Калкан с джинджифил, мащерка, талятели и рукола.

Go down

Калкан с джинджифил, мащерка, талятели и рукола.

Писане  Петър Василев on Пон 5 Май 2014 - 10:35

Калкан с джинджифил, мащерка, талятели и рукола
Продукти:
1.филе от калкан
2.200 мл рибен бульон
3.сладък джинджифил
4.200 гр талятели
5.мащерка
6.масло
7.рукола
 Приготвяне:
Изчистваме рибата от кожата и кости, ако са останали.
В горещ тиган сипваме бульона и джинджифила, който предварително сме сварили с малко захар.
Добавяме рибата и покриваме с лист хартия за печене.
Намаляваме огъня и готвим 2 минути.
Сега махаме листа и увеличаваме температурата.
Наронваме прясна мащерка.
Ако сосът е рядък, го сгъстяваме с бучка безсолно масло.
Рибата е готова съвсем скоро, а сосът ще поври още малко.
Отделно приготвяме пастата в подсолена вряща вода.
Прецеждаме готовите талятели.
В дълбока купа слагаме част от измитата рукола, сипваме отгоре пастата, поръсваме сол и пипер и разбъркваме.
Сервираме топка от пастата заедно с филето, полети с още топлия сос
.
avatar
Петър Василев
...........................
  ...........................

Регистриран на : 15.05.2009
Брой мнения : 6629 Рожд.дaта : 28.03.1968
Години : 50

http://www.gofishingbg.com

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите