Рецептата на рибаря от Милен Кордов

Go down

Рецептата на рибаря от Милен Кордов

Писане  ???? on Съб 13 Фев 2010 - 11:55

Писане  milen kordov on Чет Сеп 10, 2009 8:56 pm

Рецептата е същата както рибарската за хамсия.
Значи изчистената и нарязана на две заргана я поставяме в тава.
Заливаме я с чаша вода,чаша олио и чаша оцет.
Слагаме после бахар,черен пипер стрит и на зърна,малко дафинов лист и...това е.
Тавата във фурната и след 20 минути нарязваме половин лимон отгоре,а другата половина изтискваме.
Като се запече малко...аут.
Добър апетит.
И наздравееееее.. 6b15bdf1bacef1588858
avatar
????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Рецептата на рибаря от Милен Кордов

Писане  ???? on Съб 13 Фев 2010 - 11:58

Днес ще я пробвам......тази вкусутия sunglasses2
avatar
????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Рецептата на рибаря от Милен Кордов

Писане  ???? on Съб 13 Фев 2010 - 17:48

Съвсем леко я промених....вместо оцет-лимон,вместо олио-зехтин от Тасос



Ще вдигна и наздравица за Милен и с пожелание да се връща и да ни събере всички около масата beer
avatar
????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Рецептата на рибаря от Милен Кордов

Писане  savi aleksiev on Съб 13 Фев 2010 - 17:58

И сега няма ли да поканиш sunglasses2
avatar
savi aleksiev
...........................
  ...........................

Регистриран на : 30.10.2009
Брой мнения : 3314 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 56

Върнете се в началото Go down

Re: Рецептата на рибаря от Милен Кордов

Писане  ???? on Съб 13 Фев 2010 - 18:52

Късно е омааахме я...............но сигурен съм че ще изровя още някои и друг пакет с човки....така че дерзаи :609c1f728720fb срещата наближава sunglasses2
avatar
????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Рецептата на рибаря от Милен Кордов

Писане  milen kordov on Съб 13 Фев 2010 - 19:07

Браво,Тоше.Ми то риба без лимон неможе.
avatar
milen kordov
...........................
  ...........................

Регистриран на : 19.05.2009
Брой мнения : 1166 Рожд.дaта : 16.08.1972
Години : 46

Върнете се в началото Go down

Re: Рецептата на рибаря от Милен Кордов

Писане  nikgeo on Пет 26 Мар 2010 - 13:26

Тоше, следващият път замени чашата вода с чаша бяло вино. Прибави ситно нарязан морков и ситно нарязан чесън. Не счукан. Освен това сложи и лющян ( за колегите извън североизтока - дивисил, селим ). В тази смес, остави рибата да престои около час на хладно. Поставяш всичко това в йенска тенджера с капак. В предварително загрята фурна до 200 градуса се държи захлюпена около 20 мин. след това се отваря и пече още 10 до 15 мин., а ако рибата е по дебела, до 20 мин. Става да си оближеш пръстите. Това е класическата рецепта за змиорка.
avatar
nikgeo
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.03.2010
Брой мнения : 704 Рожд.дaта : 20.07.1956
Години : 62

http://nikgeo.eu/

Върнете се в началото Go down

Филе от зарган или сайра на фурна с подправки и кашкавал

Писане  vlado_fidera on Нед 20 Ное 2011 - 21:35

Необходимото ни количество филе натриваме сморска сол, рибена подправка, горчица и копър.Оставяме да престои не по малко от 3 ч на студено/ ма не повече за да не настине/.Слагаме филето в предварително намаслена тава за печене.На дъното редим нарязан на шайби кромид лук.Върху него редим филетата риба.Настъргваме кашкавал около 1,1/2 чаени чаши, или поради липса на такъв можем да го заменим с парчета сирене на плочки/ оттова което е за сандвичи/.В тавичката капваме 2 ракиени чашки вода, 1 ракиена чашка сухо бяло вино, соев сос на вкус, и още малко разредена горчица.Печем 10 минна 200 градуса, а след това намаляваме фурната на 150 градуса за още 10 мин.Покриваме с алуминиево фолио и оставяме за около 10-на минути на остатъчната температура.Сервираме с мек хляб и остатъка от сухото бяло вино/ако ни е останало такова/.Наздраве и добър апетит!
avatar
vlado_fidera
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 58

Върнете се в началото Go down

Re: Рецептата на рибаря от Милен Кордов

Писане  vlado_fidera on Чет 28 Юни 2012 - 18:16

nikgeo написа:Тоше, следващият път замени чашата вода с чаша бяло вино. Прибави ситно нарязан морков и ситно нарязан чесън. Не счукан. Освен това сложи и лющян ( за колегите извън североизтока - дивисил, селим ). В тази смес, остави рибата да престои около час на хладно. Поставяш всичко това в йенска тенджера с капак. В предварително загрята фурна до 200 градуса се държи захлюпена около 20 мин. след това се отваря и пече още 10 до 15 мин., а ако рибата е по дебела, до 20 мин. Става да си оближеш пръстите. Това е класическата рецепта за змиорка.
Колега , рецептата е прекрасна само , че никога не слагай йенска тенджера или кален гювеч в загрята фурна , защото 1 път направих подобна "грешка" и съсипах рибно ястие за чудо и приказ.
avatar
vlado_fidera
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 58

Върнете се в началото Go down

Re: Рецептата на рибаря от Милен Кордов

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите