МАРИНОВАНО ФИЛЕ ОТ РИБА ПО ЯПОНСКИ

Go down

МАРИНОВАНО ФИЛЕ ОТ РИБА ПО ЯПОНСКИ

Писане  Sea Creature on Пет 27 Яну 2012 - 6:07

Fish

Продукти за 1 порция:
- 250 г филе от бяла риба (лаврак, костур, треска, сьомга)
- 50 мл заквасена сметана
- 1 портокал
- Сокът от ½ лимон
- 1 връзка подправки за супа (корен целина, пащърнак [хрян], морков
- 50 г краве масло
- 1 връзка магданоз
- Сол на вкус
- Щипка черен пипер
- Сварен ориз за гарнитура
- Кора от лайм (лимон) за украса

Рибеното филе се посолява, поръсва се с черния пипер и се маринова 1 час в лимоновия сок.
В сгорещеното масло се задушават до омекване нарязаните на дребно корени за супа. Върху тях се поставя рибата, покрива се с парчета едро нарязан портокал, залива се със сметаната и се пече 10 мин. на 200 градуса.
Готовата риба се аранжира със зеленчуците (корените за супа), залети със сметаната, и се поръсва с наситнения магданоз. Ястието се гарнира със сварен ориз и се украсява с тънко настъргани с остро ножче за картофи лентички кора от лайм или лимон.
Добър апетит и наздраве!


avatar
Sea Creature
...........................
  ...........................

Регистриран на : 11.09.2011
Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 11.11.1953
Години : 65

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите