ХЕК ИЛИ МЕРЛУЗА С КАРТОФИ И ЛУК НА ФУРНА

Предишната тема Следващата тема Go down

ХЕК ИЛИ МЕРЛУЗА С КАРТОФИ И ЛУК НА ФУРНА

Писане  vlado_fidera on Чет 1 Мар 2012 - 15:46

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-1 кг филе от хек/мерлуза, хоки/, 0,5 кг картофи средно големи, 2 глави кромид лук, чеснови скилидки, корени за супа, 1 винена чаша бяло вино, същото количество вода, 3-4 яйца, олио, лимонова кора
ПОДПРАВКИ:
-Сол на вкус,смлян черен пипер, рибена подправка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- нарязваме рибата на порции и наръсваме със сол и смлян черен пипер.В съд сипваме половината чаша вино, половин винена чаша вода и добавяме нарязаните на кубчета картофки и лука.Слагаме корените за супа и задушаваме до готовност. През това време мариноваме рибата в останалата част от виното, олио около 1/2 кафена чаша, настърганата лимонова кора, малко сол и рибена подправка-30 мин.След като извадим готовите картофи и лук ги изсипваме надъното на тава за печене.Отстраняваме корените за супа. Върху тях разпределяме равномерно маринованата риба.Слагаме във фурната да печем при температура 175 градуса-15 минути.Изваждаме тавата и ястието заливаме с разбитите жълтъци на яйцата към, които сме добавили нарязаният на ситно чесън.Допичаме ястието докато хване коричка.По желание можем да поръсим с нарязан на ситно магданоз и препечени на котлона люти чушленца на които сме махнали ципата и сме почистили от семето
Мариноване на рибата-30 минути
Задушаване на лука картофите, корените -15 минути
Печене на ястието на фурна -25 минути
Общо време за приготвяне на ястието -1 ч и 10 мин.
avatar
vlado_fidera
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 58

Върнете се в началото Go down

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите