ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ ЗА УЛОВ НА ЗАРГАН
+48
ТАРАЛЕЖ
vstoikov
Стефан Добрев
vvt1970
Borkata
vlado_fidera
ДЯДО ИВАН
roko koko
icokanev
miroslavpetkov
fokobg
str.hadjiev
nikgeo
Ribarina
rikitikitavi
ПЛУВЧО
dobria1
baralya
Мънцата
Доктора
minerva60
savi aleksiev
ivu
Димитур
runner
strijok
anastas_peykov
Жоро_Приселци
cochi75
Венци
tatkoogi
patter
Mi7chell
vatus
КИРО
milen kordov
Albena
lip4o
карид
stuci
илия
Петър Василев
Моряка
Вальо
чечо
bozaviq
Любак
петко стоянов
52 posters
Страница 18 от 20 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19, 20
Re: ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ ЗА УЛОВ НА ЗАРГАН
Borkata написа:Митак,вярвам тиаз на тоя метод с две куки знам,че му викат варненски метод затова си го защитавате виеее
![]()
:9bbce68c65a7e8

излизаха малко риби но такива параходи дето никога не съм виждал,и когато изтървеш 2-3 такива риби защото се е откачила започваш да виждаш преимуществото на 2-те куки после.
пък за играта на червея,вече и в това се съмнявам,рожденика(Фоко) ги боцка по един много странен начин но резултатите му са еднакви (статистика от над 5-6 риболова заедно)
Аз пък съм забелязал, че като е по-дребна рибата на такъм с две куки не кълве?!?!
vvt1970- ...........................
Брой мнения : 725 Рожд.дaта : 23.09.1970
Години : 51
Може и някъде да съм го пропуснал,но не се сърдете ,а ми подскажете какъв модел и размер куки използвате при риболов с една или две куки.Цветът на куката определящ ли е,както и това с късо или дълго рамо.Тошето някъде говори,че ползва червени куки.Може ли малко повече за куките?
Стефан Добрев- ...........................
Брой мнения : 304 Рожд.дaта : 15.12.1954
Години : 67
Aйде и аз да се обадя по зарганския риболов докато го чакаме. Бих казал имам стаж с този борбен малък звер. Винаги ловя на две куки. Много е важен монтажа на куките и разбира се как е поставен червея. При мен куките са на разтояние 1 см. НЕ 2-3 см. това е много за мен като писа някой по-горе. За горната кука избирам по-къс червей за долната нормален. Когато се води във водата този монтаж образува дълъг червей. Предимство - има повече матрЯл за ядене, второ заргана подгонва винаги последния червей и ако случайно го хапне и избяга следва удар на втория. Като рядко са изядени и двата червея разбира се. Горния червей се сменя по-рядко, защото до него по-трудно достигат. Не бих казал, че заргана се плаши от два червея и предпочита един и не бих казал че има повече шанс ако монтажа е с една кука. Бил съм с колеги, които ловят на една кука и имат откачени рибета ,че и камшици докато при мен шанса им е доста малък. А когато има пасаж там вече с една с две куки Фърляш Фашташ. Ех, пасажи ли казах от кога не съм ги виждал. :5ff67901e688fa
Гост- Гост
Двата черъва винаги са предимство в този риболов,и с една кука да ми е вързан такъма,пак слагам по два черъва при наличност :d5116e0ebf2fc8
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8110 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 54

vvt1970- ...........................
Брой мнения : 725 Рожд.дaта : 23.09.1970
Години : 51
Е добре де ама само да питам , като сте против двете куки, както казвате, че според вас червия не играел както трябва :525707397c05bb тогава да питам на една кука окачени два червия дали играят... ? Тя е същата работа като с две куки за мен играта е една и съща и матрЯла е едини същ. Само където при единия случай червиите плуват наравно, а другия случай единия е изпреварил другия с 1 см и леко се гонят

Гост- Гост
Що си мисля,че по-добре ще налита на ивици от лефер или туна ?

КИРО- администратор
Брой мнения : 21334 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 64
Може ама отде Ша ги вземем леферите и тунитеКИРО написа:Що си мисля,че по-добре ще налита на ивици от лефер или туна ?![]()

Гост- Гост
На зарган се ловят без проблем ве....

КИРО- администратор
Брой мнения : 21334 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 64
Оф ние зарган да видим се радваме пък лефери и туни :dancingHappy_i Да за Гръцко ама ...
Гост- Гост
Аз не съм казал,че ловя само с една кука,някой път слагам и две,както ми дойде.Но досега не съм ги вързвал на толкова близко,както ти спомена.Иначе за играта на червея
,ами аз си придърпвам и с накъсани движения,не само плавно,пък и някой път правя няколко бързи завъртания на макарата и после пак по-бавно.случвало се е след бързите обирания да има веднага атака.Може би се дразни рибата така.То и бомбардата е направена аеродинамична и не позволява толкова да се мърда червея,както примерно едно време кръглото булдо,но с него няма дистанция за сметка на това.Може да не съм прав,но така си мисля

Последната промяна е направена от Моряка на Пон 2 Апр 2012 - 22:17; мнението е било променяно общо 1 път
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8110 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 54
Да нямах впредвид теб Моряк , но Борката по назад спомена, че играта е по-дървена с две куки. Аз пък не намирам разлика...
Гост- Гост
определено разликата в играта е голяма като прободеш примерно 1 голям червей в 2 точки или закачиш 2 за главите един до друг.2 закачени един до друг е същото както и само един закачен за главата(поне според мен) играта им е еднаква-правят вълнообразни движения.
Според мен проблема не е в разликата в играта , а в бидемчето между двете куки. Знаете ,че се работи с тънки флорокарбони , които са много слаби и точно там след известно време се къса. С Дядо Иван изпробвахме нов метод (за нас) на връзване ,когато бяхме тази зима на Синеморец и определено ефекта не закъсня. Мисля даже да го приложа и тази година при риболова на платерини, а е много гадно да си изтървеш трофейната платерина
Ако има интерес ще го помоля да го покаже, че той е по-вещ
Ако има интерес ще го помоля да го покаже, че той е по-вещ

Str.hadjiev доста колеги използват между двете куки твърдо тънко плетено влакно, за да не им се къса ако това имаш в предвид. Аз пък след всеки натоварен улов режа куките и вързвам нови или направо слагам нов такъм. Борка, затова казах, че избирам къс червей за горната кука и го нанизвам така, че да покрие възела на ф.к. Двата червия се движат много добре, нито залепят нито се оплитат и има добри резултати за мен де... Мразя да ми се откачат уловени риби пробвал съм и на една кука, но с двете съм много по-сигурен. Според мен най добре си играе един червей на една кука. Два червия на една кука са добро мезе. А най-сигурно е два червия на две куки това според моите наблюдения де. Ама кой както го може разбира се...
Гост- Гост
1 червей на 1 кука е класиката.аз винаги съм бил на мнение,че възможно най-изчистения такъм е най-доброто решение.а що се отнася до смяната на поводите аз работя винаги с влакно 0,148 и гледам да ги подменям на 20-ина риби примерно
Да така е класика една кука един червей. Ама доста колеги я промениха както и аз отдавна. Заргана както знаем е луда борбена риба, дърпа, скача и понякога се откача. Има и друго на такъма често удря и добри платерини, a може и кефал. Затова си карам аз на две куки и нека идват... '' Вържи попа да е мирно селото'' както се казва
. Все пак ако няма изтървани риби не е нужно да се променя нещо ...

Гост- Гост
и 6 куки да се сложат пак ще има изтървани риби понякога.който не е хващал зарган той не е изтрървал зарган
идеята е да сме близо до перфектността а не да сме перфектни

Borkata написа:.който не е хващал зарган той не е изтрървал зарган![]()
Tова си е самата истина,пък всеки сам си преценява колко куки и колко червея да слага
п.п. Я споделете каква е идеята с това плетено щото за мен е пълна глупост това (по късно ще поясня защо мисля така) нека първо чуя доводите
Винаги ще има изтървани то е ясно , но въпроса е колко. Все пак всеки сам си вади изводи

Гост- Гост
Аз не го разбрах дали колегата str. hadjiev това има впредвид само предположих, че става въпрос за твърдо плетено (нещо като тънка тел между първата и втората кука ) , защото съм виждал да използват такъв такъм за зарган. Той по скоро е за чернокоп. Може да е имал друго впредвид не знам....dobria1 написа:Borkata написа:.който не е хващал зарган той не е изтрървал зарган![]()
Tова си е самата истина,пък всеки сам си преценява колко куки и колко червея да слага
п.п. Я споделете каква е идеята с това плетено щото за мен е пълна глупост това (по късно ще поясня защо мисля така) нека първо чуя доводите
Гост- Гост
Аз знам за какво става дума но искам да разбера каква е логиката???
п.п.Познаваме се с цитираните имена и съм виждал такъв такъм
То и с теб може да се познаваме щом си падаш по тез риби ама земи сложи една снимка
та да знаем с кой пишем
п.п.Познаваме се с цитираните имена и съм виждал такъв такъм

Страница 18 от 20 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19, 20

» ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ ЗА УЛОВ НА КАЯ !!!
» ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ ЗА УЛОВ НА ШАРАН!!!
» ТАКТИКИ И ТЕХНИКИ ЗА УЛОВ НА МОРСКИ ДРАКОН
» ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ ЗА УЛОВ НА ШАРАН!!!
» ТАКТИКИ И ТЕХНИКИ ЗА УЛОВ НА МОРСКИ ДРАКОН
Страница 18 от 20
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|