Лаврак с миди и чорисо

Go down

Лаврак с миди и чорисо

Писане  Петър Василев on Пон 5 Май 2014 - 10:33

Лаврак с миди и чорисо

Продукти:
2 лаврака
300 гр чорисо (или друг пикантен салам)
2 картофа
½ кг непочистени миди
сол и пипер
Приготвяне:
В тигана изсипваме едновременно малко зехтин, нарязаното чорисо и обелените и нарязани на кръгчета картофи. Седят около 7-8 минути.
Мидите:
Тях слагаме направо с черупките в тиганче. Добавяме малко бяло вино и вода и захлупваме. След 3-4 минути мидите ще се отворят.
Тогава махаме едната черупка, а другата заедно с месото ще сложим след малко в тигана с чорисо.
Соса пък преливаме в друга купичка, като отцедим утаилите се на дъното на тиганчето нечистотии.
Когато картофите и чорисото са готови, прибавяме мидите и прецедения им сос. Щом всичко заври, сме готови.
Рибата:
Намазваме съвсем леко разполовените риби с олио и ги поръсваме със сол и пипер. Може да направим резки по кожата, за да се опече по-бързо и добре рибата.
Печем само няколко минути в силно загрята фурна, обърнати с кожата нагоре.
Сервираме като наредим чорисо, картофи и миди в чинията, а в средата над тях – парче риба. Отива му бяло ароматно вино.

avatar
Петър Василев
...........................
  ...........................

Регистриран на : 15.05.2009
Брой мнения : 6636 Рожд.дaта : 28.03.1968
Години : 50

http://www.gofishingbg.com

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите