Маринован чернокоп

Страница 1 от 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

Предишната тема Следващата тема Go down

Маринован чернокоп

Писане  КИРО on Сря 14 Ное 2012 - 11:53

Не видях такава тема,затова пуснах тази.
Обаче,някои работи съм ги учил от Недялко,
за други сам си стигнах до изводите.
Скоро заедно със сафрида мариновах и малко чернокоп.
Обаче останах малко разочарован,доста солен си беше.
Затова днес минах на нова рецепта.

Те в тая квадратна кофичка рибата е за мариноване.


Обаче този път разделих сафрида и чернокопа.
Сафрида си го залях директно с оцет - утре ще го мисля




Като за начало срещнах братовчедите да се оправят,
че на мен да ми е лесно после.....


Бабата ми направи удоволствието да отиде на работа,
та се метнах без притеснения от аларми.
Пърпъла не спада към алармата де.


Това тук обаче е - 50/50 оцет и вода


Започнах филетирането








Абе интересно занимание за това студено навън време.
След близо час - рибата свърши




Сега ще престои така до довечера


А това е фирата


Малиййй,сега селските котки ще И налетят като за световно,
ама то и дъжд вали - поне има какво да пият за мезето.

Следващата процедура ще бъде както при маринования сафрид.
Припържено олио,подправките му там и в бурканчетата.
Тоя път няма да правя грешки с големите буркани,
че около мен аверите не връщат и бурканите после.
avatar
КИРО
...........................
  ...........................

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 20688 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 60

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  vvt1970 on Сря 14 Ное 2012 - 12:06

Аз го филетирам след оцета с ръце, само предварително махам главата след солта. :609c1f728720fb
avatar
vvt1970
...........................
  ...........................

Регистриран на : 03.01.2010
Брой мнения : 722 Рожд.дaта : 23.09.1970
Години : 47

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  КИРО on Сря 14 Ное 2012 - 12:07

Следващия път и така ще пробвам. sunglasses2
avatar
КИРО
...........................
  ...........................

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 20688 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 60

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  vatus on Сря 14 Ное 2012 - 17:36

Вчера за сефте отворих едно бурканче от моя чернокоп.
Не е лош, малко киселичък е станал, щото май оцета беше по силничък.
Иначе го направих по класическата рецепта - 24ч. в саламура и 12ч. в оцет, след което го залях с препържено олио. Домързя ме да го филетирам, затова само му махнах главите и опашките, срязах го на две и го наредих в бурканчетата.
avatar
vatus
...........................
  ...........................

Регистриран на : 11.06.2009
Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 61

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  Pesho N.Zagora on Сря 14 Ное 2012 - 20:33

Бре тия мезета сигурно много вино и ракия пият 12666 magnifier .
avatar
Pesho N.Zagora
...........................
  ...........................

Регистриран на : 19.11.2009
Брой мнения : 2554 Рожд.дaта : 15.04.1970
Години : 47

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  КИРО on Сря 14 Ное 2012 - 20:40

Ще ги проверим за НГ - нека си зреят сега. sunglasses2
avatar
КИРО
...........................
  ...........................

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 20688 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 60

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  savi aleksiev on Сря 14 Ное 2012 - 21:08

12 ч оцет от ябълковия му идва многу 12666
до 8ч май е добре съдя и по хамсията sunglasses2
avatar
savi aleksiev
...........................
  ...........................

Регистриран на : 30.10.2009
Брой мнения : 3305 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 56

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  КИРО on Сря 14 Ное 2012 - 21:19

savi aleksiev написа:12 ч оцет от ябълковия му идва многу 12666
до 8ч май е добре съдя и по хамсията sunglasses2
Не ги изчаках - в 17 часа го мариновах вече.
И писах 50/50 оцет/вода ве.
Дадох на дъщерята да пробва едно филе,каза че малко накиселявало,
нямах време повече и айде в бурканчетата.
avatar
КИРО
...........................
  ...........................

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 20688 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 60

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  dobria1 on Сря 14 Ное 2012 - 23:23

Киро напъни се и изкарай някой лев и вземи смени олиото с зехтин,има защо.Преди малко изкарах един буркан дето стои от 5-6 месеца в хладилника,оказа се заргана (правена към февруари март) като се размекна зехтина се оказа елексир съдържанието (чак буката яде-хем капризна )
avatar
dobria1
...........................
  ...........................

Регистриран на : 29.12.2009
Брой мнения : 2582 Рожд.дaта : 11.11.1973
Години : 44

http://dobria1.snimka.bg/?profile,albums

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  vatus on Сря 14 Ное 2012 - 23:41

Дааа, човек се учи, докато е тъп...
Следващият път - counting2 зехтин, по малко киснене в оцет, филетация и чак тогава консумация. 45479
avatar
vatus
...........................
  ...........................

Регистриран на : 11.06.2009
Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 61

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  Мънцата on Сря 14 Ное 2012 - 23:46

dobria1 написа:Преди малко изкарах един буркан дето стои от 5-6 месеца в хладилника,оказа се заргана (правена към февруари март) като се размекна зехтина се оказа елексир съдържанието ..
Не ти вярвам, я донеси на срещата 2-3 бурканя да пробваме ... spying
avatar
Мънцата
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12825 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 46

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  dobria1 on Сря 14 Ное 2012 - 23:52

Мънцата написа:
dobria1 написа:Преди малко изкарах един буркан дето стои от 5-6 месеца в хладилника,оказа се заргана (правена към февруари март) като се размекна зехтина се оказа елексир съдържанието ..
Не ти вярвам, я донеси на срещата 2-3 бурканя да пробваме ... spying


509158 509158 509158 таз риба е от миналогодишния улов бре,тази година последно пипнах такава риба тук http://www.gofishingbg.com/t2320p135-topic

Срам и позор за запален зарганджия ама като има чернокопи всичко друго е на 3-ия ред чак
avatar
dobria1
...........................
  ...........................

Регистриран на : 29.12.2009
Брой мнения : 2582 Рожд.дaта : 11.11.1973
Години : 44

http://dobria1.snimka.bg/?profile,albums

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  Мънцата on Сря 14 Ное 2012 - 23:54

dobria1 написа:... таз риба е от миналогодишния улов бре ...
Дядо ханджия не е махнаджия, и миналогодишни ядем, ти само донеси spying
avatar
Мънцата
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12825 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 46

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  Моряка on Чет 15 Ное 2012 - 0:06

Мънцата огладня смях смях смях :525707397c05bb
avatar
Моряка
глоб.модератор
глоб.модератор

Регистриран на : 15.05.2009
Брой мнения : 7979 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 50

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  КИРО on Чет 15 Ное 2012 - 6:32

У дома зехтина не е много на почит,
иначе винаги има в мазата една 5л туба със зехтин. no2
avatar
КИРО
...........................
  ...........................

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 20688 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 60

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  roko koko on Чет 15 Ное 2012 - 9:03

И при мен го има тоя проблем, по-миналата година чернокопа си стана както трябва стегнат ароматен ама леко кисел,миналата година разредих с вода оцета взе че омекна рибата ,вкусна ама леко кашкава направо за мазане и тази година реших да не правя маринован чернокоп ,то и грехота такива тупалки да се мариноват .....па и маса пари за буркани да се дават с тия количества риба :525707397c05bb
avatar
roko koko
...........................
  ...........................

Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4304 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 42

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  цецо пожарната on Чет 15 Ное 2012 - 9:19

Roko само кажи и боркани ща намерим но друг е въпроса че,нетисе занимава 570556
avatar
цецо пожарната
...........................
  ...........................

Регистриран на : 03.12.2011
Брой мнения : 235 Рожд.дaта : 08.11.1970
Години : 47

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  antares on Чет 15 Ное 2012 - 9:24

КИРО написа: Малиййй,сега селските котки ще И налетят като за световно,
ама то и дъжд вали - поне има какво да пият за мезето.

Капитане, бре, грях ти на душата да храниш котките с тоз деликатес! 484712 Аз ли да ти ловя мишките? no-no Сериозно сега, като си ларж, дай им главите, а после сипи в една тенджерка повечко олио, загрей го силничко, пускай вътре да се пържат гръбнаците на рибките с опашките, а после сипвай винце, хрупкай рибно-гръбначен чипс и речи: "Бре, тоз Митьо, бре, ще го черпя много ракия! /сиреч мен де sunglasses2 /"
avatar
antares
глоб.модератор
глоб.модератор

Регистриран на : 05.11.2010
Брой мнения : 1836 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 57

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  roko koko on Чет 15 Ное 2012 - 9:42

цецо пожарната написа:Roko само кажи и боркани ща намерим но друг е въпроса че,нетисе занимава 570556

Цецо не бе брат,ако не ми се занимаваше и сафрид нема да мариновам.А то просто не се получаваше предните години ,оцета ли беше слаб или недъгав що ли ,ама сафрида става огън точно както трябва да си е (даже от миналата година има едно две бурканчета)все едно миналия месец съм ги редил, а чернокопа не и у дома по-харесаха сафрида .Тази година даде добро количество и качество риба ,ама изминалите години когато чернокопа беше кът и се ловеше няколко седмици на сезон и да сложа маса риба в буркани и после да и се цупя ,направо ме хващаха бесовете.Плюс това го харесвам на скара и на фурна ....и с бира ...и с бяло винце ...и на обед ....и на вечер направо светя вече :609c1f728720fb
avatar
roko koko
...........................
  ...........................

Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4304 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 42

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  цецо пожарната on Чет 15 Ное 2012 - 11:56

Roko за това аз съм си решил моя проблем,замразявам всичата и после когато ми се дояде маринована вадя от фризера .През това време купувам 1 кутия сладолед за децата докато я изядат рибата вече е готова за редене и така не цапам буркани.След изяждането направо хвърлям нищо не мия.А относно оцета аз купувам само ябалков :dancingHappy_i 21188
avatar
цецо пожарната
...........................
  ...........................

Регистриран на : 03.12.2011
Брой мнения : 235 Рожд.дaта : 08.11.1970
Години : 47

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  КИРО on Чет 15 Ное 2012 - 12:58

Митак,следващия път ще пробвам чипса. sunglasses2
avatar
КИРО
...........................
  ...........................

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 20688 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 60

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  Мънцата on Чет 15 Ное 2012 - 14:16

Пробвай с винен оцет sunglasses2
avatar
Мънцата
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12825 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 46

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  vatus on Чет 15 Ное 2012 - 15:23

Абе то колко е винен, само тез дет го праят, те си знаят.
Аз купих един "Гъмза" - оцет, а жена ми вика -това ако е оцет аз значи съм пубертет. sunglasses2
А пък за олиото да не говорим колко е измислено, солта и тя съмнителна и май само рибата е истинска, ама то и това не се знае... смях
avatar
vatus
...........................
  ...........................

Регистриран на : 11.06.2009
Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 61

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  krezo_bg on Чет 15 Ное 2012 - 18:08

Не съм много наясно с морските деликатеси ама според мене рибката кат се хване и почисти трябва да позавехне малко в хладилника и след два или три дена да се извършат другите мероприятия,за това на някой си се кашва до известна степен,което не е болка за умиралка ма няма търговски вид дет се вика.
Ще ви кажа от де е моето мнение.
Бях тези дни у Варна и изкарах три дена гости на баджанака и омляхме бая паламуд и чернокоп и осолен и маринован и от него разбрах че прясната рибка иска малко да позавехне след като се почисти.
Идеално се бяха получили нещата ама още ми бучи главата от зайбера с осолената рибка.
avatar
krezo_bg
...........................
  ...........................

Регистриран на : 17.03.2010
Брой мнения : 943 Рожд.дaта : 04.11.1960
Години : 57

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  tiho_roev on Чет 15 Ное 2012 - 18:11

Колеги на който му накиселява маринования сафрид или чернокоп преди да го залеете със олио или зехтин просто го накиснете за 1-2часа в чиста вода или периодично го пробвайте до постигане на желания вкус sunglasses2

Аз ползвам тази таблица за мариноване на fishing1

Саламура за солене на риба ;Прави се силна саламура 1/3сол вода.Олиото се пържи с подправки чер пипер,бахар,дафинов лист. В зависимост от концентрацията на солта и оцета часовете на мариноване се намаляват или овеличават.Оцета трябва да е бял винен.Чернокоп 12часа в саламура,2-3 часа в оцет,олио.Карагьоз 12часа в саламура,4-5часа в оцет,олио.Заргана 10часа в саламура,2 часа в оцет.олио.Сафрид 10часа в саламура,3-4 часа в оцет,олио.Паламуд-Лакерда 7-8 часа в морска сол,олио.Сйомга-Лакса 3-4 часа в готварска сол,олио.Можеш да правиш и други риби като се съобразяваш с размера и костите на рибата.


Последната промяна е направена от tiho_roev на Чет 15 Ное 2012 - 18:20; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
tiho_roev
...........................
  ...........................

Регистриран на : 03.12.2010
Брой мнения : 763 Рожд.дaта : 06.04.1966
Години : 51

Върнете се в началото Go down

Re: Маринован чернокоп

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите