С ЛОДКА В МОРЕТО 2010г.
Страница 3 от 23 • 1, 2, 3, 4 ... 13 ... 23
Re: С ЛОДКА В МОРЕТО 2010г.
Много неприятна случка.Наистина тези неща не трябва да остват безнаказани.Станало е през деня, някой трябва да ги е видял.
Albena- ...........................
Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 56
justinian написа:В момента има доста лодки източно от фара на Поморие. Вероятно има риба, тъй като наблюдавам голямо раздвижване на рибарския хелинг... ))))) Довечера ще дам инфо за улова.
:b23b8673c6466f
????- Гост
Вчера с Емо влязохме от Траката следобед.Ходихме до поворотния но само граца.След това пред Рубин между 14 и 17 метър само сафриди мутанати.Много яко.На финала 40 яки сафрида и 4 граци.След това повлачихме но без успех в компанията на стадо делфини и като излязохме по тъмно много дъжд.А за тези които крадат на Болата искам да кажа да се пазят от гнева рибарски и да правят ето тези движения :5ff67901e688fa .Ще четем в крими хрониката на Труд как крадеца с инициали Х.Ь от село К..А при поредния си опит да разбие кола на Болата е бил хванат от рибарите и в притеснението си е започнал да скача върху канджите им.
jorojoy- ...........................
Брой мнения : 513 Рожд.дaта : 01.11.1968
Години : 52
Няма да е лошо да спретнете една засада на крадците
JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 59
я и аз да си кажа ко мисля по въпроса
Според мен това са КОЛЕГИ рибари които са излизали и са знаели по къде се намират собствениците на колите,то там редовно се краде де коли разбиват де направо КОЛЕСАРИ крадат
ама това си е мое мнение де
по добре е да си не носиш нищо цено като одиш нагоре че освен кинтите които потъват,си тровиш и нервите
само като знам колко е кът да намериш части за тез ДЖИПКИ
Според мен това са КОЛЕГИ рибари които са излизали и са знаели по къде се намират собствениците на колите,то там редовно се краде де коли разбиват де направо КОЛЕСАРИ крадат
ама това си е мое мнение де

по добре е да си не носиш нищо цено като одиш нагоре че освен кинтите които потъват,си тровиш и нервите
само като знам колко е кът да намериш части за тез ДЖИПКИ
Извинявам се за закъснялото инфо, но по-добре късно, отколкото никога...Тошето написа:
:b23b8673c6466f
Вчера е имало МНОГО И ЕДЪР САФРИД!
Няколко лодки са имали по 20-25 килограма риба.
Интересното е, че рибата е била много близо до повърхността- на 3-4 метра.
justinian- глоб.модератор
Брой мнения : 917 Рожд.дaта : 05.02.1970
Години : 51
Колега само сафрид ли е имало?Защото да е толкова високо или е гонил нещо или него са гонили
След тая буря, която мина, е възможно да е имало много голяма разлика в температурата на водата в по долните слоеве / дълбочина/, и ако отгоре водата е била по топла рибата се е движила в топлия слой. По принцип ехолота би трябвало да отчете термоклин при такава ситуация, но ако те са бързали да ловят, може и да не са му обърнали внимание. Но наистина случая е интересен
и човек, който си гледа ехолота би трябвало да забележи разликата, а ако е имало и други риби, също ехолота трябва да ги отчете, като даде разлика в големината.

сигурно инфо
Маслен нос...днес...цял ден с лодка
4 кила риба от които 1кило едър сафрид и 3 кила нормален чернокоп +една 30ска (изтеглена 300 грама)
+ едно инфо за което не мога да гарантирам но уж е достоверно , а именно , че около свети Иван е избил добър сафрид (без чернокоп)
Щом го има на Поморие съм склонен да вярвам и на това
Маслен нос...днес...цял ден с лодка
4 кила риба от които 1кило едър сафрид и 3 кила нормален чернокоп +една 30ска (изтеглена 300 грама)
+ едно инфо за което не мога да гарантирам но уж е достоверно , а именно , че около свети Иван е избил добър сафрид (без чернокоп)
Щом го има на Поморие съм склонен да вярвам и на това

Rimohit- ...........................
Брой мнения : 603 Рожд.дaта : 24.06.1979
Години : 41
Това ми прозвуча като - "Дръж се южно черноморие, идвам"Тошето написа:Благодаря за информацийте![]()

Мерси колеги

Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 49
И ко стана на Палеца фчера ?

КИРО- администратор
Брой мнения : 21227 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 63
Да се включа и Аз , малко късно но нямах комп.Мн. съжалявам за вчерашната случка с такива приятели ,но както е писал един колега ,по добре поне за сега АКО НЯКОЙ КОЛЕГА има възможност да вземе някой който (естествено срещу заплащане) ще пази или наблюдава има тема в която ще предупреди колеги които ще бъдат там.Ако се съберат дори и 5лодки по двама човека и си платят по 5 лв. мисля че вс. ще бъде ОК.Това като за начало.Подкрепям Пако и Аз също ще се включя,Аз бях този който му каза за неговия Джип че също е разбит.Искам също да БЛАГОДАРЯ на Марин за вчерашния ден който никога няма да забравя
ICO- ...........................
Брой мнения : 127 Рожд.дaта : 11.12.1967
Години : 53
Забравих също да БЛАГОДАРЯ ина момчето което беше с Пако което търпеливо чакаше на гребла в залива защото не можеше да излезе почти 1 час.Абе мн. проблеми...
ICO- ...........................
Брой мнения : 127 Рожд.дaта : 11.12.1967
Години : 53
Някакво инфо за южно от Бургас да има някой, че се чудя утре от къде да влизам ?
mixman- ...........................
Брой мнения : 154 Рожд.дaта : 17.07.1981
Години : 39
Тегав риболов на Маслен нос вчера - за цял ден по 14-15 чернокопа и дребна граца около кило.
strijok- глоб.модератор
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Години : 48
Маслен нос днес от 7 до 14 часа - вятър З-СЗ сутринта ССЗ-С следобяд.
Много силно течение и дрейф на лодките.
Източно от носа ври от дракони на дълбочина от 28 до 35 метра
С много обикаляне резултата е кило сафрид и кило и половина чернокоп на човек.
Половината от чернокопа е вече по педя.
Два пъти видяхме делфин, сигурно затова вътре в мидарниците има навряна граца.
Сутрин много рано вървеше на зелено ламе, по обяд србристо, а през цялото време даваше
на комбинация от сребристо, черно/сребристо и розово ламе 3-ти номер.
На фишфайндера - риба имаше бол, но резултата не е адекватен.
Колеги извадиха случайно паламуд на чернокопско чепаре.
Успех!
Много силно течение и дрейф на лодките.
Източно от носа ври от дракони на дълбочина от 28 до 35 метра
С много обикаляне резултата е кило сафрид и кило и половина чернокоп на човек.
Половината от чернокопа е вече по педя.
Два пъти видяхме делфин, сигурно затова вътре в мидарниците има навряна граца.
Сутрин много рано вървеше на зелено ламе, по обяд србристо, а през цялото време даваше
на комбинация от сребристо, черно/сребристо и розово ламе 3-ти номер.
На фишфайндера - риба имаше бол, но резултата не е адекватен.
Колеги извадиха случайно паламуд на чернокопско чепаре.
Успех!
Capt_Flint- ...........................
Брой мнения : 30 Рожд.дaта : 22.02.1971
Години : 50
Днес на Бяла от 07 до 14 часа проведохме с още един колега целенасочен риболов за кая от гумена лодка.Излязохме пред носа леко в дясно - гледано от брега кам морето на 13-15м далбочина там кадето е камъкът. Калвеше добре и едро (на скарида мида и собствен ем) но вятара усили. Духаше много силен западен вятар и се принудихме да се преместим и да продължим риболова на завет близо до брега. Тук също духаше силно но вълнението бе по слабо.Трудно се работеше. Вятара постоянно носеше лодката в ляво или в дясно. Тук каманите са доста големи и често късахме олова и куки. Към 14 часа ни омръзна и си тръгнахме. Общо около 5-6кг кая (добра по размер). За информация - на входа на буната се плаща 5лв входна такса. Мястото е много удобно за пускане на лодки.Местните рибари с лодките около нас ловяха дребен сафрид.
Независимо от отвратителния вятар и загубата на доста олова и куки за мен това бе един добар риболовен ден. Ето го и моя пай от улова.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Независимо от отвратителния вятар и загубата на доста олова и куки за мен това бе един добар риболовен ден. Ето го и моя пай от улова.
[You must be registered and logged in to see this image.]
savkosa- ...........................
Брой мнения : 17 Рожд.дaта : 02.01.1956
Години : 65
ICO написа:Забравих също да БЛАГОДАРЯ ина момчето което беше с Пако което търпеливо чакаше на гребла в залива защото не можеше да излезе почти 1 час.Абе мн. проблеми...
ще му предам. То на колегата му беше станало много лошо и после като излезе в прибоя 1-2 вълни го намокрили целия та и всичко в лодката намокрили. И в крайна сметка се беше натоварил нещо, ама му мина после.
днес на болата за 4 часа 8.5 кг сафрид на човек имахме, половината беше много хубав едър сафрид. Който може да отива утре, аз ще трябва да работя

pako- ...........................
Брой мнения : 286 Рожд.дaта : 05.10.1974
Години : 46
Един приятел е влизал днес на Маслен нос. Двама човека са направили за цял ден 10 кг. чернокоп :thumbsupsmiley
Аз това чаках ... най-накрая и при нас риба
Аз това чаках ... най-накрая и при нас риба
Днес под зоркия поглед на Сави навлязохме в градинката му да си наловим и ние сафридчета. Труден риболов пред Траката. Рибата беше навътре надълбоко, след 15-тия метър, и разгонвана от чернокопите се появяваше на различни дълбочини. От обяд до 17 часа имаме около 4-5 килограма сафрид и само 3 чернокопа. Влачих воблер, воблер с чепаре и паламудено чепаре по обяд, но без резултат.
Сави дано не си пострадал от пожара. Мина половин час докато дойде пожарната.
Сави дано не си пострадал от пожара. Мина половин час докато дойде пожарната.
Вчера излязохме като туристи по обяд.Бяхме към поворота.Кълвеше добре м/у 8 и 20м.Рибата беще по скоро сафрид от колкото граца.До 17ч направихме 5кг.И ние видяхме , че гори нещо на Траката.Сави и аз се надявам да няма последствия.
Реших да проверя информацията за Маслен нос и сутринта бяхме там. Морето оле-мале, ама влязохме. Е вчера може да е давало, но днес не беше така. Крайния резултат на двамата от екипажа - 30 бр. чернокоп и 1кг. сафрид и граца.
Направи ми впечатление, че чернокопите вървяха на малки ята, а не по-единично. Винаги се хващаха по 2-3 бр.
Направи ми впечатление, че чернокопите вървяха на малки ята, а не по-единично. Винаги се хващаха по 2-3 бр.
Бяхме в морето днес.Мъжко време.Около 3-4 бала по БОФОР.Сафрид имаше , но и с плавящя котва бързо ни сваляше вълната.Е определено не сме капо.
Страница 3 от 23 • 1, 2, 3, 4 ... 13 ... 23
Страница 3 от 23
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
» С лодка в морето - 2021
» Под-Тема : Сладководни риби в България - коментари, допълнения и въпроси.
» ИАРА - ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО РИБАРСТВО И АКВАКУЛТУРИ
» Light Rock Fishing
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
» Помощ при избор на сонар
» ЗАБРАНЕНО, ЗАБРАНИ за Гърция.
» MotorGuide - стойка за РИБ лодки
» Продавам газова печка за отопление
» Риболов на река Факийска-Бургаско
» Продавам газова печка за отопление
» Риби на борсата
» С лодка в морето - 2020
» Къде кълве барбун в момента