БРАНДАТ С ТРЕСКА

Предишната тема Следващата тема Go down

БРАНДАТ С ТРЕСКА

Писане  Sea Creature on Чет 23 Фев 2012 - 6:08


Продукти:
1 голям картоф
300 г осолена риба треска (или друга осолена риба)
5-6 скилидки чесън
сол, пипер, резене (див копър)
250-300 мл прясно мляко
100 мл зехтин
Малко настърган пармезан (кашкавал)

Приготвяне:
Ястието брандат идва направо от район Лангедок в област Прованс, Южна Франция.
За него нарязваме на кубчета картофа.
Преди да започнем с рибата, я накисваме за няколко часа във вода.
Варим я в тенджера за пет минути на слаб огън, след като сме я покрили с вода. После изчистваме костите.
Връщаме начупената на парчета и почистена риба в тенджерата, добавяме целите скилидки чесън, картофите, подправките и млякото, в което ще готвим.
Варим на слаб огън около 20 минути.
Когато заври, можем да пасираме, като добавим и зехтина. И това е тайната – брандат е пюре.
Върху готовото пюре слагаме пармезана (кашкавала) и малко зехтин и запичаме за няколко минути.
Във Франция това се сервира винаги с препечена филийка.
Можем да добавим отгоре и няколко рохки яйца.
И хубаво силно вино, разбира се.

Добър апетит и наздраве!



avatar
Sea Creature
...........................
  ...........................

Регистриран на : 11.09.2011
Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 11.11.1953
Години : 64

Върнете се в началото Go down

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите