Гамбари/Скариди

Go down

Гамбари/Скариди

Писане  Мънцата on Пон 30 Яну 2012 - 19:15

Някой да даде спешно някоя рецепта, че хубу си купих едно кило, ама ся ... 12666 Казвайте бързо, че умирам от глааад giggle_icon 7f501a0cefa62aff7ada
avatar
Мънцата
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12907 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 47

Върнете се в началото Go down

Re: Гамбари/Скариди

Писане  fokobg on Пон 30 Яну 2012 - 19:25

Мънцата написа:Някой да даде спешно някоя рецепта, че хубу си купих едно кило, ама ся ... 12666 Казвайте бързо, че умирам от глааад giggle_icon 7f501a0cefa62aff7ada

Кът ги приготвиш :8ac9254b304298 ши дода веднага sunglasses2
avatar
fokobg
...........................
  ...........................

Регистриран на : 30.12.2009
Брой мнения : 1277 Рожд.дaта : 12.06.1973
Години : 45

Върнете се в началото Go down

Re: Гамбари/Скариди

Писане  Ribarina on Пон 30 Яну 2012 - 19:28

Пържени с чесън и копър другите подправки жена ми си ги измисля на вкус.Ама после мале мила красота някаква
avatar
Ribarina
...........................
  ...........................

Регистриран на : 09.03.2010
Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 36

Върнете се в началото Go down

Re: Гамбари/Скариди

Писане  gloupan on Пон 30 Яну 2012 - 19:33

Я кажи какъв е размера на скаридите?
avatar
gloupan
...........................
  ...........................

Регистриран на : 28.07.2009
Брой мнения : 538 Рожд.дaта : 11.03.1971
Години : 47

Върнете се в началото Go down

Re: Гамбари/Скариди

Писане  gloupan on Пон 30 Яну 2012 - 19:51

Обели скаридите и ги задуши в масло и чесън.
Нарежи магданоз ,лук , пресни домати ,чушки и моркови и ги задуши и тях,като ги слагаш в обратен ред на написването.Когато са на половина готови добави бяло вино и прибави предварително накиснатия и измит ориз (по възможност Японски,ако не БЛАНШИРАН).Ако имаш някакви кълнове слагай.Преди да стане готов ориза,прибави и задушените скариди.Само внимавай да не остане ориза без течност.Добавяй по малко зеленчуков бульон и бъркай в една посока.Идеята е ориза да стане по гъст.Можеш да завършиш с малко пармезан и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с Охладено бяло вино. :dancingHappy_i
П.С.Айде беж да готвиш ,че гостите ще дойдат а ти няма да си готов sunglasses2
avatar
gloupan
...........................
  ...........................

Регистриран на : 28.07.2009
Брой мнения : 538 Рожд.дaта : 11.03.1971
Години : 47

Върнете се в началото Go down

Re: Гамбари/Скариди

Писане  Мънцата on Пон 30 Яну 2012 - 20:06

gloupan написа:Я кажи какъв е размера на скаридите?
От тези сивите, йедри са, може би към 15см sunglasses2
avatar
Мънцата
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12907 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 47

Върнете се в началото Go down

Re: Гамбари/Скариди

Писане  Георги Вутов on Пон 30 Яну 2012 - 20:15

1 кило не си заслужава да ги пържи щото заминават като семки смях
Мятай ги в тенджерата да се варят с малко девисил и сол на вкус и си готов
avatar
Георги Вутов
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.09.2011
Брой мнения : 994 Рожд.дaта : 11.09.1983
Години : 35

Върнете се в началото Go down

Re: Гамбари/Скариди

Писане  batjoro81 on Пон 30 Яну 2012 - 20:35

Пробвал съм различни начини на приготвяне, но за мен най вкусни са на поча, или барбекю (йедрите де) eyeballs_icon
Поставяш белените скариди в дълбок съд, върху им сипваш сокът от 3-4 лимона (200 мл.) и още толкова зехтин - екстра върджин, сол, черен и червен пипер, може и мако и лют, малко подправка за риба ако ти харесва и това се бърка. Хубаво е да постоят в тази марината, поне час, после си ги набучваш на бамбукови шишчета, като ги редиш на 69 и ги мяташ на загрята плоча, или на скарата.
След 4 минути от едната и толкова от другата страна са готови и доволен ша останеш.
Лесно, бързо, вкусно и натурално - Отивам за скариди, че ми потече лигата. :609c1f728720fb

avatar
batjoro81
...........................
  ...........................

Регистриран на : 25.11.2010
Брой мнения : 52 Рожд.дaта : 22.01.1981
Години : 37

Върнете се в началото Go down

Re: Гамбари/Скариди

Писане  gloupan on Пон 30 Яну 2012 - 20:43

Една бърза салата:
В основата е плодова салата с колкото се може по екзотични плодове.Забъркваш дресинг от соев сос, горчица,майонеза и портокал и объркваш плодовете с него.
Скаридите ги обелваш,като оставяш само опашката.Цепиш ги по дължина ,като внимаваш да ги разделиш на две.Махаш червото и ги сплескваш като "пеперуда " по дължина.След което ги нанизваш на клечка за зъби , панираш ги в соево(царевично ) брашно ,яйце и накрая в сусам.Пържиш до златисто и гарнираш салатата отгоре с тях.
П.С. И пак с бяло вино :609c1f728720fb
avatar
gloupan
...........................
  ...........................

Регистриран на : 28.07.2009
Брой мнения : 538 Рожд.дaта : 11.03.1971
Години : 47

Върнете се в началото Go down

Re: Гамбари/Скариди

Писане  Мънцата on Пон 30 Яну 2012 - 21:13

Спря ми токаааа 509601 Изроди шама Мое ли баш като съм толко гладен вееее 509601 Тъкмо започнаха да къкрят и ... 509601 509601 509601 Ку ни гу пуснат до половин час, ши има смъртни случаи - или аз от глад, или те от бой :f38b1c44c48ae2 шама
avatar
Мънцата
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12907 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 47

Върнете се в началото Go down

Re: Гамбари/Скариди

Писане  gloupan on Пон 30 Яну 2012 - 21:16

Вади котлончето , нали си рибар ааааааа???? :6e6ebecd09233a
avatar
gloupan
...........................
  ...........................

Регистриран на : 28.07.2009
Брой мнения : 538 Рожд.дaта : 11.03.1971
Години : 47

Върнете се в началото Go down

Re: Гамбари/Скариди

Писане  dako on Пон 30 Яну 2012 - 21:54

Мънцата написа:Спря ми токаааа 509601 Изроди
шама шама шама
Маллии в тоя студ без ток е опасно. Колко ли варненлии се топлят на ток.
avatar
dako
...........................
  ...........................

Регистриран на : 10.05.2010
Брой мнения : 539 Рожд.дaта : 28.01.1971
Години : 47

Върнете се в началото Go down

Re: Гамбари/Скариди

Писане  Мънцата on Пон 30 Яну 2012 - 22:36

dako написа:
Мънцата написа:Спря ми токаааа 509601 Изроди
шама шама шама
Маллии в тоя студ без ток е опасно. Колко ли варненлии се топлят на ток.
Аз имам камина, ама дори и на топло гладен седи ли се я sunglasses2
avatar
Мънцата
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12907 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 47

Върнете се в началото Go down

Re: Гамбари/Скариди

Писане  Георги Вутов on Пон 30 Яну 2012 - 22:37

Мънца вече кът ни си черен и от ЕОН май не те ебават spying
avatar
Георги Вутов
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.09.2011
Брой мнения : 994 Рожд.дaта : 11.09.1983
Години : 35

Върнете се в началото Go down

Re: Гамбари/Скариди

Писане  КИРО on Пон 30 Яну 2012 - 22:40

Мънцата написа:
Аз имам камина, ама дори и на топло гладен седи ли се я sunglasses2
На газ ли е камината ти ? 017

Щот мойта е дръве,имам си жар и си пека сланина за мезе на ркията,
и после пржоли за червеното.
И на свещи вечеряме с бабата - кеф налииииии....? :6249c95f600dc6
avatar
КИРО
...........................
  ...........................

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 20924 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 60

Върнете се в началото Go down

Re: Гамбари/Скариди

Писане  Мънцата on Пон 30 Яну 2012 - 23:11

И така скаридите вече са история, за пръв път ги правим по този начин и мога да кажа, че станаха невероятни! :dancingHappy_i Ето и рецептата 364672

Необходими продукти:
1. Скариди - 1кг
2. Течна сметана за готвене - 250мл
3. Чесън - 4 скилидки
4. Краве масло - половин пакетче
5. Бяло вино - 1ч.ч.
6. Лимон - 1бр
7. Пармезан/Кашкавал - 1/2 ч.ч.
8. Черен пипер, малко магданоз, малко копър, малко тъмен соев сос.

Начин на приготвяне:

ПочистваМЕ /разбирай жената spying / скаридите от люспата, става много лесно



СлагаМЕ /нали ... spying / маслото и чесъна в тигана



Докато се запържват прибавяме скаридите и оставяме да се задушат за около минута докато започнат леко да почервеняват. Тогава добавяме виното със сока от лимона и нещата вече изглеждат така 364672





Снимаме децата докато правят маймунджилъци, щото се сърдят като снимаме скаридите, а тях не ръйш смях





После прибавяме сметаната и соевия сос



Добавяме настърганото пармезанче/кашкавалче/ и оставяме всичко да покъкри около 5 минути /ако междувременно не ни спрат тока mistaken /





На финала си сипваме в чинии, наливаме си чаша винце /дан съ фърля/ и ....



...Да Ви е сладко ....Наздраве 746ce3b094d0cffa354b

avatar
Мънцата
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12907 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 47

Върнете се в началото Go down

Re: Гамбари/Скариди

Писане  Моряка on Пон 30 Яну 2012 - 23:17

То хубава рецепта,ама туй тиганче стигна ли ви смях
avatar
Моряка
глоб.модератор
глоб.модератор

Регистриран на : 15.05.2009
Брой мнения : 8037 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 50

Върнете се в началото Go down

Re: Гамбари/Скариди

Писане  Мънцата on Пон 30 Яну 2012 - 23:32

Моряка написа:То хубава рецепта,ама туй тиганче стигна ли ви смях
Стигна МИ смях
avatar
Мънцата
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12907 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 47

Върнете се в началото Go down

Re: Гамбари/Скариди

Писане  Albena on Вто 31 Яну 2012 - 8:14

c6a5fe8fcd923ebeb917 Рецептата звучи страхотно.Изкушена съм да я пробвам още днес.
avatar
Albena
...........................
  ...........................

Регистриран на : 10.06.2009
Брой мнения : 3907 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 54

Върнете се в началото Go down

Re: Гамбари/Скариди

Писане  ???? on Вто 31 Яну 2012 - 9:24

Добра е рецептата,но следващия път си поиграите още малко,един разрез през гърба, и се маха черната, да я кажем ципа 364672



Ето и една рецепта за марината за морски продукти и зеленчуци на скара,с която можете да изненадате полвинката си в почивните дни sunglasses2 / ел туч / или оребрен тиган :

зехтин - 1 ч.ч., може и олио
оцет - 1 ч.ч. балсамов, може и ябълков
горчица - 2 с.л. деликатесна, пълни
соев сос - 1 ч.ч.
чесън - 1/2 - 1 глава счукан
босилек - сух
копър - 1/2 връзка накълцан
черен пипер

В тази смес държите минимум един час на хладно.........и после:















И така нататък sunglasses2 приятен апетит :609c1f728720fb
avatar
????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Гамбари/Скариди

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите