МОРСКИ РИБОЛОВ - куки,корди,перушина и още нещо.
Страница 2 от 18 • 1, 2, 3 ... 10 ... 18
Re: МОРСКИ РИБОЛОВ - куки,корди,перушина и още нещо.
Няма смисъл Мънца,ако е чепаре и отгоре сложим 2-3 метра ФК е напълно достатъчно.Пък за основно за шпулата миналата година останах много доволен от евтината Трапер.Е не си отговаря на изписания диаметър,но винаги може да се купи един размер надолу.
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8093 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 53
Мънца,кви въпроси задаваш ве братчет?
Понякога направо ви се чудя на ъкъла.
milen kordov- ...........................
Брой мнения : 1166 Рожд.дaта : 16.08.1972
Години : 48
Японско, 300м, 25лв с безплатна доставка до Бг
[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 49
Ми щото така и така е без пари ве братчедmilen kordov написа:Мънца,кви въпроси задаваш ве братчет?

Има и една друга работа,дето съм я забелязъл,ама това е мое мнение,така че някой да не се гепи пак.
За от лодка,Мънца,най-готино е с влакно.Като е с влакно,добре е да е от скъпото,че да не ти прави мизерии.
Мизерийки прави ако си го сложил на зарганската пръчка и мяташ от брега.Ще имаш случаи,другите да хващат,а ти да чепкаш вълната в това време.Тоя номер в лодката трудно става.За флуорокарбона хората не го използват за основно,що?Ами щото е по-скъпикчък,иначе си е най-добрия вариянт.Проблема обаче е друг.Двамата сме в твойта лодка и двамата сме с флуорокарбонови такъми,аз хващам(например),а ти само мааш кроасани с плодово млекце от ягодки.
Искам да кажа,че е много важно какъв ти е флуорокарбона.
Моя е САМО Sunline и си го копувам само от един човек,защото виждам,че наистина има ефект(реклама няма да му правя).По същата причина си правя винаги сам чепаретата и не вярвам на купешките.
Те така баце....
За от лодка,Мънца,най-готино е с влакно.Като е с влакно,добре е да е от скъпото,че да не ти прави мизерии.
Мизерийки прави ако си го сложил на зарганската пръчка и мяташ от брега.Ще имаш случаи,другите да хващат,а ти да чепкаш вълната в това време.Тоя номер в лодката трудно става.За флуорокарбона хората не го използват за основно,що?Ами щото е по-скъпикчък,иначе си е най-добрия вариянт.Проблема обаче е друг.Двамата сме в твойта лодка и двамата сме с флуорокарбонови такъми,аз хващам(например),а ти само мааш кроасани с плодово млекце от ягодки.

Искам да кажа,че е много важно какъв ти е флуорокарбона.
Моя е САМО Sunline и си го копувам само от един човек,защото виждам,че наистина има ефект(реклама няма да му правя).По същата причина си правя винаги сам чепаретата и не вярвам на купешките.
Те така баце....
milen kordov- ...........................
Брой мнения : 1166 Рожд.дaта : 16.08.1972
Години : 48
аз да ви препоръчм една марка куки но ако звучи като реклама търкаите го.На Петьо в Ретимно ми ги препоръча един негов познат и са върха а и ефтини
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 50
Е препоръчай деtano написа:аз да ви препоръчм една марка куки но ако звучи като реклама търкаите го.На Петьо в Ретимно ми ги препоръча един негов познат и са върха а и ефтини

Ти пък да не си почнал да вързваш чепарета?

КИРО- администратор
Брой мнения : 21227 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 63
Ми не, ама темата такаваКИРО написа:Ти пък да не си почнал да вързваш чепарета?![]()

никога не е късно но куките са трепач-Мънцата написа:Ми не, ама темата такаваКИРО написа:Ти пък да не си почнал да вързваш чепарета?![]()
Пък и знае ли човек, нещо взе да ми става интересно
![]()

Ето ги бе,аз с тях си вързвам парагадитата
[You must be registered and logged in to see this image.]

еи това намерих и ако не се появи нещо друго по-добро ще го вземамhttp://cgi.ebay.com.au/SPECTRA-EXTREME-Braid-Fishing-Line-1000m-80LB-M-/260710745341?pt=AU_Sport_Fishing_Tackle&hash=item3cb39244fd
тука има много интересни предложенияhttp://sport.shop.ebay.com.au/Other-Lines-/31706/i.html?rt=nc&LH_BIN=1&_dmpt=AU_Sport_Fishing_Tackle&_trksid=p3286.c0.m301
И аз имам от тези куки = VMC =. На кутийката им пише че са френски / лепенка/, нооо като ги разглеждаш малко имам чувството че са ги правили в някой гараж. Неугледни на външен вид и контрите им са малки, а за куки N 10 това е от значение. За ръждясване не ръждясаха, но аз след всеки риболов си ги мия.
Сигурно оригиналните - дано при вас / в гръцко/ ги има , са добри. България е Рай за менте стоки.
Сигурно оригиналните - дано при вас / в гръцко/ ги има , са добри. България е Рай за менте стоки.
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11743 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 67
Днес си заприходих от това влакно - 0.14 и 0.20
Пробвах го със запалката - не гори (като дръпна запалката гасне веднага), само се топи и почернява. Диаметъра изглежда реален. На влакното пише made in Japan, но баркода на кутията е италиански.
Пробвах го със запалката - не гори (като дръпна запалката гасне веднага), само се топи и почернява. Диаметъра изглежда реален. На влакното пише made in Japan, но баркода на кутията е италиански.
Тик Так- ...........................
Брой мнения : 703 Рожд.дaта : 29.10.1971
наистина са малко неугледни но са много добри и предпочитани от професионалните рибариЛюбак написа:И аз имам от тези куки = VMC =. На кутийката им пише че са френски / лепенка/, нооо като ги разглеждаш малко имам чувството че са ги правили в някой гараж. Неугледни на външен вид и контрите им са малки, а за куки N 10 това е от значение. За ръждясване не ръждясаха, но аз след всеки риболов си ги мия.

Абе аз дето си купувам Сънлайна за чепаретата - само на джапанезе пише по тях,
и мааалко на енглиш.
Сега не ми се рови по галериите за снимка,ама вий дето ги показвате,
един надпис на японски няма - ще го забравя и този език мама му.
и мааалко на енглиш.
Сега не ми се рови по галериите за снимка,ама вий дето ги показвате,
един надпис на японски няма - ще го забравя и този език мама му.

КИРО- администратор
Брой мнения : 21227 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 63
До колкото знам Колмик е Италианска фирма но влакната им се произвждат в Япония.Тик Так написа:Днес си заприходих от това влакно - 0.14 и 0.20
Mi7chell- ...........................
Брой мнения : 258 Рожд.дaта : 04.07.1985
Години : 35
до няколко дена ще имам цените на няколко вида куки,то не че има голям избор от куки от по 100бр.както и да са морски и дуратинови

Преди малко ходих до един магазин да си взема вардевас и жълъдов за утре. Със собственика (също голям фен на морския риболов) се заговорихме за морски техники и тактики. Взех си два пилкера по негова препоръка. Много ми хвалеше тези силиконовите октоподчета за чернокоп. Да си взема ли?
Аз съм скептичен към тях,но и не съм ловил,така,че да си кажат тия дето са пробвали.Извесно време наблюдавах една лодка пред Галата ловиха с октоподи-еми нищо не хващаха,докато ние вземахме от време на време.От Болата имаше добри отзиви,но и ако е било кал от риба-яде на всичко.
Моряка- глоб.модератор
Абе де да знам. Този пич каза, че 2009 разбивали чернокопа с такива чепарета. А пък не е някой лаладжия, много сериозен рибар е. Е, и много сериозен търговец...Моряка написа:Аз съм скептичен към тях,но и не съм ловил,така,че да си кажат тия дето са пробвали.Извесно време наблюдавах една лодка пред Галата ловиха с октоподи-еми нищо не хващаха,докато ние вземахме от време на време.От Болата имаше добри отзиви,но и ако е било кал от риба-яде на всичко.
Е както искаш,в моя асортимент ги няма-засега,ако обичаш разнообразието си направи 2-3 за проби.Мойто мнение не го приемай-нямам наблюдения за да дам правилен отговор.Познавам 2-3 -ма правещи чепарета за продан.Правят ги по заръка.
Моряка- глоб.модератор
Колега имаме такова и сме пробвали не веднъж, но за мен не е за нащо море.Нямаше положителен резултат.Може би наистина ако има много риба, ама то тогава не е критерий.Тик Так написа:Преди малко ходих до един магазин да си взема вардевас и жълъдов за утре. Със собственика (също голям фен на морския риболов) се заговорихме за морски техники и тактики. Взех си два пилкера по негова препоръка. Много ми хвалеше тези силиконовите октоподчета за чернокоп. Да си взема ли?
Albena- ...........................
Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 56
Супер са........га има риба.С риск да ви разочаровам,ще ви съобщя ,че по нашето черноморие няма риба.Voila!
nissana- ...........................
Брой мнения : 765 Рожд.дaта : 30.04.1966
Години : 54
Страница 2 от 18 • 1, 2, 3 ... 10 ... 18
Страница 2 от 18
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
» С лодка в морето - 2021
» Под-Тема : Сладководни риби в България - коментари, допълнения и въпроси.
» ИАРА - ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО РИБАРСТВО И АКВАКУЛТУРИ
» Light Rock Fishing
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
» Помощ при избор на сонар
» ЗАБРАНЕНО, ЗАБРАНИ за Гърция.
» MotorGuide - стойка за РИБ лодки
» Продавам газова печка за отопление
» Риболов на река Факийска-Бургаско
» Продавам газова печка за отопление
» Риби на борсата
» С лодка в морето - 2020
» Къде кълве барбун в момента