"Боянчова" рибка

Go down

"Боянчова" рибка

Писане  boysa on Пет 12 Авг 2016 - 11:39


Един приятел Тошко от Каварна ми каза една бърза рецепта за платерини. 
Почистена от кожата риба слагаме в саламура за 8-10ч. Изважда ме и пак за толкова в оцет.
Готовото количество поръсва ме с копър и нарязан на ситно лимон. Ако е повечко го слагаме в торбички във фризера както е с лимона. Ако е по-малко нарязва ме лук и сервира ме. Тук е с кожата, но е от първата проба. 
Хареса ми това, че когато се прибера вечерта почиствам рибата и я слагам в саламурата, сутрин в оцет и когато се прибера от работа е готова. Тошко каза, че практикувал този начин понеже и проблеми от запърженото олио при маринатата. Колко време може до стои във фризира не знам, но при мен остана две седмици и нямаше промяна. Хубаво било и рибата да е на шайби.






Бояне, за тук си вече... sunglasses2
антарес
avatar
boysa
...........................
  ...........................

Регистриран на : 19.06.2012
Брой мнения : 829 Рожд.дaта : 22.08.1976
Години : 41

Върнете се в началото Go down

Re: "Боянчова" рибка

Писане  antares on Сря 24 Авг 2016 - 11:07

А нещо блажничко не слагаш ли при сервирането - я зехтинче, я олийце... :wow:
avatar
antares
глоб.модератор
глоб.модератор

Регистриран на : 05.11.2010
Брой мнения : 1877 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 58

Върнете се в началото Go down

Re: "Боянчова" рибка

Писане  boysa on Сря 24 Авг 2016 - 14:04

Пак съм бързал значи.
То майсторите си знаят.
Слагат каквото трябва, колкото трябва.
Олио или зехтин задължително да може ракията да е по- хлъзгава.
avatar
boysa
...........................
  ...........................

Регистриран на : 19.06.2012
Брой мнения : 829 Рожд.дaта : 22.08.1976
Години : 41

Върнете се в началото Go down

Re: "Боянчова" рибка

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите