ЗАДУШЕН СОМ

Go down

ЗАДУШЕН СОМ

Писане  Sea Creature on Чет 2 Фев 2012 - 15:13



Продукти за една порция:
180 г сом
25 г гъби
15 г (непълна лъжица) олио
5 г (парче от) целина
5 г (малко) лук
5 г (един малък) магданозени корени
10 г (една супена лъжица) бяло вино
1/10 от дафинов лист
черен пипер
сол

В тава, намазана с олио, се нареждат посолените рибени порции. Отстрани се слагат парчето целина, магданозените корени, лукът, дафиновият лист и черният пипер на зърна. Залива се с малко вода. Захлупва се с капак и се задушава. През време на задушаването се залива и с виното - то подобрява вкуса на ястието. При сервиране около рибата се поднасят задушени гъби и парче лимон.

Добър апетит!


avatar
Sea Creature
...........................
  ...........................

Регистриран на : 11.09.2011
Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 11.11.1953
Години : 64

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите