СЕПИИ И КАЛМАРИ

Go down

СЕПИИ И КАЛМАРИ

Писане  4o4o on Вто 5 Юни 2012 - 9:59

Привет кулинари :609c1f728720fb

Моля за съвет живущите и по-дълго пребивавалите в Гърция, а и всички запознати с тези твари и по-точно начина за приготвянето им. Разчитам на колегата Петър Василев много, щото ми се струва доста запознат.
Та така. В неделя налових 10 броя доста прилични сепии в района на Кавала :dancingHappy_i , докато фамилията плажуваше 6741d394212f783e04ea . За сега са у фризера, докато измисля какво да ги правя. Панирал съм и съм пълнил със сирена калмари, но купешки.
Въпроси:
- Разлика между калмар и сепия в кулинарен аспект (визуален и видов е ясно)?
- Предварителна подготовка преди паниране например?
- Варене като октопод???

Поразрових в нета, но информацията е доста оскъдна точно за сепии.

avatar
4o4o
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.03.2012
Брой мнения : 57 Рожд.дaта : 09.07.1978
Години : 40

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите