РИБЕН САЛАМ

Предишната тема Следващата тема Go down

РИБЕН САЛАМ

Писане  Sea Creature on Съб 25 Фев 2012 - 15:16



Продукти:
- 500 г филе от риба
- 100 г лук
- 100 г пушена сланина
- 200 г черен дроб от треска (от консерва)
- 100 г яйчен белтък (белтъците на 3-4 яйца)

Филето от риба, черният дроб от треска и лукът се смилат в месомелачка с много малки отвори на решетката. Сланината се нарязва на малки кубчета. Получената маса заедно с яйчените белтъци се разбърква добре и към нея се прибавят сол, счукан черен пипер и майоран. Червата се напълват със сместа, след което саламът се попарва с вряла вода и се оставя да престои във водата при температура 80° С за 1 час.
Рибеният салам с черен дроб може да се поднася на масата студен или подгрят. В подгрят вид – с картофено пюре, а в студен – със смесена с горчица майонеза.

Добър апетит!



avatar
Sea Creature
...........................
  ...........................

Регистриран на : 11.09.2011
Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 11.11.1953
Години : 64

Върнете се в началото Go down

Re: РИБЕН САЛАМ

Писане  gloupan on Съб 25 Фев 2012 - 20:06

Интересна рецепта!!! Задължително ще го пробвам. :609c1f728720fb
Само за белтъците на яйцата не ми стана ясно:сварени ли ги слагаме или сурови? 226711
avatar
gloupan
...........................
  ...........................

Регистриран на : 28.07.2009
Брой мнения : 538 Рожд.дaта : 11.03.1971
Години : 46

Върнете се в началото Go down

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите