Отнемане на шофьорска книжка!
Страница 2 от 3
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Отнемане на шофьорска книжка!
И кво искаш да кажеш, че за тонираните стъкла ако не са описани в документите на колата глобяват?! То за целта(избягване на санкция) освен с големия талон, трябва и с пълната спецификация на колата от производителя ли да пътуваме? Мани, мани, ако искат да ни откажат да пътуваме да си го кажат.
valium- ...........................
Брой мнения : 86 Рожд.дaта : 27.05.1974
Години : 46
Стига сте се шашкали бе,,,,ако си карате нормално и спазвате правилата няма да имате никакви проблеми,ее не е и гарантирано ,че няма да ни спре и някое лайно,но общо взето гръцките полицаи са толерантни.Аз съм обикалял доста из Гърция и проблеми не съм имал,но вярното е наистина,че съм с гр.номера ,,,,не знам ако съм с бг-номера дали няма да се заяждатvalium написа:И кво искаш да кажеш, че за тонираните стъкла ако не са описани в документите на колата глобяват?! То за целта(избягване на санкция) освен с големия талон, трябва и с пълната спецификация на колата от производителя ли да пътуваме? Мани, мани, ако искат да ни откажат да пътуваме да си го кажат.

Аз карам с българска книжка ,а тук има закон,че гръцка кола с чужда книжка нямаш право да караш,,колкото пъти са ме спрели все това ми казват,,а аз---не съм знаел ,ще оправим проблема,още утре отивам да си подменя китапа с гръцки :95a6347ec54c90 и ме пущат

За туй,че не се стягайте,,спазвайте правилата на движение и си свиркайте

Ходя 6 години вече всяка есен в гърция на море
и не съм спиран за проверка спазвам правилника и си е супер.
В крайна сметка на почивка ли отивате или на рали.
В България всеки кара както си иска и за това там ви е терсене.
в Гръция, като видя от зад някой д аиска да ме прескочи знам че е българин.
Това е, не се шакайте а карайте като на почивка и няма да ви погледнат полицаите.
и не съм спиран за проверка спазвам правилника и си е супер.
В крайна сметка на почивка ли отивате или на рали.
В България всеки кара както си иска и за това там ви е терсене.
в Гръция, като видя от зад някой д аиска да ме прескочи знам че е българин.
Това е, не се шакайте а карайте като на почивка и няма да ви погледнат полицаите.
Gergov- ...........................
Брой мнения : 73 Рожд.дaта : 26.06.1961
Години : 59
Πρεди 3 години си бях във България и това ми направи впечетление,че много опасно и рисковано се кара.Натоварено движение към 20,00ч -пътя Дим-град--Ст.Загора,,,кола до кола и в двете посоки ,видимост 50% ,и трябваше да се прави път на тарикатите ,които си караха по осовата линия направо на косъм и то с голяма скорост.Направо се видях в чудо,че викам на жената,,,а бе това във България ли сме или някъде другаде :217b315cad77feGergov написа:В България всеки кара както си иска и за това там ви е терсене
А тук на гърците все разправях ,че във България се спазват знаци и закони

Леле как си ги излъгал гърците, че тук се спазват правилата и знаците (ако ги има). :6e6ebecd09233a
Дано повече български шофьори да покарат в чужбина та да се научат на толерантност на пътя, щото автомобила е средство да ни придвижи от т.А до т.Б, а не задоволяване на его и др.там комплекси и пътя да не се превръща в лобно място.
Дано повече български шофьори да покарат в чужбина та да се научат на толерантност на пътя, щото автомобила е средство да ни придвижи от т.А до т.Б, а не задоволяване на его и др.там комплекси и пътя да не се превръща в лобно място.
valium- ...........................
Брой мнения : 86 Рожд.дaта : 27.05.1974
Години : 46
Моят мъж така му свалиха номерата на камиона за претоварване,и плати глоба 2500евро :21fe7b94c4e424 ,mite написа:
Свалят номерата на колите
но ако си беше натоварил колкото си трябва нямаше да има този проблем.
Та ако си спазвате закона няма да има такива проблеми

ninastefanina- ...........................
Брой мнения : 2237
Eто новина от днес...и в БГ смятат да позатегнат нещата [You must be registered and logged in to see this link.]
То хубаво, но всички знаем какво става с въвеждането на т.н. нови глоби и снакции, просто малко се качват подкупите
и отново се продължава постарумо...едни изроди си карат изродски, а останалите се
:5ff67901e688fa .... Ако ще смъртни наказания да сложат все тая, като не се санкционира правилно и както трябва
Да не говорим за неадекватните маркировки из страната...те направо те задължават да си в нарушение
Един пример само пътя за към фрибота Оряхово... е няма такава неадекватна маркировка по отношение на ограниченията и подредбите на знаците... Няма, няма ама има... пълно е из цялата страна :5f3aea9b1ac151
То хубаво, но всички знаем какво става с въвеждането на т.н. нови глоби и снакции, просто малко се качват подкупите

Да не говорим за неадекватните маркировки из страната...те направо те задължават да си в нарушение

esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 51
Геров ме накефи !:6e6ebecd09233a НИКОЙ полицаи в няма да тръгне да се заяжда ако не го прдизвикаш ,тук не е България и ако го подкупиш ше ти одерат гъзо. Като си законен и си редовен нямаш НИКАКВИ проблеми .Качил се Бай Ганьо от космича/москвича/ на западната кола и си мисли че е фанал бога за рога АМА ЧАКАИТЕ бе ора и после са ни виновни тоя и оня ,ами виновни са че им дават книжки да ни трепат като мухи :f38b1c44c48ae2 С колегата Геров що не се заяждат?Трябва да последваме принципите му итогава този дебат /тема свършва

tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 50
това е от опита ми като на всяко море минавам поне 1500 км на гръцка територия
лошото е че на българите все друг ни е виновен, народо психология
лошото е че на българите все друг ни е виновен, народо психология
Gergov- ...........................
Брой мнения : 73 Рожд.дaта : 26.06.1961
..................народо-простотия

bkd- ...........................
Брой мнения : 927 Рожд.дaта : 29.01.1961
и аз никога не съм спиран в Гърция, а имам повече от 1500км и доста от тях с теглич :dancingHappy_i
Правилото, което спазвам (освен коланите естествено) е, да не превишавам с повече от 25кмч знаците за скорост...
Иначе в Австрия са ме спирали сниман камера със 135 на магистрала между тунелите при ограничение 100 и глобата е... 35 евро на място... Дори не ми поискаха документите на колата... Само книжката и паспорта.
Направило ми е впечатление, че баш в Европа (Швейцария, Австрия, Германия), ако на шосето преди завой има знак 70, то с моя пасат 2002 година трудно взимам завоя с повече от 60... А у нас и в другите Балкански страни често се вижда знак 60 или дори 50 (в най-балканската страна :) ) - просто знаци, които "плачат" да ги нарушиш :) и да ти вземат едни пари...
В Словения са ме спирали със 133 при ограничение 60 (пътя в ремонт, реално никакъв ремонт нямаше, нито една кола в двете посоки с километри)... С много молби ми върнаха паспорта и ме глобиха само 70 марки :)
В Унгария на околовръстното на Будапеща (магистрала с ограничение 80) ме снимаха със 112... Настигнаха ме с полицейска кола и ме отбиха на полицейски паркинг (имаше над 100 човека - полицаи, телевизия, кантар за камиони и т.н.) и на развален руски ми записаха данните и ме "успокоиха", че ще получа глоба 200Е в "съвета" в София... Още не е дошла за 7 месеца, но и така съм си добре...
Та ако обобщиме, безопасността не е чак толкова в зависимост от скоростта, а от това дали скоростта е адекватна... В "нормалните" страни ограниченията са съобразени с реалните опасности, а при нас 90% от знаците са сложени като във вица "Шефе, роди ми се син!"
Правилото, което спазвам (освен коланите естествено) е, да не превишавам с повече от 25кмч знаците за скорост...
Иначе в Австрия са ме спирали сниман камера със 135 на магистрала между тунелите при ограничение 100 и глобата е... 35 евро на място... Дори не ми поискаха документите на колата... Само книжката и паспорта.
Направило ми е впечатление, че баш в Европа (Швейцария, Австрия, Германия), ако на шосето преди завой има знак 70, то с моя пасат 2002 година трудно взимам завоя с повече от 60... А у нас и в другите Балкански страни често се вижда знак 60 или дори 50 (в най-балканската страна :) ) - просто знаци, които "плачат" да ги нарушиш :) и да ти вземат едни пари...
В Словения са ме спирали със 133 при ограничение 60 (пътя в ремонт, реално никакъв ремонт нямаше, нито една кола в двете посоки с километри)... С много молби ми върнаха паспорта и ме глобиха само 70 марки :)
В Унгария на околовръстното на Будапеща (магистрала с ограничение 80) ме снимаха със 112... Настигнаха ме с полицейска кола и ме отбиха на полицейски паркинг (имаше над 100 човека - полицаи, телевизия, кантар за камиони и т.н.) и на развален руски ми записаха данните и ме "успокоиха", че ще получа глоба 200Е в "съвета" в София... Още не е дошла за 7 месеца, но и така съм си добре...
Та ако обобщиме, безопасността не е чак толкова в зависимост от скоростта, а от това дали скоростта е адекватна... В "нормалните" страни ограниченията са съобразени с реалните опасности, а при нас 90% от знаците са сложени като във вица "Шефе, роди ми се син!"
добри новини!
на седмото ходене си му дадоха книжката :dancingHappy_i
ама май май скоро наяма да ходи до гърция :5ff67901e688fa
на седмото ходене си му дадоха книжката :dancingHappy_i
ама май май скоро наяма да ходи до гърция :5ff67901e688fa
prokop4o- ...........................
Брой мнения : 72 Рожд.дaта : 11.11.1986
Години : 34
ето и малко интересна информация за глобите!
глобите за неспазване правилата за движение в Гърция:
За несъобразяване със сигнали на пътен полицай се налага 150 евро глоба и отнемане на книжката за 20 дни,
за неправомерно паркиране – 40 евро глоба,
за нарушаване на забранителни знаци – 200 евро и отнемане на книжката за 10-20 дни,
за нарушаване на знак СТОП – 700 евро,
за минаване на червено – 700 евро и отнемане на книжката за 20-60 дни,
за неправомерно използване на мобилен телефон по време не шофиране – 100 евро и отнемане на книжката за 30 дни,
за извършване на опасни маневри – 700 евро и отнемане на книжката за 30 дни,
за шофиране с превишена скорост – глоба 40 евро, ако скоростта е с до 20 км/час по-висока от допустимата и глоба 100 евро, ако е над 20 км/час.
При шофиране на магистрала със скорост над 150 км/час глобата е 350 евро, а книжката се отнема за 60 дни.
При включени дълги светлини (освен в случаите на мъгла, снеговалеж, пороен дъжд) глобата е 80 евро.
При неспиране на жп прелез без бариера или светофар глобата е 700 евро и книжката се отнема за 60 дни.
Шофиране без книжка струва на нарушителя 200 евро или по-малко, за шофиране без колан глобата е 350 евро, а книжката се отнема за 10 дни.
За използване на антирадар – рискувате съд и затвор с неизвестна продължителност (добавка от Комитата)
За шофиране в нетрезво състояние глобите и наказанията са съобразно концентрацията на алкохол в кръвта или съответно:
0,50 g/l до 0,80 g/l – 200 евро глоба,
при 0,80 g/l до 1,10 g/l – 700 евро глоба и отнемане на книжката за 90 дни,
при над 1,10 g/l глобата е 1 200 евро, книжката се отнема за 180 дни, а затворът е най-малко 2 месеца.
глобите за неспазване правилата за движение в Гърция:
За несъобразяване със сигнали на пътен полицай се налага 150 евро глоба и отнемане на книжката за 20 дни,
за неправомерно паркиране – 40 евро глоба,
за нарушаване на забранителни знаци – 200 евро и отнемане на книжката за 10-20 дни,
за нарушаване на знак СТОП – 700 евро,
за минаване на червено – 700 евро и отнемане на книжката за 20-60 дни,
за неправомерно използване на мобилен телефон по време не шофиране – 100 евро и отнемане на книжката за 30 дни,
за извършване на опасни маневри – 700 евро и отнемане на книжката за 30 дни,
за шофиране с превишена скорост – глоба 40 евро, ако скоростта е с до 20 км/час по-висока от допустимата и глоба 100 евро, ако е над 20 км/час.
При шофиране на магистрала със скорост над 150 км/час глобата е 350 евро, а книжката се отнема за 60 дни.
При включени дълги светлини (освен в случаите на мъгла, снеговалеж, пороен дъжд) глобата е 80 евро.
При неспиране на жп прелез без бариера или светофар глобата е 700 евро и книжката се отнема за 60 дни.
Шофиране без книжка струва на нарушителя 200 евро или по-малко, за шофиране без колан глобата е 350 евро, а книжката се отнема за 10 дни.
За използване на антирадар – рискувате съд и затвор с неизвестна продължителност (добавка от Комитата)
За шофиране в нетрезво състояние глобите и наказанията са съобразно концентрацията на алкохол в кръвта или съответно:
0,50 g/l до 0,80 g/l – 200 евро глоба,
при 0,80 g/l до 1,10 g/l – 700 евро глоба и отнемане на книжката за 90 дни,
при над 1,10 g/l глобата е 1 200 евро, книжката се отнема за 180 дни, а затворът е най-малко 2 месеца.
prokop4o- ...........................
Брой мнения : 72 Рожд.дaта : 11.11.1986
Години : 34
Глобите са си супер,когато спазваш,а при такива искаме не искаме ще се стараем повече.Аз гледам да не превишавам с повече от 15км/ч.Така са ми давали съвет,така правя.Три или четири пъти съм минавал с 10-15км/ч покрай пътна полиция,но съм имал късмет сигурно и не са ме спирали.Инече пътните полицаи имат мобилни радари с камери и като ги видиш в края на някоя дълга права естествено намаляш,но няма да има ефект,защото радара го слагат на около километър пред тях и получават снимка с информация за вашето нарушение.Този трик го използват много често на около 4-5км преди Серес,така че внимавайте.
Искам да питам дали знаете забрана за каране с чехли,джапанки и тем подобни и колко е глобата.
Искам да питам дали знаете забрана за каране с чехли,джапанки и тем подобни и колко е глобата.
makari- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
Години : 48
Значи понеже съм нов във форума , все още преглеждам темите и се запознавам отблизо с описаното тук , реших да споделя нещо по темата макар да виждам , че е доста старичка от 2010г.
От прочетеното в тази тема ми стана ясно едно : Какъв голям късметлия съм бил и то не веднъж а два пъти !!!
Всико на всичко в Гърция са ме спирали за проверка 2 пъти полицаите , и двата пъти без лични документи в мен , единият път по случайност си носех личната карта. И двата пъти беше извън летовният туристически сезон - 2012 в края на септември , 2013 в началото на май . И двата пъти ме пускат поживо-поздраво , без глоби , без конфискувани номера или свидетелство за правоуправление на МПС ( не носех такова ) , талони и т.н. Първият път си беше полицейска хайка , спираха всичко наред , бяха две патрулки с 4 полицая + моторизиран отряд от поне 6 мотора , уличката в селото където се случва това бе заприличала на паркинг , спират всичко наред чужденци , гърци , таксита , мотори всичко спира и отбива в дясно. В това време аз се връщам от пристанището , ранен сутришен риболов ( много слаб- 3-4 мормурки )... карам си най-спокойно отбивам по централната морска алея и гледам пред мене става някаква патъклама - коли наспирали , полиция , мотори , намалявам леко скороста отбивам леко в ляво и тъкмо започнах да подминавам колоната от наспиралите- хоп пред мене изкача едно младо с каска и палка в ръка- спира ме , приближава до шофьорската врата... аз открехвам до средата прозореца : Калимера-вика полицайчето.. и продължава на гръцки цяло изречение !?.. Калимера-и аз от моя страна, ама като не му разбирам и не говоря гръцки !?!??! амаа-викам: I dont speak елиники... и той с жестове ми посочи да отбия в дясно 30-40 метра най-отпред на колоната,така и направих .. идва това младото до мен и ми казва: Documents - с произношение по-лошо и от моя кофти english. Ок !?? в този момент автоматично посягам към вътрешният джоб на якето и ..... опаа няма никой , няма книжка , няма лична карта.. каквоти то и якето го няма , аз съм излезнал рано сутринта в 3-4 ч и съм облякъл някакъв суитчер , сънен мислейки си за риболов и дали ще намеря от къде да си купя кафе толкава рано сабахлем :) на бързо хвърлих такъмите и някаква стръв в багажника. Е тогава се изпари цялата ми самоувереност , а до този момент бях спокоен и стабилен като слон... ахаа ,, мрънкам си нещо , отварям жабката, ровя.. Притесних се яко викам си:" е сега го втасахме та знаели се ..." (бях чувал това/онова , били строги , глобите големи!) обръщам се гледам полицая- и той ме гледа учуден , аз викам : I dont have documents , becouse i forget му documents in home... a ония с почуда и вече с малко по-твърд тон: DOCUMEEEENTS ??? хах .. вдигам рамене, мигам на парцали.. No Documents и т'ва е , полицайчето се изправи и извика още едно ченге от групата , последва подобен разговор : documents -No documents.. по едно време: wait here! и двамата полицаи отидоха до едната патруна кола ,слязох и застанах до колата , загледах тези другите дето ги спрели като мене, един дедко с едно скутерче усилено се караше с едно ченге подритваше задната гума на моторчето жестикулираше в посока на Солун и викаше Тесалоники , Тесалоники.. а най-отзаде един таксиметраджия беше събрал половината от полицаите на куп и псуваше нещо на гръцки като доста силно ръкомахаше и биеше по капака на колата.. други двама облегнати на колите провесили носове и гледат сеир като мене , в цялата работа видях,че искат и документите на превозните средства , отново порових в жабката, извадих там каквото имаше застраховки , зелени карти , талони... Онова младото дойде пак до колата и му подадох документите , той ги поразгъна, поогледа , най-много се спря на зелената карта. После отиде до една от полицейските коли с документите , и се започна едно чакане, около 20-30 мин. Когато се върна с документите ми ги подаде а сдругата ръка махаше в посока на пътя и викаше дрома-дрома.. гледам и не мога да повярвам , викам тоя пуска ли ме !!? кимам с глава и соча и аз към пътя : go home !!? Не Неее- вика полицая- home.. :) Ооо , tank you , евхаристо... набързо взех документите . хвърлих ги до шофьорската седалка , потеглих бааавно и сякъш камък ми падна от сърцето - дето се вика. Километър по на долу спрях защото си помислих ,че са ми прибрали талона на колата... разрових на бързо документите - гледам всичко си е там и талона и зелената карта ,разни други ...
А вторият път пак така, почти година по-късно ... рано, рано за риба на пристана .. преди обяд на връщане пак на същото място Хоп.. Полиция! този път не беше хайка , просто една патрулираща кола , и по същият сценарий :) DOCUMENTS !??- NO DOCUMENTS ... само дето този път по някаква случайност личната ми карта била в колата ... погледаха-погледаха.. единият ме пита : Тоуристен ? А ааа тоуристен викам ДА ... аа Не неее- и те каточели ме разбраха , единият полицай ми посочи багажника на колата ( не разбрах може и номера да е сочил), ама аз му отворих багажника .. вътре такъми, една кофа две въдици и един кеп :).. тогава полицаят ми вика:" аааа цибай .. цибай..." аз нищо не му разбрах ама кимам с глава правя някакви неуточнени жестове(без да преигравам много/много) смешна работа... И пак ме пуснаха поживо поздраво ....
Та така с мене , но иначе не съм нарушавал правилата за движение по никакъв начин , късмет ли е какво е .. може просто да съм им бил симпатичен :)
От прочетеното в тази тема ми стана ясно едно : Какъв голям късметлия съм бил и то не веднъж а два пъти !!!
Всико на всичко в Гърция са ме спирали за проверка 2 пъти полицаите , и двата пъти без лични документи в мен , единият път по случайност си носех личната карта. И двата пъти беше извън летовният туристически сезон - 2012 в края на септември , 2013 в началото на май . И двата пъти ме пускат поживо-поздраво , без глоби , без конфискувани номера или свидетелство за правоуправление на МПС ( не носех такова ) , талони и т.н. Първият път си беше полицейска хайка , спираха всичко наред , бяха две патрулки с 4 полицая + моторизиран отряд от поне 6 мотора , уличката в селото където се случва това бе заприличала на паркинг , спират всичко наред чужденци , гърци , таксита , мотори всичко спира и отбива в дясно. В това време аз се връщам от пристанището , ранен сутришен риболов ( много слаб- 3-4 мормурки )... карам си най-спокойно отбивам по централната морска алея и гледам пред мене става някаква патъклама - коли наспирали , полиция , мотори , намалявам леко скороста отбивам леко в ляво и тъкмо започнах да подминавам колоната от наспиралите- хоп пред мене изкача едно младо с каска и палка в ръка- спира ме , приближава до шофьорската врата... аз открехвам до средата прозореца : Калимера-вика полицайчето.. и продължава на гръцки цяло изречение !?.. Калимера-и аз от моя страна, ама като не му разбирам и не говоря гръцки !?!??! амаа-викам: I dont speak елиники... и той с жестове ми посочи да отбия в дясно 30-40 метра най-отпред на колоната,така и направих .. идва това младото до мен и ми казва: Documents - с произношение по-лошо и от моя кофти english. Ок !?? в този момент автоматично посягам към вътрешният джоб на якето и ..... опаа няма никой , няма книжка , няма лична карта.. каквоти то и якето го няма , аз съм излезнал рано сутринта в 3-4 ч и съм облякъл някакъв суитчер , сънен мислейки си за риболов и дали ще намеря от къде да си купя кафе толкава рано сабахлем :) на бързо хвърлих такъмите и някаква стръв в багажника. Е тогава се изпари цялата ми самоувереност , а до този момент бях спокоен и стабилен като слон... ахаа ,, мрънкам си нещо , отварям жабката, ровя.. Притесних се яко викам си:" е сега го втасахме та знаели се ..." (бях чувал това/онова , били строги , глобите големи!) обръщам се гледам полицая- и той ме гледа учуден , аз викам : I dont have documents , becouse i forget му documents in home... a ония с почуда и вече с малко по-твърд тон: DOCUMEEEENTS ??? хах .. вдигам рамене, мигам на парцали.. No Documents и т'ва е , полицайчето се изправи и извика още едно ченге от групата , последва подобен разговор : documents -No documents.. по едно време: wait here! и двамата полицаи отидоха до едната патруна кола ,слязох и застанах до колата , загледах тези другите дето ги спрели като мене, един дедко с едно скутерче усилено се караше с едно ченге подритваше задната гума на моторчето жестикулираше в посока на Солун и викаше Тесалоники , Тесалоники.. а най-отзаде един таксиметраджия беше събрал половината от полицаите на куп и псуваше нещо на гръцки като доста силно ръкомахаше и биеше по капака на колата.. други двама облегнати на колите провесили носове и гледат сеир като мене , в цялата работа видях,че искат и документите на превозните средства , отново порових в жабката, извадих там каквото имаше застраховки , зелени карти , талони... Онова младото дойде пак до колата и му подадох документите , той ги поразгъна, поогледа , най-много се спря на зелената карта. После отиде до една от полицейските коли с документите , и се започна едно чакане, около 20-30 мин. Когато се върна с документите ми ги подаде а сдругата ръка махаше в посока на пътя и викаше дрома-дрома.. гледам и не мога да повярвам , викам тоя пуска ли ме !!? кимам с глава и соча и аз към пътя : go home !!? Не Неее- вика полицая- home.. :) Ооо , tank you , евхаристо... набързо взех документите . хвърлих ги до шофьорската седалка , потеглих бааавно и сякъш камък ми падна от сърцето - дето се вика. Километър по на долу спрях защото си помислих ,че са ми прибрали талона на колата... разрових на бързо документите - гледам всичко си е там и талона и зелената карта ,разни други ...
А вторият път пак така, почти година по-късно ... рано, рано за риба на пристана .. преди обяд на връщане пак на същото място Хоп.. Полиция! този път не беше хайка , просто една патрулираща кола , и по същият сценарий :) DOCUMENTS !??- NO DOCUMENTS ... само дето този път по някаква случайност личната ми карта била в колата ... погледаха-погледаха.. единият ме пита : Тоуристен ? А ааа тоуристен викам ДА ... аа Не неее- и те каточели ме разбраха , единият полицай ми посочи багажника на колата ( не разбрах може и номера да е сочил), ама аз му отворих багажника .. вътре такъми, една кофа две въдици и един кеп :).. тогава полицаят ми вика:" аааа цибай .. цибай..." аз нищо не му разбрах ама кимам с глава правя някакви неуточнени жестове(без да преигравам много/много) смешна работа... И пак ме пуснаха поживо поздраво ....
Та така с мене , но иначе не съм нарушавал правилата за движение по никакъв начин , късмет ли е какво е .. може просто да съм им бил симпатичен :)
icefire- ...........................
Брой мнения : 23 Рожд.дaта : 06.07.1971
Години : 49
savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Добре че не знаеш гръцки,
иначе кой знае как щяха ти приемат оправданията.
иначе кой знае как щяха ти приемат оправданията.

КИРО- администратор
Брой мнения : 21217 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 63
Абе още по-добре да се правиш че и английски не вдяваш
защото някои от тях го знаят добре и става едно губене в превода едни обяснения....мани,мани.Правиш се на гьон-туристен,кротко и послушно и не създават проблеми обикновено.

gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 49
В продължение на темата да си кажа и аз примерите.
При пътуване през нощтта от свиленградския пункт "Капитан Петко" към Александропулис са ме спирали за една нощ три пъти (едните бяха с автомати - вероятно гранична полиция) и след проверка на документите си продължавахме спокойно. Иначе за доста пътувания по около триста-четиристотин км. през гръцко не съм спиран и не съм бил най-примерния, но не съм вършил и глупости. Питал съм в кръчмата "може ли да пия бира и да карам", а кръчмаря като ме огледа (не съм дребен) вика "три бири - няма проблем".
Например в Румъния си пием бира и караме, но като стана дума с местните - викат арестуват за една бира и от тогава не близвам, когато смятам да шофирам.
Иначе не съм забелязал да се заяждат нито гръцки, нито други полицаи (дори на колегата - влязъл в насрещното в Комотини) са му помогнали полицаите да се ориентира из кривите им улички.
При пътуване през нощтта от свиленградския пункт "Капитан Петко" към Александропулис са ме спирали за една нощ три пъти (едните бяха с автомати - вероятно гранична полиция) и след проверка на документите си продължавахме спокойно. Иначе за доста пътувания по около триста-четиристотин км. през гръцко не съм спиран и не съм бил най-примерния, но не съм вършил и глупости. Питал съм в кръчмата "може ли да пия бира и да карам", а кръчмаря като ме огледа (не съм дребен) вика "три бири - няма проблем".
Например в Румъния си пием бира и караме, но като стана дума с местните - викат арестуват за една бира и от тогава не близвам, когато смятам да шофирам.
Иначе не съм забелязал да се заяждат нито гръцки, нито други полицаи (дори на колегата - влязъл в насрещното в Комотини) са му помогнали полицаите да се ориентира из кривите им улички.
nkolev66- ...........................
Брой мнения : 146 Рожд.дaта : 07.05.1966
Години : 54
nkolev66 написа:...
При пътуване през нощтта от свиленградския пункт "Капитан Петко" към Александропулис са ме спирали за една нощ три пъти ...
Това е заради турската граница... Има в пъти повече полиция...
Забелязал съм, че от границата до Халкидики обикновено има по 2 патрула - един в близост до границата и втори в участъка до Серес... В прохода и по магистралата към Солун не съм виждал никога полиция... От Солун и на юг - също...
По магистралата Солун - Атина имаше постове, но скоро говорих с един грък и той твърдеше, че в момента ги нямало хич /нямали бензин за патрулките/? Ноември като ходихме на Ситония и сега на устието на Струма, не видях нито една патрулка!
За вече не помня колко пътувания в Гърция са ме спирали веднъж за проверка на ЛК и то беше пак в района на Александруполис...
123
В района на Александруполис...вече седят и с мобилна камера и жулат яко
/оплака ми се приятел който си ходи от Тасос до Сливен и от там на врьщане ...../

max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Проблема в нашата страна е в недомислените ограничения, не може знак макс, 40км в час да важи и за камион фургон, който има много по висок център на тежеста съответно много по лесно се обръща и нископрофилен спортен автомобил, който ще завие със 100 там...
Като те спре полиция независимо какво, номера е да не се дървиш, само с добро имаш шнас да се отървеш. Мен ме спират две пичлемета за настъпена двойна непрекъсната
в завой...
Казват господине настъпихте линията за това нарушение ще ви напишем фиш...
Викакм прави сте момчета, нарушил съм, ама вижте, от 30 години имам книжка, а от 25 имам всички категории, дайте сега да погледем човешки, като съм я настъпил не съм я изкривил нали? Освен правилника и човещина трябва да има.....
И ме пуснаха момците....
Та най добре е да спазваме, ама нагазим лука, навеждаме глава и кот доди....
Като те спре полиция независимо какво, номера е да не се дървиш, само с добро имаш шнас да се отървеш. Мен ме спират две пичлемета за настъпена двойна непрекъсната

Казват господине настъпихте линията за това нарушение ще ви напишем фиш...
Викакм прави сте момчета, нарушил съм, ама вижте, от 30 години имам книжка, а от 25 имам всички категории, дайте сега да погледем човешки, като съм я настъпил не съм я изкривил нали? Освен правилника и човещина трябва да има.....
И ме пуснаха момците....
Та най добре е да спазваме, ама нагазим лука, навеждаме глава и кот доди....
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 57
Аз (почти) никога не споря - гледам да съм любезен и не им предлагам
... Почти винаги минавам метър, щот вече не смеят да си поискат... Пък и съм изряден общо-взето... Гледат, че нямам нито една дупка в талончето /за златен талон съм, ама не ми се занимава/
Веднъж преди 15-ина години ме спират на Бояна на Околовръстното /тогава само там беше широко/ и ми викат тука е населено място - ограничение 50 /аз скромно - с 99кмч ме засекоха/, като искате бързо, след стеснението /посока Младост/ - там е "извънградско"... Като ми кипна... Викам им "Вие нормални ли сте на 3-лентов път ще карам с 50, а долу на тясното /където от двете страни имаше складове и пълно с камиони и бусове/ да карам със 100?
Амбицираха се и ми написаха един хубав акт...

Веднъж преди 15-ина години ме спират на Бояна на Околовръстното /тогава само там беше широко/ и ми викат тука е населено място - ограничение 50 /аз скромно - с 99кмч ме засекоха/, като искате бързо, след стеснението /посока Младост/ - там е "извънградско"... Като ми кипна... Викам им "Вие нормални ли сте на 3-лентов път ще карам с 50, а долу на тясното /където от двете страни имаше складове и пълно с камиони и бусове/ да карам със 100?

Амбицираха се и ми написаха един хубав акт...
123
С 20км над допустимата е каралТедо написа:ами и той ако е "жулил яко" като нас със 150 по обикновено шосе![]()

max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Страница 2 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
» MotorGuide - стойка за РИБ лодки
» Продавам газова печка за отопление
» Риболов на река Факийска-Бургаско
» Продавам газова печка за отопление
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
» Риби на борсата
» С лодка в морето - 2020
» Къде кълве барбун в момента
» Риболов с Директен телескоп и Спиди!!!
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
» ВРЕМЕТО В МОМЕНТА И ПРОГНОЗА - 2016 -2020г
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
» ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ ЗА УЛОВ НА ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ