Пържен Бакаляро(Треска) със сусам.

Go down

Пържен Бакаляро(Треска) със сусам.

Писане  Петър Василев on Сря Май 14, 2014 6:29 am



Материали
500 гр филе от треска (бакаляро)
3 до 4 супени лъжици брашно
4 супени лъжици сусам
1 чаена лъжичка сол
пипер


Приготвяне
Измиваме филетата, изцеждат се и се нарязват на парчета (порции)



Ако не е прясна рибата,а осолена я поставяте в съд с вода за 24 часа и на всеки 3 часа сменяте водата .
В купа се добавя брашно, сусам, сол, черен пипер и се разбърква.



Овалваме парчетата риба, покриваме ги със сместа от всички страни и се запържва в загрятото олио до златисто кафяво .



Оставете треската върху абсорбираща хартия за да се отцеди от олиото.
В сух тиган слагате 2 супени лъжици сусам и да се опече малко.




Подредете филета от риба в чиния постлана с листа от маруля и от горе се поръсва с препечен сусам.



Добър апетит!
avatar
Петър Василев
...........................
  ...........................

Регистриран на : 15.05.2009
Брой мнения : 6629 Рожд.дaта : 28.03.1968
Години : 50

http://www.gofishingbg.com

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите