Печена сьомга с хрупкави лучени кръгчета
Печена сьомга с хрупкави лучени кръгчета
Печена сьомга с хрупкави лучени кръгчета
Продукти:
1.1 филе прясна сьомга
2.копър
3.кора от 1 портокал
4.кора от 1 грейпфрут
5.кора от 1 лимон
6.20 мл водка
7.За лучените кръгчета:
8.1 глава лук
Панировка:
брашно
бира
сол
чили
кимион
бакпулвер
Дресинг:
1 с.лъжица захар
цитрусови плодове
див лук
Приготвяне:
Омачкваме копъра в купа със сол и захар, за да омекне. Добавяме и настъргана кора от портокал, грейпфрут и лимон. Плодовете ще използваме за дресинга.
Към всичко добавяме е 20 мл водка.
Покриваме със сместа сьомгата, която предварително сме измили и подсушили, и втриваме добре. Завиваме филето с домакинско фолио и го затискаме. Трябва да престои 24 часа в хладилника.
Тогава течността ще се отдели и рибата ще стане много крехка. Преди да сготвим обаче, махаме плодовата обвивка от рибата, изплакваме филето, подсушаваме и го режем на части.
Запържваме за няколко минути парчетата от двете страни в тиган за грил без мазнина, докато станат и лучените кръгчета.
Хрупкави лучени кръгчета:
Разбиваме всичко заедно, за да получим гъста панировка.
Нарязваме лука на кръгчета и го оставяме за 20 минути в прясно мляко, за да отнемем остротата му.
Когато е готово, топим кръгчетата в панировката и запържваме във фритюрника за минутка. Остава само дресингът за сьомгата.
Дресинг:
Използваме цитрусовите плодове, сока им и малко див лук. Карамелизираме за кратко соковете с малко захар в горещ тиган.
Добавяме плодовете, а накрая и лука и сме готови за типично северноамериканско похапване.

Продукти:
1.1 филе прясна сьомга
2.копър
3.кора от 1 портокал
4.кора от 1 грейпфрут
5.кора от 1 лимон
6.20 мл водка
7.За лучените кръгчета:
8.1 глава лук
Панировка:
брашно
бира
сол
чили
кимион
бакпулвер
Дресинг:
1 с.лъжица захар
цитрусови плодове
див лук
Приготвяне:
Омачкваме копъра в купа със сол и захар, за да омекне. Добавяме и настъргана кора от портокал, грейпфрут и лимон. Плодовете ще използваме за дресинга.
Към всичко добавяме е 20 мл водка.
Покриваме със сместа сьомгата, която предварително сме измили и подсушили, и втриваме добре. Завиваме филето с домакинско фолио и го затискаме. Трябва да престои 24 часа в хладилника.
Тогава течността ще се отдели и рибата ще стане много крехка. Преди да сготвим обаче, махаме плодовата обвивка от рибата, изплакваме филето, подсушаваме и го режем на части.
Запържваме за няколко минути парчетата от двете страни в тиган за грил без мазнина, докато станат и лучените кръгчета.
Хрупкави лучени кръгчета:
Разбиваме всичко заедно, за да получим гъста панировка.
Нарязваме лука на кръгчета и го оставяме за 20 минути в прясно мляко, за да отнемем остротата му.
Когато е готово, топим кръгчетата в панировката и запържваме във фритюрника за минутка. Остава само дресингът за сьомгата.
Дресинг:
Използваме цитрусовите плодове, сока им и малко див лук. Карамелизираме за кратко соковете с малко захар в горещ тиган.
Добавяме плодовете, а накрая и лука и сме готови за типично северноамериканско похапване.

Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
» Форума , форума!!!!
» Shimano Dialuna S96M
» Продавам SUZUKI DF 15 AS
» GRAPHITELEADER PROTONE GSOPRC - 642 - 5 W
» Лодка с кабина - Англия
» Shimano Stella 8000 SW
» Читаво зарядно за акумулатори.
» !!! ДО ВСИЧКИ С КОЛЕСАРИ ТЕМА !!!
» Плетено влакно Power Pro MAXCUATRO 40lb 300yds
» Макара PENN SPINFISHER V SSV4500 - НОВА
» Нови придобивки - Рибарско оборудване : макари, пръчки, палатки, лодки, мотори и др. такива
» Ново перо в дейността на "Чапара" Е.О.О.Д - рекламни матеряли и индивидуализирани подаръци.
» Iphone SE 64GB ФО + Mophie battery case 1700mAh + Докинг станция
» Подарявам монитор 17", напълно работещ.