КАЛМАРИ НА СКАРА С ЛИМОН И МЕНТОВ ПЪЛНЕЖ

Предишната тема Следващата тема Go down

КАЛМАРИ НА СКАРА С ЛИМОН И МЕНТОВ ПЪЛНЕЖ

Писане  Sea Creature on Съб 25 Фев 2012 - 6:38



Време за приготвяне: 25 мин
Време за готвене: 15 мин
Порции: 6

Продукти:
- 6 цели почистени и сварени туби от калмари
- 1 с.л. зехтин
- допълнително количество зехтин за поръсване
- сол
- лимонови резенчета за сервирането
- ситно нарязани пресни листа кориандър или магданоз за сервирането

Ментов пълнеж:
- 2 с.л. зехтин
- 1 глава ситно нарязан червен лук
- 2 смачкани скилидки чесън
- 1 ½ ч.л. фино настъргана лимонова кора
- 1 ½ ч.л. лимонов сок
- ¾ чаша галета
- 1/3 чаша печени и счукани борови ядки (слънчогледово семе)
- 2 с.л. ситно нарязана мента (джоджен)
- щипка морска сол

За да приготвите пълнежа, загрейте зехтин в малък тиган на средно силен котлон. Добавете лука и чесъна. Гответе 5 мин. или докато омекнат. Прехвърлете в голяма купа. Добавете лимоновата кора, лимоновия сок, галетата, боровите ядки, ментата и солта. Разбъркайте добре. Оставете настрана за 10 мин.
Загрейте скара или тиган скара на средна мощност. Напълнете тубите от калмари с плънката, използвайки чаена лъжичка, като притискате леко сместа. Не препълвайте, защото калмарите малко ще се свият по време на печенето. Затворете отвора с клечка за зъби. Напръскайте напълнените туби със зехтин.
Поставете калмарите върху скарата и печете по 3 мин. от всяка страна или до златист цвят. Нарежете опечените калмари на дебели кръгчета и ги подредете върху чиния за сервиране. Поръсете с още малко зехтин и сол. Сервирайте с лимонови резенчета и листа кориандър (магданоз).

Добър апетит!

avatar
Sea Creature
...........................
  ...........................

Регистриран на : 11.09.2011
Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 11.11.1953
Години : 64

Върнете се в началото Go down

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите