ПЕЧЕНА НА БОРОВА ДЪСКА ЩУКА С ПОРТОКАЛОВА ПЛЪНКА

Go down

ПЕЧЕНА НА БОРОВА ДЪСКА ЩУКА С ПОРТОКАЛОВА ПЛЪНКА

Писане  Sea Creature on Нед 29 Яну 2012 - 6:38



Щуката се пече върху барбекю на двора.

Продукти:
1 кг. филе от щука
1 борова дъска
2 с. л. зехтин
1-2 скилидки чесън

за марината:
2 с. л. зехтин
1 глава нарязан на ситно лук
½ връзка пресен магданоз
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 връзка пресен копър

за плънката с портокал и каперси:
1 портокал
1 ч. л. портокалова кора
1 сладка червена чушка
2 домата
150 гр. каперси
1 глава нарязан на ситно червен лук
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 ч. л. нарязан на ситно джинджифил
1 с. л. нарязан на ситно чесън
3-4 стръка прясна мащерка
2 с. л. оризов (ябълков) оцет
2-3 с. л. зехтин

Приготвяне:
Натрийте в боровата дъска зехтин и чесън. Увийте я с найлоново фолио и я оставете да преседи 2 дни. След това е готова за употреба.
Мариновайте рибата и я приберете за 2 часа в хладилника.
Докато рибата се маринова, направете плънката.
Обелете портокала и го нарежете на ситни кубчета. Добавете нарязаните чушка и домати, каперсите, лука, сол и черен пипер. Овкусете с пресен джинджифил, чесън, мащерка, оризов оцет и зехтин. Разбъркайте хубаво.
Навийте филетата щука с плънката отгоре на кръг и го затворете с шишче. Сложете кръгчетата на боровата дъска. Изпечете рибата на дъската върху скарата на барбекюто 8 минути на средно силна температура.
Добър апетит!
avatar
Sea Creature
...........................
  ...........................

Регистриран на : 11.09.2011
Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 11.11.1953
Години : 64

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите