GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Маски с диоптър

Go down

Маски с диоптър  Empty Маски с диоптър

Писане  ???? Съб 4 Дек 2010 - 11:56

...пичове , наложи ми се , да си купувам лепило и посетих магазина срещу Старата поща в Бургас на фирма Синхрон . Останах приятно изненадан , след като рабрах , че там на два вида маски на Бьоша поставят диоптрични лещи . Пиша ви , да го имате впредвид , щото някой беше питал , къде правят подобна услуга и къде продават такива маски 509158
Anonymous
????
Гост


Върнете се в началото Go down

Маски с диоптър  Empty Re: Маски с диоптър

Писане  manuk Съб 19 Ное 2011 - 20:08

Булти написа:...... Останах приятно изненадан , след като рабрах , че там на два вида маски на Бьоша поставят диоптрични лещи ..... 509158

........Поздравления за темата, сигурно много от нашите събратя ще има какво още да научат.
С този проблем (маска с диоптър) моят син, се бори повече от 15 години.
Първоначално той се гмуркаше с контактни лещи.
Неудобството е, че ако трябва да се промият стъклата на маската при запотяване, трябва да се стискат (притварят) очите, тъй като има опасност някоя вълна да отнесе контактната леща, което на няколко пъти се е случвало.
Имаме наша близка, която има оптичен магазин.
Решихме, че най-разумно ще е тя да направи изследване на очите и да се изрежат диоптрични стъкла по стъклата на маска Технисуб с която сина ми се гмуркаше.
Първият проблем беше че всички диоптрични стъкла, които се получават в оптичните магазини са с диаметър 8 сантиметра. За да се изрежат стъклата и всичко да е във ред бяха необходими диоптрични стъкла с диаметър около 11-12 сантиметра.
С много търсене се намериха стъкла от някаква немска фирма с диаметър на лещата 10 сантиметра.
Трябваше да се примирим с този компромис, защото нещата не се получиха както трябва и се създадоха следните неудобства:
1.Поради по-малкия диаметър на диоптричните стъкла, те не можеха да се изрежат така , че центровете на лещите да съвпаднат с центровете на очите, а маската е с фиксирано междуцентрово растояние.
Много важно условие, за да се вижда нормално е тези центрове да съвпадат.
На всеки човек разстоянието между очите е различно. За това и има различни носещи рамки за очила, така по-лесно се нагаждат диоптричните стъкла след изрязването им, към центровете на очите.
2. За разлика от стъклата на маската, диоптричните стъкла не са със равна повърхност и се наложи уплътняването им с добавяне на силикон.
Въпреки тези неудобства нещата се получиха горе долу, а неудобството беше, че след няколко часова употреба на маската, се появява главоболие от несъвпадение на центровете на диоптричните стъкла и центровете на очите.
След 15 годишна употреба, тази година маската протече и реших да я ремонтирам, при което се счупи едното стъкло.
Реших да постъпя като бял човек и да купя маска на която се поставят диоптрични лещи. Разбрах, че се продават маски Лук на Техносуб и Фокус на Креси, на които се поставят диоптрични стъкла.
Когато направих запитване, се оказа че първо стъклата са през 0,5 диоптъра.
Второ никой не се интересува от междуцентровото разстояние на очите.
Трето, струват половин заплата.
Освен това маските идват в България с нормалните си стъкла, поставени на маската и диоптричните като резерва, и в магазина от който ви продават маската се монтират диоптричните стъкла?????
Сега разбирам, че и Бьоша поставят диоптрични лещи. Направих запитване и всичко се повтаря както при Креси и Техносуб.
От всичко казано до тук извода е: че нормално, тези маски за цената на която се предлагат да се правят по зададена рецепта на очен лекар, която да се изпрати до фирмата производител, където да се мотират диоптричните стъкла, за да се осигури точното междуцентрово разстояние на очите.
Ако има колеги, които ползват такава маска с диоптрични стъкла, ще добре да си кажат мнението, дали си заслужават цената, или отново да прибягна до услугите на моята позната в оптичния магазин.
........................................................................................................................
Всяко нещо си има цена, за да го постигнем, трябва да я платим!


manuk
manuk
...........................
  ...........................

Регистриран на : 18.11.2011
Брой мнения : 47 Рожд.дaта : 16.01.1944
Години : 78

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите