Маринован сафрид по Созополски
Маринован сафрид по Созополски
Продукти
2,5кг.Черноморски сафрид
1шише винен оцет
750мл.вода
1пакетче ч.пипер на зърна
4-5дафинови листа
10 зърна бахар
Сафрида се почиства и се осолява с морска сол.
Да престой 1-2часа,след това рибата се изплаква и се оцежда.
Пържи се в загрято олио,но без да се овалва във брашно.
Изпържената риба се нарежда в тенджера.
За маринатата
Олиото от изпържената риба се прецежда през памук,след което
към него се добавя още 1ч.чаша олио(към 300мл)и се загрява на ново.
Към загрятото вече олио се добавя водата,шишето с оцета и една глава
обелен и нарязан чесън.Оставя се да заври.
Дърпа се от котлона и се прибавят 4-5с.лъжици препечено и пресято брашно,
като се бърка непрекъснато да няма грашки.
Връща се на котлона и като заври се слага:черния пипер,дафиновият лист
и бахара.Оставя се да поври 10 мин.с подправките.
Дърпа се от котлона и се оставя да изстине до телесна температура.
Залива се вече подредената риба и се похлупва с чиния.
Върху чинията се слага камък,рибата се оставя да престои поне 1седмица.
Колкото повече стои,толкова по хубава става.
Бон Апетит. :689a4208aff0bd
2,5кг.Черноморски сафрид
1шише винен оцет
750мл.вода
1пакетче ч.пипер на зърна
4-5дафинови листа
10 зърна бахар
Сафрида се почиства и се осолява с морска сол.
Да престой 1-2часа,след това рибата се изплаква и се оцежда.
Пържи се в загрято олио,но без да се овалва във брашно.
Изпържената риба се нарежда в тенджера.
За маринатата
Олиото от изпържената риба се прецежда през памук,след което
към него се добавя още 1ч.чаша олио(към 300мл)и се загрява на ново.
Към загрятото вече олио се добавя водата,шишето с оцета и една глава
обелен и нарязан чесън.Оставя се да заври.
Дърпа се от котлона и се прибавят 4-5с.лъжици препечено и пресято брашно,
като се бърка непрекъснато да няма грашки.
Връща се на котлона и като заври се слага:черния пипер,дафиновият лист
и бахара.Оставя се да поври 10 мин.с подправките.
Дърпа се от котлона и се оставя да изстине до телесна температура.
Залива се вече подредената риба и се похлупва с чиния.
Върху чинията се слага камък,рибата се оставя да престои поне 1седмица.
Колкото повече стои,толкова по хубава става.
Бон Апетит. :689a4208aff0bd
Последната промяна е направена от var4o на Сря 21 Мар 2012 - 20:58; мнението е било променяно общо 1 път
var4o- ...........................
- Регистриран на : 07.03.2010
Брой мнения : 609 Рожд.дaта : 06.10.1972
Години : 48
Re: Маринован сафрид по Созополски
Е с тая рецепта ма преби ве Варчо :217b315cad77fe Май месец ши я пробвам

Мънцата- ...........................
- Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 49
Re: Маринован сафрид по Созополски
А между впрочем тази рецепта става и за паламуд,скумрия,едри попове и всякакви хишни морски риби :29e6bbd771c7f3 :29e6bbd771c7f3
var4o- ...........................
- Регистриран на : 07.03.2010
Брой мнения : 609 Рожд.дaта : 06.10.1972
Години : 48
Re: Маринован сафрид по Созополски
След като е пържен не се ли кашва в маринатата рибата бе брат?Иначе интересна рецепта не съм я чувал камо ли да я опитвам.Ама ще пробвам ,то и замразен става.
roko koko- ...........................
- Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4389 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 45
Re: Маринован сафрид по Созополски
Не защото в маринатата има оцет. :9bbce68c65a7e8
Направи я и после........ :29e6bbd771c7f3 :29e6bbd771c7f3 :29e6bbd771c7f3
Направи я и после........ :29e6bbd771c7f3 :29e6bbd771c7f3 :29e6bbd771c7f3

var4o- ...........................
- Регистриран на : 07.03.2010
Брой мнения : 609 Рожд.дaта : 06.10.1972
Години : 48
Re: Маринован сафрид по Созополски
Убеден съм ,със сигърност ще я пробвам :609c1f728720fb
roko koko- ...........................
- Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4389 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 45
Re: Маринован сафрид по Созополски
Вярвай ми ще ти хареса. :609c1f728720fb :609c1f728720fb
var4o- ...........................
- Регистриран на : 07.03.2010
Брой мнения : 609 Рожд.дaта : 06.10.1972
Години : 48
Re: Маринован сафрид по Созополски
Румба какво стана пробвали маринованата риба. :29e6bbd771c7f3 :29e6bbd771c7f3
var4o- ...........................
- Регистриран на : 07.03.2010
Брой мнения : 609 Рожд.дaта : 06.10.1972
Години : 48
Re: Маринован сафрид по Созополски
Аве аз защо съм я пропуснал тази рецепта?
Варчоооо,да не е била секретна до сега бре?
И ся да питам - камъка морски ли да е ?

Варчоооо,да не е била секретна до сега бре?
И ся да питам - камъка морски ли да е ?

КИРО- администратор
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21231 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 63
Re: Маринован сафрид по Созополски
Кире камъка ако не е паве и то жълто (знаеш от къде)хавата не става.
Как не си я прочел
много е :29e6bbd771c7f3 :29e6bbd771c7f3

Как не си я прочел


var4o- ...........................
- Регистриран на : 07.03.2010
Брой мнения : 609 Рожд.дaта : 06.10.1972
Години : 48
Re: Маринован сафрид по Созополски
Да Варка ,пробвах я ама с лихнуси лятото ,наистина е доста екзотичен вкуса на рибата.Със сафрид не съм я пробвал ,надявам се тая пролет да го опитам .Да ти кажа есента си мислех дали няма да стане с карагоз ама нещо ме домързя. :609c1f728720fb
roko koko- ...........................
- Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4389 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 45
Re: Маринован сафрид по Созополски
Eто вече намерех причина да изчистя малко риба. Много надежна рецепта колега ще дам резултат след пробването. :thumbsupsmiley
Иво - Шабла- ...........................
- Регистриран на : 23.07.2011
Брой мнения : 213 Рожд.дaта : 17.05.1982
Години : 38
Re: Маринован сафрид по Созополски
И мен ме присърбя фризера и ще извадя едно пликче(2,5кг.) и утре я почвам.
И след това само биричка или винце. :29e6bbd771c7f3

И след това само биричка или винце. :29e6bbd771c7f3

var4o- ...........................
- Регистриран на : 07.03.2010
Брой мнения : 609 Рожд.дaта : 06.10.1972
Години : 48
Re: Маринован сафрид по Созополски
Румба той мързела е враг номер 1 на стомахчето де.


var4o- ...........................
- Регистриран на : 07.03.2010
Брой мнения : 609 Рожд.дaта : 06.10.1972
Години : 48
Re: Маринован сафрид по Созополски
Към загрятото вече олио се добавя шишето с оцета,водата и една глава
Kолеги не правете точно това,а първо водата и после оцета.Защото ще се получи това
Kолеги не правете точно това,а първо водата и после оцета.Защото ще се получи това

Иво - Шабла- ...........................
- Регистриран на : 23.07.2011
Брой мнения : 213 Рожд.дaта : 17.05.1982
Години : 38
Re: Маринован сафрид по Созополски
Иначе ми се струва че ще е много добре, и вкусно де.
Иво - Шабла- ...........................
- Регистриран на : 23.07.2011
Брой мнения : 213 Рожд.дaта : 17.05.1982
Години : 38
Re: Маринован сафрид по Созополски

JENIA- ...........................
- Регистриран на : 27.09.2011
Брой мнения : 407 Рожд.дaта : 29.09.1970
Години : 50
Re: Маринован сафрид по Созополски
Както обещах да пиша, за рецептата е страхотна и я препоръчвам
сафридчето стана прекрасно.

Иво - Шабла- ...........................
- Регистриран на : 23.07.2011
Брой мнения : 213 Рожд.дaта : 17.05.1982
Години : 38
Re: Маринован сафрид по Созополски
Значи тази година,проби на поразия ще има. :dancingHappy_i
КИРО- администратор
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21231 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 63
Re: Маринован сафрид по Созополски
Иво много се радвам,че и ти оцени рецептата.
Само да има повечко
(сафридец)тази година.

Само да има повечко


var4o- ...........................
- Регистриран на : 07.03.2010
Брой мнения : 609 Рожд.дaта : 06.10.1972
Години : 48
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
» NIKGEO - ГАЛИН
» Риболов на река Факийска-Бургаско
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
» С лодка в морето - 2021
» Под-Тема : Сладководни риби в България - коментари, допълнения и въпроси.
» ИАРА - ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО РИБАРСТВО И АКВАКУЛТУРИ
» Light Rock Fishing
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
» Помощ при избор на сонар
» ЗАБРАНЕНО, ЗАБРАНИ за Гърция.
» MotorGuide - стойка за РИБ лодки
» Продавам газова печка за отопление
» Продавам газова печка за отопление