ПИЯНА РИБА

Go down

ПИЯНА РИБА

Писане  Sea Creature on Пет 24 Фев 2012 - 6:22



Продукти за 4 порции:
4 пресни или замразени котлета от камбала или сьомга с дебелина около 2,5 см. (около ½ кг)
2-3 с.л. лют пипер
¼ чаша текила или червено вино
½ чаша нарязан лук (1 средна глава)
2 настъргани скилидки чесън
1 с.л. зехтин или олио
2 чаши нарязани на кубчета домати (2 големи домата) или 1 консерва домати с течността
½ ч.л. сух риган
¼ ч.л. сол
¼ ч.л. смлян кимион
Резени лайм (лимон) – по желание
3 чаши горещ сварен ориз – по желание

Разбъркайте текилата (виното) и лютия пипер до гладка смес. В средно голям тиган запържете лука и чесъна в горещо олио до омекване. Разбъркайте вътре и доматите, ригана, солта и кимиона. Добавете сместа от текила (вино) и лют пипер. Кипнете, намалете котлона и оставете да къкри под капак 10 мин.
Загрейте фурната до 180 градуса. Поставете рибата в намазнена тава за печене. Излейте около ½ чаша от соса върху рибата. Печете рибата покрита с фолио 20-25 мин. или докато се отчупва лесно с вилица.
Подправете рибата на вкус със сол и смлян черен пипер. По желание я гарнирайте с резени лимон и сервирайте с ориз и останалия сос.

Добър апетит!

avatar
Sea Creature
...........................
  ...........................

Регистриран на : 11.09.2011
Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 11.11.1953
Години : 64

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите