СОНАРИ - общи приказки
Страница 2 от 40 • 1, 2, 3 ... 21 ... 40
Re: СОНАРИ - общи приказки
Добре звучи.Само уточни сервизната поддръжка.anastas_peykov написа:Тоя сонар дето писах по-горе и е за 99 лева е EAGLE Cuda 300. Линк тук Сега питах. В петък уж ги очаквали. Ако успея да взема на тънка лайсна взема, ако не здраве. Пробвайте и вие. Не е никак лош сонара.

Albena- ...........................
Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 56
Като го купя ще питам. Тая марка се продава и от други фирми тук и би трябвало да има поддръжка. Гаранция не може да няма по закон.
Може да ти кажа и да е някава измама. Пускат 20 бройки които никога не стигат до клиентите. Няма да се учудя, тука всичко е възможно.
Може да ти кажа и да е някава измама. Пускат 20 бройки които никога не стигат до клиентите. Няма да се учудя, тука всичко е възможно.
И на мен не ми звучи сериозно. Реално цената е 200лв С всички видове отстъпки т.е на прозиводствена да го вземеш пак би трябвало да е поне 150лв. Освен ако не е краден, ама тогава прощавай гаранция, което не е проблем за тази марка. Друг е въпроса че купувайки крадена стока поощряваме крадците и нас да ни оберат някай ден. Но всеки различно ги разбира нещата, а иначе машината е добра, няма да създава проблеми.
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 57
Каква крадена стока, туй се продава от Булстар, предполагам че е сериозна фирма. От един месец го гледам билборда с рекламата. Мислех че е китайските дето ги има на всякаде , после се загледах и видях на снимката ба билборда че пише EAGLE:)
Ами дано е така, мен опитът ме е научил да не вярвам на прекалено примамливите оферти.
Евтино и хубаво няма. Има компромиси с качество и екстри.
Не случайно най-рядко се рекламира мерцедес, просто няма нужда от реклама :8d48c7105671d9
Не случайно най-рядко се рекламира мерцедес, просто няма нужда от реклама :8d48c7105671d9
Да ама рекламата на кока кола върви постояноEU_BG_akademika написа:Ами дано е така, мен опитът ме е научил да не вярвам на прекалено примамливите оферти.
????- Гост
Да заради децата, те са основните консуматори, а и гледат реклами. Изобщо това е цяла наука. :393a6357abdb7d
Рекламите на кока кала, които вървят в момента са подържащи реклами. Те просто напомнят за себе си. А фишфайдъра на билборда е оферта. Според мен има разлика .Когато магазина е нов както е в случая и се нуждае от клиенти при голямата конкуренция която има чрез тази оферта както я наричаш тои прави реклама на магазина,тоест привлича клиенти
Albena- ...........................
Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 56
Който иска да си купи сонар да иде да си купи от БУЛСТАР до входа на корабостроителния в сградата на Алианц. Има Eagle Cuda 300 за 100 кинта на промоция. Иначе е 190 лева. Сонара си го бива , с хубав голям дисплей, има си пълна окомплектовка и е с 1 година гаранция. Аз купих 2 , за мен и за един авер. Мисля че до края на деня ще са са изчерпали.
Честито, със здраве да го ползваш и много и едри риби да показва и да ги хващаш :58b46cfc40254e
По въпроса за Eagle това наистина е дъщерна фирма на Lowrance и произвеждат сонари сглобени извън Щатите на доста изгодни цени.В резултат на слабо познаване езика на Шекспир и бързо щракане с мишката станах собственик на два сонара Еagle480df-морски вариант та сега единият се продава.На кутията пише че е произведен в Мексико.Ebay дават една година пълна гаранция но какво значи това за България нямам идея.Подробности тук http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=19&t=27889
????- Гост
Сонар
Моля за помощ компетентните!Скоро си купих Гармин 140 , Всичко си е наред, но защо не ми показва рибите като пасаж след като докато пуснеш чипарето се пълни с риба , и това за дълго време. Показва много риби , но поединично.Също показва риба на 3-5м. при дълбочина 28м. а като пусна рибата е на около 25-26м.Възможно ли е това да са медузи. Благодаря ви предварително.
ICO- ...........................
Брой мнения : 127 Рожд.дaта : 11.12.1967
Години : 53
Възможно е да са: медузи, боклуци, риби, клечки и прочее предмети находящи се във водата.
Всичко зависи от настройката на самата машина, увеличи малко силата на сигнала и намали честотата на изпращане, така ще си намериш и рибите на дъното.
А другото е как е настроен да показва рибата, значи има или би трябвало да има поне 4 размера риба, сложи го по средата и може би ще ти излезне стадна риба. Всичко е въпрос на опити. Пробваш всякак и не е важно какво показва, а ти как си го разчиташ.
Приятни занимания :8d48c7105671d9
Всичко зависи от настройката на самата машина, увеличи малко силата на сигнала и намали честотата на изпращане, така ще си намериш и рибите на дъното.
А другото е как е настроен да показва рибата, значи има или би трябвало да има поне 4 размера риба, сложи го по средата и може би ще ти излезне стадна риба. Всичко е въпрос на опити. Пробваш всякак и не е важно какво показва, а ти как си го разчиташ.
Приятни занимания :8d48c7105671d9
Работя с Гармин 90,
настрой си чувствителността на 75-80 %,ако е по-голяма дава много риба,ама не е вярно.
Сафрида и чернокопа излизат на малки чертички,а понякога и не ги засича,
ама увата,гюмюша и други не пропуска.
настрой си чувствителността на 75-80 %,ако е по-голяма дава много риба,ама не е вярно.
Сафрида и чернокопа излизат на малки чертички,а понякога и не ги засича,
ама увата,гюмюша и други не пропуска.
КИРО- администратор
Брой мнения : 21227 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 63
Почти съм сигурен, че чернокопа не го лови сонара. Имате ли подобно впечатление и защо ли е така ?
На 85 % не го изтърва.Това са ми пробите от оня ден.Иначе има пропуски.
И сафрида добре го засича.
И аз още се уча,всеки ден не засичам чернокопи я.
Иначе защо ? Може би много бързо се движи !!!
Или е със стелт покритие ?
И сафрида добре го засича.
И аз още се уча,всеки ден не засичам чернокопи я.

Иначе защо ? Може би много бързо се движи !!!
Или е със стелт покритие ?

КИРО- администратор
За кой ли път чувам от варненци че чернокопа не го лови сонар. Със сигурност мога да кажа че това не е вярно. Като доказателство мога да изтъкна следния факт: при риболова на Калиакра бях с един приятел който за пръв път ловеше чернокоп, за пръв път виждаше сонар. Тогава рибата беше мноооооого пръсната и в различни слоеве във водата- от дъното до 7-8 м. дълбочина, на малки групички. Когато се появеше групата на екрана веднага казвах къде са рибите и съответно премествахме чепаретата по дълбочина, като ефекта беше 100 процента, винаги имахме и двамата поне по един чернокоп. Когато се появяваше на екрана нещо като облак и в него се виждаха една или най много 3-4 рибки със сигурност мога да кажа че се касае за сафрид, ударите които следваха го доказваха веднага. На общия фон през тоя ден, когато доста от колегите имаха по 20-30 чернокопа ние бяхме хванали 72 и около 30 сафрида.Сонара ми е Хюминбърд 565, двулъчев и съм много доволен от него, ползвам го вече от 7-8 години, преди това имах Гармин 120, но нещо не ми хареса, не даваше рибите по дъното и не ми беше удобен за риболов на попчета.
Моя е Humminbird, чуствителността му е настроена на 14 от 20 възможни и показва както сафрида така и чернокопа.
ivu- ...........................
Брой мнения : 298 Рожд.дaта : 06.12.1975
Години : 45
Абе с Гармин 90 съм,ама почнах да му чаткам вече екрана.От година го ползвам.
За догодина ще търся по-добро,но и с GPS.
Все пак за първи път ползвам такава машинка,трябваше да се науча да мисля като нея.
За догодина ще търся по-добро,но и с GPS.
Все пак за първи път ползвам такава машинка,трябваше да се науча да мисля като нея.
КИРО- администратор
Заради риболова но сом на кльонк съм настроил чувствителността на мах.- на 20, вярно че дава доста фалшиви сигнали в движение, особено когато се движа бързо но когато лодката е в покой нямам никакви проблеми, работи си идеално. Но настройките се правят доста бързо , така че не е проблем когато пожелая да намаля чувствителността.
Сонара ми е Гармин 80. Настроил съм го да ми показва и половин сафридче, но чернокопа не го лови. Правя този извод ,защото когато хващам чернокоп,и няма наоколо сафрид, не ми отчита нищо. А е по едра риба.
Щом при вас отчита, значи е време да подновя модела. Този го ползвам вече четири години.
И щом ще трябва нов, препоръчайте ми марка или модел който да отчита на възможно най-бърз ход. Единствено в рекламите на Игъл съм срещал да се подчертава, че лови на бърз ход, но все пак това е реклама от производителя.
Щом при вас отчита, значи е време да подновя модела. Този го ползвам вече четири години.
И щом ще трябва нов, препоръчайте ми марка или модел който да отчита на възможно най-бърз ход. Единствено в рекламите на Игъл съм срещал да се подчертава, че лови на бърз ход, но все пак това е реклама от производителя.
Митев ще каже за неговия.
Той май е от добрите марки.
+ GPS
Той май е от добрите марки.
+ GPS
КИРО- администратор
Ми ко да кажа Кире , моя е Humminbird - 7ма серия , 4 лъчев с меню на български
или да ти кажа , че вчера като бяхме с Чечо - отчита и се виждат и на двамата сафридените чипарета на
дълбочина 20-21м. :dancingHappy_i добре че беше той -колкото пъти покаже рибки -толкова вадехме , иначе
нямаше да имаме и по 10 риби

или да ти кажа , че вчера като бяхме с Чечо - отчита и се виждат и на двамата сафридените чипарета на
дълбочина 20-21м. :dancingHappy_i добре че беше той -колкото пъти покаже рибки -толкова вадехме , иначе
нямаше да имаме и по 10 риби

????- Гост
Това ни интересува Иво.
Другото вече е качественни такъми и майсторлък.
Това че показва дали рибата се движи по дъното или по средата,е много голямо предимство.
Обикновенно,за сафрида чепарето се пускаше на дъното.Преди време де.
Другото вече е качественни такъми и майсторлък.

Това че показва дали рибата се движи по дъното или по средата,е много голямо предимство.
Обикновенно,за сафрида чепарето се пускаше на дъното.Преди време де.
КИРО- администратор
Страница 2 от 40 • 1, 2, 3 ... 21 ... 40
Страница 2 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
» С лодка в морето - 2021
» Под-Тема : Сладководни риби в България - коментари, допълнения и въпроси.
» ИАРА - ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО РИБАРСТВО И АКВАКУЛТУРИ
» Light Rock Fishing
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
» Помощ при избор на сонар
» ЗАБРАНЕНО, ЗАБРАНИ за Гърция.
» MotorGuide - стойка за РИБ лодки
» Продавам газова печка за отопление
» Риболов на река Факийска-Бургаско
» Продавам газова печка за отопление
» Риби на борсата
» С лодка в морето - 2020
» Къде кълве барбун в момента