "залепват".Завива се в пергамент или домакинско фолио.В така завития рибник се пробиват 2-3 отвора по 0,5 см, за да излиза парата.
Пече се на фурна при температура 175 градуса-2,5 часа, и за още 2,5 часа при температура 100 градуса.
avatar
vlado_fidera
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 58

Върнете се в началото Go down

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите