МОРСКИ ЕЗИК АЛА ТЪРЛОК (ГРАД В КАЛИФОРНИЯ)

Go down

МОРСКИ ЕЗИК АЛА ТЪРЛОК (ГРАД В КАЛИФОРНИЯ)

Писане  Sea Creature on Пет 27 Яну 2012 - 6:14



Продукти:
- 1 кг филе от морски език без кожа
- Морска сол, черен пипер
- ½ ч.ч. зехтин
- 6 с.л. масло
- ½ ч.ч. жълти стафиди, накиснати за 20 мин. в топла вода, прецедени
- ¼ ч.ч. сухо бяло вино
- 2 с.л. пресен лимонов сок
- 2 с.л. ситно нарязан магданоз
- ½ ч.ч. едро филирани пушени бадеми

Рибата се подправя с пипер и сол. Овалва се само от едната страна в брашно. Излишното брашно се изтръсква. Два широки тигана се загряват. Във всеки се слагат по 1 с.л. зехтин. Парчетата риба се поставят в тиганите с брашното надолу. Готви се 1 мин. и се добавя по 1 с.л. масло във всеки тиган. Готви се още 3 мин. или докато рибата започне да става златиста. Парчетата риба се изваждат в топли чинии с кафявата страна нагоре. Единият от тиганите се сваля от котлона. Мазнината от другия се излива и тиганът се връща на котлона. Добавя се останалото масло и се пържи до кафяво. Добавят се стафидите, виното и лимоновият сок. Сосът се оставя леко да къкри до извиране на алкохола.
Тиганът се сваля от котлона и се добавят магданоз и бадеми. Рибата се залива със соса и се поднася веднага.

Добър апетит!



avatar
Sea Creature
...........................
  ...........................

Регистриран на : 11.09.2011
Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 11.11.1953
Години : 64

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите