СТЕРИЛИЗИРАН В БУРКАНИ ПАСТЕТ ОТ ЧЕРЕН ДРОБ СЪС САРДИНИ

Go down

СТЕРИЛИЗИРАН В БУРКАНИ ПАСТЕТ ОТ ЧЕРЕН ДРОБ СЪС САРДИНИ

Писане  Sea Creature on Нед 26 Фев 2012 - 13:16




Продукти:
- 300 г свински черен дроб
- 150 г телешки черен дроб
- 150 г свинско месо
- 100 г сланина или много тлъсти свински гърди без кожата
- 1 сардина
- 1 глава лук
- 1 с.л. сол
- 1 с.л. смлян бял пипер
- 1 ч.л. майоран
- 1 ч.л. мащерка
- 2 щипки настъргано индийско орехче
- 1 с.л. брашно

Черният дроб, месото, сланината, сардината и лукът се смилат в месомелачка (с диаметър на отворите на решетката 3 мм). Солта и подправките се смесват и с тях равномерно се поръсва каймата, като се прибавя 1 с.л. брашно. Всичко се размесва много добре. Бурканите се напълват с каймата и се варят. Продължителността на варенето е 2 часа за 400-грамов буркан.

Добър апетит и наздраве!




avatar
Sea Creature
...........................
  ...........................

Регистриран на : 11.09.2011
Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 11.11.1953
Години : 65

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите