5 МИНУТИ ПЪРЖЕН КОСТУР ВЪРХУ СОТИРАНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

Go down

5 МИНУТИ ПЪРЖЕН КОСТУР ВЪРХУ СОТИРАНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

Писане  Sea Creature on Пет 3 Фев 2012 - 5:53



Продукти:
1 филе от костур, към 180 гр.
¼ ч.л. сол
¼ ч.л. прясно смлян черен пипер
2 с.л. рапично олио
1 с.л. масло
2 стръка прясна мащерка
1 шалот (кромид лук), накълцан
2 с.л. зехтин
1 връзка спанак, измит, но не напълно подсушен
¼ ч.л. сол
1 с.л. прясно изстискан лимоново сок


Овкусяваме рибата със сол и пипер. В тиган на средно висока температура сипваме олиото и запържваме рибата за 3-4 минути. Добавяме масло и мащерка в тигана. Запържваме 30 секунди, докато мащерката овкуси маслото и заливаме с него рибата.
В друг тиган на средно висока температура сипваме олио и шалот. Запържваме 1 минута, добавяме спанака и слагаме капака. Готвим 3 минути, като разбъркваме всяка минута. Завършваме със сол и лимонов сок. Сервираме рибата върху спанака.

Добър апетит!

avatar
Sea Creature
...........................
  ...........................

Регистриран на : 11.09.2011
Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 11.11.1953
Години : 65

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите