Маринован чернокоп

Страница 1 от 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Маринован чернокоп Empty Маринован чернокоп

Писане  КИРО on Сря 14 Ное 2012 - 11:53

Не видях такава тема,затова пуснах тази.
Обаче,някои работи съм ги учил от Недялко,
за други сам си стигнах до изводите.
Скоро заедно със сафрида мариновах и малко чернокоп.
Обаче останах малко разочарован,доста солен си беше.
Затова днес минах на нова рецепта.

Те в тая квадратна кофичка рибата е за мариноване.
Маринован чернокоп 028998309

Обаче този път разделих сафрида и чернокопа.
Сафрида си го залях директно с оцет - утре ще го мисля
Маринован чернокоп 029003303

Маринован чернокоп 029003304

Като за начало срещнах братовчедите да се оправят,
че на мен да ми е лесно после.....
Маринован чернокоп 029003308

Бабата ми направи удоволствието да отиде на работа,
та се метнах без притеснения от аларми.
Пърпъла не спада към алармата де.
Маринован чернокоп 029003309

Това тук обаче е - 50/50 оцет и вода
Маринован чернокоп 029003310

Започнах филетирането
Маринован чернокоп 029003311

Маринован чернокоп 029003312

Маринован чернокоп 029003314

Маринован чернокоп 029003315

Абе интересно занимание за това студено навън време.
След близо час - рибата свърши
Маринован чернокоп 029003316

Маринован чернокоп 029003317

Сега ще престои така до довечера
Маринован чернокоп 029003318

А това е фирата
Маринован чернокоп 029003319

Малиййй,сега селските котки ще И налетят като за световно,
ама то и дъжд вали - поне има какво да пият за мезето.

Следващата процедура ще бъде както при маринования сафрид.
Припържено олио,подправките му там и в бурканчетата.
Тоя път няма да правя грешки с големите буркани,
че около мен аверите не връщат и бурканите после.
КИРО
КИРО
администратор
  администратор

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21067 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 61

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  vvt1970 on Сря 14 Ное 2012 - 12:06

Аз го филетирам след оцета с ръце, само предварително махам главата след солта. :609c1f728720fb
vvt1970
vvt1970
...........................
  ...........................

Регистриран на : 03.01.2010
Брой мнения : 725 Рожд.дaта : 23.09.1970
Години : 49

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  КИРО on Сря 14 Ное 2012 - 12:07

Следващия път и така ще пробвам. sunglasses2
КИРО
КИРО
администратор
  администратор

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21067 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 61

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  vatus on Сря 14 Ное 2012 - 17:36

Вчера за сефте отворих едно бурканче от моя чернокоп.
Не е лош, малко киселичък е станал, щото май оцета беше по силничък.
Иначе го направих по класическата рецепта - 24ч. в саламура и 12ч. в оцет, след което го залях с препържено олио. Домързя ме да го филетирам, затова само му махнах главите и опашките, срязах го на две и го наредих в бурканчетата.
vatus
vatus
...........................
  ...........................

Регистриран на : 11.06.2009
Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 63

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  Pesho N.Zagora on Сря 14 Ное 2012 - 20:33

Бре тия мезета сигурно много вино и ракия пият 12666 magnifier .
Pesho N.Zagora
Pesho N.Zagora
...........................
  ...........................

Регистриран на : 19.11.2009
Брой мнения : 2561 Рожд.дaта : 15.04.1970
Години : 49

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  КИРО on Сря 14 Ное 2012 - 20:40

Ще ги проверим за НГ - нека си зреят сега. sunglasses2
КИРО
КИРО
администратор
  администратор

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21067 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 61

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  savi aleksiev on Сря 14 Ное 2012 - 21:08

12 ч оцет от ябълковия му идва многу 12666
до 8ч май е добре съдя и по хамсията sunglasses2
savi aleksiev
savi aleksiev
...........................
  ...........................

Регистриран на : 30.10.2009
Брой мнения : 3330 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 57

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  КИРО on Сря 14 Ное 2012 - 21:19

savi aleksiev написа:12 ч оцет от ябълковия му идва многу 12666
до 8ч май е добре съдя и по хамсията sunglasses2
Не ги изчаках - в 17 часа го мариновах вече.
И писах 50/50 оцет/вода ве.
Дадох на дъщерята да пробва едно филе,каза че малко накиселявало,
нямах време повече и айде в бурканчетата.
КИРО
КИРО
администратор
  администратор

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21067 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 61

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  dobria1 on Сря 14 Ное 2012 - 23:23

Киро напъни се и изкарай някой лев и вземи смени олиото с зехтин,има защо.Преди малко изкарах един буркан дето стои от 5-6 месеца в хладилника,оказа се заргана (правена към февруари март) като се размекна зехтина се оказа елексир съдържанието (чак буката яде-хем капризна )
dobria1
dobria1
...........................
  ...........................

Регистриран на : 29.12.2009
Брой мнения : 2582 Рожд.дaта : 11.11.1973
Години : 46

http://dobria1.snimka.bg/?profile,albums

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  vatus on Сря 14 Ное 2012 - 23:41

Дааа, човек се учи, докато е тъп...
Следващият път - counting2 зехтин, по малко киснене в оцет, филетация и чак тогава консумация. 45479
vatus
vatus
...........................
  ...........................

Регистриран на : 11.06.2009
Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 63

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  Мънцата on Сря 14 Ное 2012 - 23:46

dobria1 написа:Преди малко изкарах един буркан дето стои от 5-6 месеца в хладилника,оказа се заргана (правена към февруари март) като се размекна зехтина се оказа елексир съдържанието ..
Не ти вярвам, я донеси на срещата 2-3 бурканя да пробваме ... spying
Мънцата
Мънцата
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12941 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 48

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  dobria1 on Сря 14 Ное 2012 - 23:52

Мънцата написа:
dobria1 написа:Преди малко изкарах един буркан дето стои от 5-6 месеца в хладилника,оказа се заргана (правена към февруари март) като се размекна зехтина се оказа елексир съдържанието ..
Не ти вярвам, я донеси на срещата 2-3 бурканя да пробваме ... spying


509158 509158 509158 таз риба е от миналогодишния улов бре,тази година последно пипнах такава риба тук http://www.gofishingbg.com/t2320p135-topic

Срам и позор за запален зарганджия ама като има чернокопи всичко друго е на 3-ия ред чак
dobria1
dobria1
...........................
  ...........................

Регистриран на : 29.12.2009
Брой мнения : 2582 Рожд.дaта : 11.11.1973
Години : 46

http://dobria1.snimka.bg/?profile,albums

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  Мънцата on Сря 14 Ное 2012 - 23:54

dobria1 написа:... таз риба е от миналогодишния улов бре ...
Дядо ханджия не е махнаджия, и миналогодишни ядем, ти само донеси spying
Мънцата
Мънцата
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12941 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 48

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  Моряка on Чет 15 Ное 2012 - 0:06

Мънцата огладня смях смях смях :525707397c05bb
Моряка
Моряка
глоб.модератор
глоб.модератор

Регистриран на : 15.05.2009
Брой мнения : 8073 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 51

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  КИРО on Чет 15 Ное 2012 - 6:32

У дома зехтина не е много на почит,
иначе винаги има в мазата една 5л туба със зехтин. no2
КИРО
КИРО
администратор
  администратор

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21067 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 61

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  roko koko on Чет 15 Ное 2012 - 9:03

И при мен го има тоя проблем, по-миналата година чернокопа си стана както трябва стегнат ароматен ама леко кисел,миналата година разредих с вода оцета взе че омекна рибата ,вкусна ама леко кашкава направо за мазане и тази година реших да не правя маринован чернокоп ,то и грехота такива тупалки да се мариноват .....па и маса пари за буркани да се дават с тия количества риба :525707397c05bb
roko koko
roko koko
...........................
  ...........................

Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4376 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 44

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  цецо пожарната on Чет 15 Ное 2012 - 9:19

Roko само кажи и боркани ща намерим но друг е въпроса че,нетисе занимава 570556
цецо пожарната
цецо пожарната
...........................
  ...........................

Регистриран на : 03.12.2011
Брой мнения : 237 Рожд.дaта : 08.11.1970
Години : 49

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  antares on Чет 15 Ное 2012 - 9:24

КИРО написа: Маринован чернокоп 029003319Малиййй,сега селските котки ще И налетят като за световно,
ама то и дъжд вали - поне има какво да пият за мезето.

Капитане, бре, грях ти на душата да храниш котките с тоз деликатес! 484712 Аз ли да ти ловя мишките? no-no Сериозно сега, като си ларж, дай им главите, а после сипи в една тенджерка повечко олио, загрей го силничко, пускай вътре да се пържат гръбнаците на рибките с опашките, а после сипвай винце, хрупкай рибно-гръбначен чипс и речи: "Бре, тоз Митьо, бре, ще го черпя много ракия! /сиреч мен де sunglasses2 /"
antares
antares
глоб.модератор
глоб.модератор

Регистриран на : 05.11.2010
Брой мнения : 1942 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 59

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  roko koko on Чет 15 Ное 2012 - 9:42

цецо пожарната написа:Roko само кажи и боркани ща намерим но друг е въпроса че,нетисе занимава 570556

Цецо не бе брат,ако не ми се занимаваше и сафрид нема да мариновам.А то просто не се получаваше предните години ,оцета ли беше слаб или недъгав що ли ,ама сафрида става огън точно както трябва да си е (даже от миналата година има едно две бурканчета)все едно миналия месец съм ги редил, а чернокопа не и у дома по-харесаха сафрида .Тази година даде добро количество и качество риба ,ама изминалите години когато чернокопа беше кът и се ловеше няколко седмици на сезон и да сложа маса риба в буркани и после да и се цупя ,направо ме хващаха бесовете.Плюс това го харесвам на скара и на фурна ....и с бира ...и с бяло винце ...и на обед ....и на вечер направо светя вече :609c1f728720fb
roko koko
roko koko
...........................
  ...........................

Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4376 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 44

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  цецо пожарната on Чет 15 Ное 2012 - 11:56

Roko за това аз съм си решил моя проблем,замразявам всичата и после когато ми се дояде маринована вадя от фризера .През това време купувам 1 кутия сладолед за децата докато я изядат рибата вече е готова за редене и така не цапам буркани.След изяждането направо хвърлям нищо не мия.А относно оцета аз купувам само ябалков :dancingHappy_i 21188
цецо пожарната
цецо пожарната
...........................
  ...........................

Регистриран на : 03.12.2011
Брой мнения : 237 Рожд.дaта : 08.11.1970
Години : 49

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  КИРО on Чет 15 Ное 2012 - 12:58

Митак,следващия път ще пробвам чипса. sunglasses2
КИРО
КИРО
администратор
  администратор

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21067 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 61

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  Мънцата on Чет 15 Ное 2012 - 14:16

Пробвай с винен оцет sunglasses2
Мънцата
Мънцата
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12941 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 48

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  vatus on Чет 15 Ное 2012 - 15:23

Абе то колко е винен, само тез дет го праят, те си знаят.
Аз купих един "Гъмза" - оцет, а жена ми вика -това ако е оцет аз значи съм пубертет. sunglasses2
А пък за олиото да не говорим колко е измислено, солта и тя съмнителна и май само рибата е истинска, ама то и това не се знае... смях
vatus
vatus
...........................
  ...........................

Регистриран на : 11.06.2009
Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 63

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  krezo_bg on Чет 15 Ное 2012 - 18:08

Не съм много наясно с морските деликатеси ама според мене рибката кат се хване и почисти трябва да позавехне малко в хладилника и след два или три дена да се извършат другите мероприятия,за това на някой си се кашва до известна степен,което не е болка за умиралка ма няма търговски вид дет се вика.
Ще ви кажа от де е моето мнение.
Бях тези дни у Варна и изкарах три дена гости на баджанака и омляхме бая паламуд и чернокоп и осолен и маринован и от него разбрах че прясната рибка иска малко да позавехне след като се почисти.
Идеално се бяха получили нещата ама още ми бучи главата от зайбера с осолената рибка.
krezo_bg
krezo_bg
...........................
  ...........................

Регистриран на : 17.03.2010
Брой мнения : 954 Рожд.дaта : 04.11.1960
Години : 59

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  tiho_roev on Чет 15 Ное 2012 - 18:11

Колеги на който му накиселява маринования сафрид или чернокоп преди да го залеете със олио или зехтин просто го накиснете за 1-2часа в чиста вода или периодично го пробвайте до постигане на желания вкус sunglasses2

Аз ползвам тази таблица за мариноване на fishing1

Саламура за солене на риба ;Прави се силна саламура 1/3сол вода.Олиото се пържи с подправки чер пипер,бахар,дафинов лист. В зависимост от концентрацията на солта и оцета часовете на мариноване се намаляват или овеличават.Оцета трябва да е бял винен.Чернокоп 12часа в саламура,2-3 часа в оцет,олио.Карагьоз 12часа в саламура,4-5часа в оцет,олио.Заргана 10часа в саламура,2 часа в оцет.олио.Сафрид 10часа в саламура,3-4 часа в оцет,олио.Паламуд-Лакерда 7-8 часа в морска сол,олио.Сйомга-Лакса 3-4 часа в готварска сол,олио.Можеш да правиш и други риби като се съобразяваш с размера и костите на рибата.


Последната промяна е направена от tiho_roev на Чет 15 Ное 2012 - 18:20; мнението е било променяно общо 1 път
tiho_roev
tiho_roev
...........................
  ...........................

Регистриран на : 03.12.2010
Брой мнения : 763 Рожд.дaта : 06.04.1966
Години : 53

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите