Калкан на Фурна

Предишната тема Следващата тема Go down

Калкан на Фурна

Писане  gloupan on Вто 25 Дек 2012 - 18:50

Здравейте,
Предлагам Ви изпитана и доста вкусна рецепта.
За целта Ви трябва калкан с размер на тавата, която се мотае празна някъде в кухнята

След като го почистите пригответе марината от един лимон (изтискан),сухо Мартини 150 мл (или друг вермут), чесън,зехтин, прясна мащерка.Нека рибката поседи в тази марината около час в хладилника

Отдолу в тавата нареждаме зеленчуците:картофите и морковите да бъдат леко сварени предварително, малко лук, каперси, маслини, пресни чушки, сушени домати (ако използвате пресни, то накрая не слагайте вода), мащерка
Поставете Калкана в тавата върху зеленчуковата подложка и отгоре сложете малки парченца с масло


Най - отгоре сложете лозови листа за допълнителен аромат и по добро задушаване

Сложете алуминиево фолио и бързо във фурната.Печете с фолиото около 30 минути, след което го махате и допичате още около 15 минути.След което изкарате тавичката от фурната махате лозовите листа и би трябвало да изглежда така:

И нещо което би Ви помогнало да допълните вкусовите качества е бутилка изстудено бяло вино
Наздраве и добър апетит c89efc4fcfd1799d5a7d
avatar
gloupan
...........................
  ...........................

Регистриран на : 28.07.2009
Брой мнения : 538 Рожд.дaта : 11.03.1971
Години : 46

Върнете се в началото Go down

Re: Калкан на Фурна

Писане  vvt1970 on Пет 19 Апр 2013 - 17:13

Изпозвах последният уикенд за "риболОФФ". Разходих се до яз."Искър" и хвърлих една дънна на есенен сафрид от Болата. И чудо хванах един калкан. До тук добре, ама си викам трябва и р."Струма" да посетя преди забраната.
Отидох на реката и хвърлих на полутежко, със стръв белена скарида, това имам във фризера. И пак чудо, като започна една кая да кълве - гол след гол. :dancingHappy_i
Като се събудих разбрах, че ми се яде риба, извадих два пакета от студеното място. Подходих традиционно без волности и се получи те това.

На снимката се вижда и солена сьомга, нея май я бях хванал есента пред н."Галата". sunglasses2
Бях купил и промоционална Астика и тя спомогна за доброто хапване. наздраве
avatar
vvt1970
...........................
  ...........................

Регистриран на : 03.01.2010
Брой мнения : 721 Рожд.дaта : 23.09.1970
Години : 47

Върнете се в началото Go down

Re: Калкан на Фурна

Писане  КИРО on Пет 19 Апр 2013 - 18:07

Не е зле ве. super
Май виждам и хайвер от гюмюш на масата? 12666
avatar
КИРО
...........................
  ...........................

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 20649 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 59

Върнете се в началото Go down

Re: Калкан на Фурна

Писане  Румен Ганев on Пет 19 Апр 2013 - 20:44

КИРО написа:
Май виждам и хайвер от гюмюш на масата?
Май бъркаш за хайвера.На мен ми прилича повече от ува. смях
avatar
Румен Ганев
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.02.2012
Брой мнения : 620 Рожд.дaта : 18.04.1964
Години : 53

Върнете се в началото Go down

Re: Калкан на Фурна

Писане  roko koko on Съб 20 Апр 2013 - 12:56

no2 От скарида е .Като каза сьомга ,преди години във форума майка един пич ми даде следната рецепта.Филе от рибата ,около кило,морска сол ,колкото да я покрие отвсякъде,и зависи от количеството сол-4,5,6 лъжици захар (аз слагам понякога и мед).Объркваш захарта и солта засипваш филето отвсякъде ,завиваш го във фолио слагаш във фризера .След 24 часа,маааалко преди аператива(примерно докато си припичате филийки )изваждате ,почиствате от сместа и нарязвате на тънки филийки.Вадите ледената ракия от фризера ,или водка ,бяло вино и пр. и мятате готовата рибка с препечени филийки с масълце.......... eyeballs_icon огладнял съм явно.

Убийство е пробвайте я тази рецепта мързелива,предполагам ,че и с друга риба от това семейство може да се получи c89efc4fcfd1799d5a7d
avatar
roko koko
...........................
  ...........................

Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4298 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 42

Върнете се в началото Go down

Re: Калкан на Фурна

Писане  Румен Ганев on Съб 20 Апр 2013 - 13:30

roko koko написа: no2,предполагам ,че и с друга риба от това семейство може да се получи c89efc4fcfd1799d5a7d
Тая есен пробвах с карагьоз - нещо не ми хареса.Може би щот не са роднини. не знам
avatar
Румен Ганев
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.02.2012
Брой мнения : 620 Рожд.дaта : 18.04.1964
Години : 53

Върнете се в началото Go down

Re: Калкан на Фурна

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите