ПЪЛНЕН МОРСКИ КЕФАЛ С РОЛЦА ОТ РАЦИ-СУРИМИ И ГЪБКИ

Go down

ПЪЛНЕН МОРСКИ КЕФАЛ С РОЛЦА ОТ РАЦИ-СУРИМИ И ГЪБКИ

Писане  vlado_fidera on Чет 28 Юни 2012 - 18:59

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-Морски кефал
-ролца от раци-сурими
-две шепи ситно нарязани гъбки
пасирани скилидки чесън
-винена чша сухо бяло винце
-едно триъгълниче синьо сирене по избор
-течна сметана
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-Морския кефал го почистваме от вътрешностите и измиваме под течаща вода.Отцеждаме и подсушаваме с мека кърпа.Внимателно отделяме филетата и обелваме кожата.На котлона в съд задушаваме ролцата от раци, шепа, две ситно нарязани гъбки/култивирани печурки/, пасирани скилидки чесънче.Добавяме и чашата вино/остатъка допиваме по време на храната/. С така получената смес заливаме филетата на рибата, като предварително сме ги натрили с малко олио.Поставяме в тава намазнена с олио.На котлона в съд стопяваме парчето синьо сирене и сипваме течна сметана около 150 мл.Бъркаме непрекъснато докато сиренето се разтопи и се получи соса.С него заливаме готовата риба , която сме изпекли във фурната при температура от 200 градуса-20,25 мин
Ако ни е останало винце то към него сипваме малко тоник, добавяме парченце лимон с кората и повечко лед и пристъпваме към незабавната му консумация
Наздраве и да Ви, е сладко!
avatar
vlado_fidera
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 58

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите