МЕЗЕ ЗА ТРИФОН ЗАРЕЗАН - МАРИНОВАНИ ПЪРЖЕНИ ФИЛЕТА ОТ СКУМРИЯ

Go down

МЕЗЕ ЗА ТРИФОН ЗАРЕЗАН - МАРИНОВАНИ ПЪРЖЕНИ ФИЛЕТА ОТ СКУМРИЯ

Писане  Sea Creature on Сря 1 Фев 2012 - 9:53



Продукти:
½ ч. ч. сухо бяло вино
¼ ч. ч. стафиди
½ ч. ч. зехтин екстра върджин
4 филета скумрия с кожата, по 150-180 гр. всяко
сол
черен пипер
брашно за овалване
1 едра глава лук, нарязана на полумесеци
1 стрък пресен розмарин
4 дафинови листа
½ ч. ч. пилешки бульон или вода
2 ч. л. бял винен оцет
¼ ч. ч. печени кедрови ядки (слънчогледово семе)

Залейте стафидите с виното и ги оставете да преседят, докато пържите рибата.
Загрейте ¼ ч. ч. зехтин. Поръсете филетата със сол и пипер. Оваляйте ги леко в брашно. Щом мазнината се загрее, сложете филетата да се пържат. Обърнете ги веднъж и пържете до светло кафяв цвят. Извадете ги върху хартия да се отцеждат.
Излейте мазнината от тигана. Избършете го и налейте останалата ¼ ч. ч. зехтин. Върнете тигана на средно силен котлон. Добавете лука и го поръсете с черен пипер и сол. Гответе го при непрекъснато разбъркване около 4 минути. Добавете розмарина и дафиновите листа и продължете да задушавате лука още 5 минути.
Налейте виното със стафидите, бульона и оцета. Кипнете сместа и намалете котлона. Нека сместа къкри 4 минути или докато лукът стане прозрачен. Добавете кедровите ядки и оставете марината да ври тихо 10 минути.
В подходящ съд подредете половината пържени филета. Залейте ги с половината смес. Подредете останалите филета и ги залейте с останалата марината. Оставете рибата да се маринова на стайна температура 2 до 6 часа. Сервирайте ястието на стайна температура.

Добър апетит!

avatar
Sea Creature
...........................
  ...........................

Регистриран на : 11.09.2011
Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 11.11.1953
Години : 64

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите