ПОЧЕРНЕНА РИБА

Go down

ПОЧЕРНЕНА РИБА

Писане  Sea Creature on Вто 13 Мар 2012 - 6:48



Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 10 мин.
Готова за: 30 мин.

Продукти за 6 порции:
- 7 г (пълна ч.л. червен пипер)
- 6 г (1 ч.л. ) синапено брашно
- 2 г лют червен пипер
- 2 г кимион на прах
- 2 г черен пипер
- 2 г бял пипер
- 1 г сушена мащерка
- 6 г сол
- 170 г разтопено масло
- 6 филета от пъстърва
- 55 г разтопено масло

В малка купа се смесват червеният пипер, синапът, лютият червен пипер, кимионът, черният пипер, белият пипер, мащерката и солта; оставя се настрана. Загрява се чугунен тиган с дебело дъно на силен котлон, докато се сгорещи много – около 10 мин.
¾ чаша разтопено масло се излива в плитка чиния. Всяко филе се потопява в маслото от двете страни. Двете страни на филетата се поръсват със сухата смес от подправки, която леко се втрива в рибата.
Филетата се поставят в горещия тиган без да се застъпват. Внимателно се излива около 1 ч.л. разтопено масло върху всяко филе. Готви се, докато рибата придобие загорял вид – около 2 мин. Филетата се обръщат, излива се 1 ч.л. разтопено масло върху всяко и пак се готвят до загаряне. Това се повтаря с останалите филета.

Добър апетит!

avatar
Sea Creature
...........................
  ...........................

Регистриран на : 11.09.2011
Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 11.11.1953
Години : 64

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите