Лаврак по Бъкарски

Go down

Лаврак по Бъкарски

Писане  DOCTORABukarNo1 on Пет 12 Фев 2010 - 23:43

Това е моя рецепта която става за всякаква едра морска риба - лаврак, ципура, паламуд, лефер, калкан и т.н.
Няколко червени камби ( по една на човек ) се разрязват на половина.
Половинките се пълнят с няколко парчета нарязан(най-добре обелен) пресен домат, парченца чесън и парченца аншуа.
Рибата се посолва с едра морска сол. Правят се три напречни разреза на рибата в които се слагат парченца лимон. Лимонче и парче домат се слагат и в корема. Тавата триабва да е намазана със зехтин. Рибата се слага върху резени домат за да не се залепи за тавата. Зехтин се капва и в чушките. Преди да се сложи във фурната изглежда така:





След 1 час изглежда така:




Да ви е сладко!
avatar
DOCTORABukarNo1
...........................
  ...........................

Регистриран на : 05.08.2009
Брой мнения : 445 Рожд.дaта : 23.12.1961
Години : 56

Върнете се в началото Go down

лаврак

Писане  vlado_fidera on Съб 7 Яну 2012 - 19:24

ПРОДУКТИ:
-1 бр по едър лаврак, зехтин,домати на шайби, маслини нарязани на ситно/без костилки/, магданозче, копър, сол на вкус, чесън

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-рибата почистваме и измиваме след което я подсушаваме.Лист домакинско фолио се намазва със зехтин.Нарязваме домата на шайби и редим върху фолиото.Маслините, копъра и магданоза нарязваме на ситно смесваме ги и с тях напълваме лаврака.Осоляваме и поръсваме със смлян черен пипер.Чесъна трябва да нарежем на дребно и заедно със ситно нарязан домат също слагаме в рибата.Рибата покриваме с парчета домат нарязан на по тънко.Поръсваме с магданоза.Рибата опаковаме внимателно във фолио и печем на предварително загрята скара/барбекю/.Рибата сервираме със соса и студена Рицина/вид гръцко вино/
avatar
vlado_fidera
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 59

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите