РИБА КЕБАП В ГЮВЕЧЕТА

Go down

РИБА КЕБАП В ГЮВЕЧЕТА

Писане  Sea Creature on Чет 23 Фев 2012 - 11:43


Продукти:
700 г филе от риба
150 мл растително масло
4-5 стръка праз лук
4-5 червени домата
2 яйца
50 г кисело мляко
1/2 връзка магданоз
5 мариновани червени пиперки
1 ч. ч. бяло вино
50 г кашкавал
1 лимон
2-3 лютиви пиперки
няколко зърна черен пипер, сол

Рибата се нарязва на парчета, посолява се и се задушава в част от мазнината. Празът се реже на кръгчета и се задушава в останалата мазнина до омекване, след което се прибавят дребно нарязаните домати и пиперки, виното, черният пипер и ситно нарязаният магданоз. Сместа се посолява и се разпределя в гювечета. Отгоре се слага рибата, залива се с разбитите с киселото мляко яйца и се поръсва с настъргания кашкавал. Ястието се пече, докато остане на мазнина. Поднася се с парченце лимон и лютива пиперка.

Добър апетит!

avatar
Sea Creature
...........................
  ...........................

Регистриран на : 11.09.2011
Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 11.11.1953
Години : 64

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите